Akdeniz Belediye Meclisi İkinci Oturumu Gerçekleşti

07.07.2020 - 17:03, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Akdeniz Belediye Meclisi İkinci Oturumu Gerçekleşti

Akdeniz Belediye Meclisi, Temmuz ayı ikinci birleşimini Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak Başkanlığında gerçekleştirdi.

Yoklama ile başlayan Mecliste; bir önceki birleşime ait tutanak özeti oybirliğiyle kabul edildi. Meclis’in üçüncü gündem maddesinde, 2019 Mali Yılı Kesin Hesabı’nı içeren Plan ve Bütçe Komisyon Raporu görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.   Meclis’te; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49’uncu Maddesi gereğince hazırlanan memurlarla ilgili II ve III sayılı cetvelleri içeren Plan ve Bütçe, Eğitim ve Kültür, Kadın-Erkek Eşitliği ile Hukuk ve Toplumsal Adalet Komisyon Raporları görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.   Mülkiyeti belediyeye ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planında “sağlık tesis alanı” işaretli, Yaka Mahallesi, 9714 ada, 4 parsele, Sağlık Bakanlığı’nca sağlık tesisi yapılacağından, Sağlık Bakanlığı adına tesis edilmesi hususunda Başkan Gültak’a yetki verilmesini içeren İmar, Çevre, Plan ve Bütçe ile Hukuk ve Toplumsal Adalet Komisyon Raporlarının görüşüldü. Rapor, üyelerin oybirliğiyle Meclis’ten geçti.   Başkan Gültak; “Önemli olan sayısal üstünlük değil, Akdeniz’e ve halkımıza hizmettir” Meclis’te uyumun önemine dikkat çekerek, asıl olanın sayısal üstünlük olmadığını vurgulayan Başkan Gültak, “Hiçbir sıkıntı yok, her şey yoluna girecektir. Tabi hepimiz siyaset yapıyoruz, kendimizi halka iyi ifade etmeye çalışıyoruz.  Halkın hepimizi dinlemesi de elbette önemli. Akdeniz’de yoğun bir tempoya ihtiyacımız var. Hep beraber buna hazırız. Tüm Meclis üyelerimizden de bu ışığı alıyorum.   Herkes çok çalışkan ve üretken. Akdeniz’in de çok işe ve hizmete ihtiyacı var. Tüm Meclis üyelerimize bu tempoları ve çalışmalarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Sayısal çoğunluk, hangi tarafa geçerse geçsin, 3 buçuk yıl boyunca Mustafa Gültak’ın tavrı, yönetim tarzı, işçilere memurlara, Akdeniz halkına bakışı değişmeyecek. Bunu da Allah izin verirse herkes görecek. Bu konuda herkes rahat ve emin olsun. Bundan sonra da uyum içerisinde devam edeceğimize inanıyorum” diye konuştu. Temenni ve öneriler bölümünde söz alan Meclis üyelerinin birtakım konuları gündeme getirmesinin ardından; bir sonraki Meclis’in; 1 Eylül 2020 Salı günü toplanmasının karara bağlanmasıyla toplantı sona erdi.  
Akdeniz Belediye Meclisi, Temmuz ayı ikinci birleşimini Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak Başkanlığında gerçekleştirdi.

Yoklama ile başlayan Mecliste; bir önceki birleşime ait tutanak özeti oybirliğiyle kabul edildi. Meclis’in üçüncü gündem maddesinde, 2019 Mali Yılı Kesin Hesabı’nı içeren Plan ve Bütçe Komisyon Raporu görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

 

Meclis’te; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49’uncu Maddesi gereğince hazırlanan memurlarla ilgili II ve III sayılı cetvelleri içeren Plan ve Bütçe, Eğitim ve Kültür, Kadın-Erkek Eşitliği ile Hukuk ve Toplumsal Adalet Komisyon Raporları görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

 

Mülkiyeti belediyeye ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planında “sağlık tesis alanı” işaretli, Yaka Mahallesi, 9714 ada, 4 parsele, Sağlık Bakanlığı’nca sağlık tesisi yapılacağından, Sağlık Bakanlığı adına tesis edilmesi hususunda Başkan Gültak’a yetki verilmesini içeren İmar, Çevre, Plan ve Bütçe ile Hukuk ve Toplumsal Adalet Komisyon Raporlarının görüşüldü. Rapor, üyelerin oybirliğiyle Meclis’ten geçti.

 

Başkan Gültak; “Önemli olan sayısal üstünlük değil, Akdeniz’e ve halkımıza hizmettir”

Meclis’te uyumun önemine dikkat çekerek, asıl olanın sayısal üstünlük olmadığını vurgulayan Başkan Gültak, “Hiçbir sıkıntı yok, her şey yoluna girecektir. Tabi hepimiz siyaset yapıyoruz, kendimizi halka iyi ifade etmeye çalışıyoruz.  Halkın hepimizi dinlemesi de elbette önemli. Akdeniz’de yoğun bir tempoya ihtiyacımız var. Hep beraber buna hazırız. Tüm Meclis üyelerimizden de bu ışığı alıyorum.

 

Herkes çok çalışkan ve üretken. Akdeniz’in de çok işe ve hizmete ihtiyacı var. Tüm Meclis üyelerimize bu tempoları ve çalışmalarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Sayısal çoğunluk, hangi tarafa geçerse geçsin, 3 buçuk yıl boyunca Mustafa Gültak’ın tavrı, yönetim tarzı, işçilere memurlara, Akdeniz halkına bakışı değişmeyecek. Bunu da Allah izin verirse herkes görecek. Bu konuda herkes rahat ve emin olsun. Bundan sonra da uyum içerisinde devam edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Temenni ve öneriler bölümünde söz alan Meclis üyelerinin birtakım konuları gündeme getirmesinin ardından; bir sonraki Meclis’in; 1 Eylül 2020 Salı günü toplanmasının karara bağlanmasıyla toplantı sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.