Akdeniz Belediye Başkanı Gültak 'Bu maç Mersin'in hakkı'

18.06.2019 - 09:55, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak 'Bu maç Mersin'in hakkı'

Başkan Gültak, 14 Kasım 2019 tarihinde oynanacak “Türkiye - İzlanda” maçı rövanşının Mersin’de gerçekleşmesi için Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu’na çağrıda bulundu.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa M. Gültak; Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu’na Mersin Arena Stadı’ndan çağrıda bulundu. Mersin’in; Akdeniz Oyunları’nda önemli bir uluslar arası organizasyona ev sahipliği yaptığının ve bu organizasyondan yüzünün akıyla çıktığının altını çizen Başkan Gültak; “Akdeniz Oyunları için kentimizde yapılan tesisler atıl durumda kalmamalı, bu tesisler; ülkemizde gerçekleşecek uluslararası ve ulusal sportif organizasyonlara ev sahipliği yapmalıdır” dedi. “Tüm Mersinlilerin ortak talebidir” Mersin’in; bir bütün olarak Türkiye – İzlanda maçının kentimizde gerçekleşmesini istediğini kaydeden Başkan Gültak; “Bu çağrımız karşılık bulmalı ve Spor Bakanlığımız ile Türkiye Futbol Federasyonumuz, 14 Kasım 2019 tarihinde yapılacak Türkiye-İzlanda maçının Mersin’de oynanmasına karar vermelidir. Ayrıca hatırlatmak isterim ki, milli takımlarımız kentimizde oynadıkları hiçbir müsabakayı kaybetmemişlerdir. Bu uğuru devam ettirelim” diye konuştu. “Maçın kentimizde oynanmasının büyük katkıları olacaktır” Bazı spor karşılaşmaları ve turnuvaların, Mersin’de gerçekleşmesinin; kentin özellikle uluslararası ölçekte tanınmasına katkı sunmasının yanı sıra kente sosyal ve ticari bir hareketlilik getireceğine de işaret eren Başkan Mustafa Gültak, “Spor, aynı zamanda barış ve kardeşliktir. Uluslararası ve ulusal müsabakaların bazılarının kentimizde gerçekleşmesi, ayrımsız bütün sporseverlerimizde heyecan yaratacak ve ortak bir sevinç oluşturarak, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirecektir. Nitekim bu önemli maçın kentimizde oynanması ile ilgili bütün partilerden temsilciler, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlar tek vücut olmuşlardır. Bu çağrının yanıt bulmasını bekliyoruz’ sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.  
Başkan Gültak, 14 Kasım 2019 tarihinde oynanacak “Türkiye - İzlanda” maçı rövanşının Mersin’de gerçekleşmesi için Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu’na çağrıda bulundu.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa M. Gültak; Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu’na Mersin Arena Stadı’ndan çağrıda bulundu. Mersin’in; Akdeniz Oyunları’nda önemli bir uluslar arası organizasyona ev sahipliği yaptığının ve bu organizasyondan yüzünün akıyla çıktığının altını çizen Başkan Gültak; “Akdeniz Oyunları için kentimizde yapılan tesisler atıl durumda kalmamalı, bu tesisler; ülkemizde gerçekleşecek uluslararası ve ulusal sportif organizasyonlara ev sahipliği yapmalıdır” dedi.

“Tüm Mersinlilerin ortak talebidir”

Mersin’in; bir bütün olarak Türkiye – İzlanda maçının kentimizde gerçekleşmesini istediğini kaydeden Başkan Gültak; “Bu çağrımız karşılık bulmalı ve Spor Bakanlığımız ile Türkiye Futbol Federasyonumuz, 14 Kasım 2019 tarihinde yapılacak Türkiye-İzlanda maçının Mersin’de oynanmasına karar vermelidir. Ayrıca hatırlatmak isterim ki, milli takımlarımız kentimizde oynadıkları hiçbir müsabakayı kaybetmemişlerdir. Bu uğuru devam ettirelim” diye konuştu.

“Maçın kentimizde oynanmasının büyük katkıları olacaktır”

Bazı spor karşılaşmaları ve turnuvaların, Mersin’de gerçekleşmesinin; kentin özellikle uluslararası ölçekte tanınmasına katkı sunmasının yanı sıra kente sosyal ve ticari bir hareketlilik getireceğine de işaret eren Başkan Mustafa Gültak, “Spor, aynı zamanda barış ve kardeşliktir. Uluslararası ve ulusal müsabakaların bazılarının kentimizde gerçekleşmesi, ayrımsız bütün sporseverlerimizde heyecan yaratacak ve ortak bir sevinç oluşturarak, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirecektir. Nitekim bu önemli maçın kentimizde oynanması ile ilgili bütün partilerden temsilciler, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlar tek vücut olmuşlardır. Bu çağrının yanıt bulmasını bekliyoruz’ sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.