Adanalı Kardeşlere Almanya’dan İki Ödül Birden

Kültür-Sanat 21.05.2019 - 09:02, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Adanalı Kardeşlere Almanya’dan İki Ödül Birden

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü öğrencileri Nisa ve Reyyan Yüksel kardeşler, bu yıl 20-25 Nisan 2019 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen International Competition Musical Firework in Baden-Wurttemberg klasik müzik piyano yarışmasında, Adana’ya iki ödül birden kazandırdı.

“W. A. Mozart Piyano Sonata For Four Hands D Major” ve “F. Schubert-Military March”, eserlerini birlikte seslendirerek ikili piyano yarışmasında birincilik elde eden kardeşler, ayrıca, 15-18 yaş kategorisinde “F. Chopin Ballade No. 3” ve “W. A. Mozart Piyano Sonata B Flat Major K. 333” eserlerini seslendiren Reyyan Yüksel ikincilik, 12-14 yaş karegorisinde ise “W. A. Mozart Piyano Sonata no. 9 in D Major K. 311”, “F. Liszt Liebestraum No. 3” ve “B. Bartok Mikrokosmos 146. Ostinato”, eserlerini seslendiren Nisa Yüksel de aynı derececiyi alarak ikincilik elde etti. Yarışmadaki performanslarıyla pek çok müzik otoritesinin dikkatini üzerine çeken genç sanatçılar, Tomislav Nedelkoviç Baynov başkanlığında Almanya’da gerçekleştirilecek piyano virtüözlüğü masterclass çalışmalarına, New York Tamara Puddubnaya Long İsland Müzik Konservatuvarı’nın  İtalya’da gerçekleştireceği piyano festivaline, yine aynı konservatuvarın Bulgaristan’da düzenleyeceği 10 günlük masterclass programına, davet edildi. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservartuvarı  Piyano Bölümü öğretim görevlisi  Çağla ÇOKER ve Can ÇOKER'in öğrencileri olan 2004 doğumlu Nisa Yüksel ve 2002 doğumlu Reyyan Yüksel, müzik eğitimlerine aynı okulun lise 1 ve 2’nci sınıf öğrencisi olarak devam etmektedir. Genç yetenekler, davet aldıkları yarışma ve festivallere katılabilmek için sponsor arayışlarını sürdürmektedir.
Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü öğrencileri Nisa ve Reyyan Yüksel kardeşler, bu yıl 20-25 Nisan 2019 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen International Competition Musical Firework in Baden-Wurttemberg klasik müzik piyano yarışmasında, Adana’ya iki ödül birden kazandırdı.

“W. A. Mozart Piyano Sonata For Four Hands D Major” ve “F. Schubert-Military March”, eserlerini birlikte seslendirerek ikili piyano yarışmasında birincilik elde eden kardeşler, ayrıca, 15-18 yaş kategorisinde “F. Chopin Ballade No. 3” ve “W. A. Mozart Piyano Sonata B Flat Major K. 333” eserlerini seslendiren Reyyan Yüksel ikincilik, 12-14 yaş karegorisinde ise “W. A. Mozart Piyano Sonata no. 9 in D Major K. 311”, “F. Liszt Liebestraum No. 3” ve “B. Bartok Mikrokosmos 146. Ostinato”, eserlerini seslendiren Nisa Yüksel de aynı derececiyi alarak ikincilik elde etti.

Yarışmadaki performanslarıyla pek çok müzik otoritesinin dikkatini üzerine çeken genç sanatçılar, Tomislav Nedelkoviç Baynov başkanlığında Almanya’da gerçekleştirilecek piyano virtüözlüğü masterclass çalışmalarına, New York Tamara Puddubnaya Long İsland Müzik Konservatuvarı’nın  İtalya’da gerçekleştireceği piyano festivaline, yine aynı konservatuvarın Bulgaristan’da düzenleyeceği 10 günlük masterclass programına, davet edildi.

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservartuvarı  Piyano Bölümü öğretim görevlisi  Çağla ÇOKER ve Can ÇOKER'in öğrencileri olan 2004 doğumlu Nisa Yüksel ve 2002 doğumlu Reyyan Yüksel, müzik eğitimlerine aynı okulun lise 1 ve 2’nci sınıf öğrencisi olarak devam etmektedir. Genç yetenekler, davet aldıkları yarışma ve festivallere katılabilmek için sponsor arayışlarını sürdürmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.