Ahmet Ümit’e Toros Üniversitesi’nde Yoğun İlgi

Kültür-Sanat 18.11.2019 - 20:45, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Ahmet Ümit’e Toros Üniversitesi’nde Yoğun İlgi

Türkiye’nin en iyi polisiye yazarlarından Ahmet Ümit, Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü Kültür Merkezi’nde “Merhaba Güzel Vatanım” konulu edebiyat Söyleşisi gerçekleştirdi.

Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Y. Sertaç Özveren, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, CHP Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen, Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi,  Mersin Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin ve çok sayıda akademisyen, öğrenci ve basın mensubu katılım sağladı.   Açılış konuşmalarını, Toros Üniversitesi Kentleşme ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özer, CHP Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen ve Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek’in yaptığı söyleşide, yazar olmasında en önemli ilham kaynağının annesi olduğunu söyleyen Ahmet Ümit “Sanatta önemli olan şey doğruyu yazmak değildir. Güzeli yazmak, hakikati yazmak da değildir. Bunları zaten yapacaksınız. Ama bunları daha önceki yazılmışlardan ve anlatılmışlardan farklı bir şekilde anlatacaksınız ki sen edebiyat dünyasında var olabilesiniz. Her yazar kendi arasında bir iddia içerisindedir. En iyisi olmak için bunu yapmak zorundadır. Aksi takdirde kalıcı olmayacaktır. O yüzden her yazar kusursuz bir eseri okurken mutlaka bir kusur bulmaya ve eleştirel bakmaya çalışır.” dedi.   Yazarlık hayatına düz yazı ile başlayan Ünlü Yazar ve Şair Ahmet Ümit, ilk şiir kitabının nasıl basıldığını paylaştı. Ümit “Moskova’dan döndükten sonra arkadaşlarıma yazar olacağımı söyledim. 3 yıl gençlik gazetesinde çalışmam gerektiğini söylediler Ben de 3 yıl boyunca hem çalıştım hem de öyküler yazdım. Sonra ilk şiir kitabım olan ‘Sokağın Zulası’nı çıkardım” şeklinde konuştu. Ahmet Ümit, sunumun ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Söyleşi sonrası Ahmet Ümit’e Mütevelli Heyet Başkanı Y. Sertaç Özveren teşekkür plaketini takdim etti. Söyleşinin ardından öğrencilerin ricalarını kıramayan Ahmet Ümit, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.        
Türkiye’nin en iyi polisiye yazarlarından Ahmet Ümit, Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü Kültür Merkezi’nde “Merhaba Güzel Vatanım” konulu edebiyat Söyleşisi gerçekleştirdi.

Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Y. Sertaç Özveren, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, CHP Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen, Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi,  Mersin Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin ve çok sayıda akademisyen, öğrenci ve basın mensubu katılım sağladı.

 

Açılış konuşmalarını, Toros Üniversitesi Kentleşme ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özer, CHP Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen ve Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek’in yaptığı söyleşide, yazar olmasında en önemli ilham kaynağının annesi olduğunu söyleyen Ahmet Ümit “Sanatta önemli olan şey doğruyu yazmak değildir. Güzeli yazmak, hakikati yazmak da değildir. Bunları zaten yapacaksınız. Ama bunları daha önceki yazılmışlardan ve anlatılmışlardan farklı bir şekilde anlatacaksınız ki sen edebiyat dünyasında var olabilesiniz. Her yazar kendi arasında bir iddia içerisindedir. En iyisi olmak için bunu yapmak zorundadır. Aksi takdirde kalıcı olmayacaktır. O yüzden her yazar kusursuz bir eseri okurken mutlaka bir kusur bulmaya ve eleştirel bakmaya çalışır.” dedi.

 

Yazarlık hayatına düz yazı ile başlayan Ünlü Yazar ve Şair Ahmet Ümit, ilk şiir kitabının nasıl basıldığını paylaştı. Ümit “Moskova’dan döndükten sonra arkadaşlarıma yazar olacağımı söyledim. 3 yıl gençlik gazetesinde çalışmam gerektiğini söylediler Ben de 3 yıl boyunca hem çalıştım hem de öyküler yazdım. Sonra ilk şiir kitabım olan ‘Sokağın Zulası’nı çıkardım” şeklinde konuştu.

Ahmet Ümit, sunumun ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Söyleşi sonrası Ahmet Ümit’e Mütevelli Heyet Başkanı Y. Sertaç Özveren teşekkür plaketini takdim etti.

Söyleşinin ardından öğrencilerin ricalarını kıramayan Ahmet Ümit, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.