Akdeniz Belediyesi türbeleri yeniliyor

03.12.2020 - 15:46, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Akdeniz Belediyesi türbeleri yeniliyor

Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından tarihi uzun bir geçmişe dayanan Şeyh Ahmet Migrubi Türbesi’nin zemini yenilenip boyandı.

Mahalle sakinlerinin talebi ve Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın talimatı üzerine harekete geçen belediyenin fen işleri ve park bahçeler müdürlüğü ekipleri; Bahçe Mahallesi’nde bulunan, ancak uzun yılların verdiği yorgunluk ve geçen zaman içinde bakımsızlık ve ilgisizlik sonucu ziyaret edilemez hale gelen “Şeyh Ahmet Mıgrubi Türbesi’ni baştan sona elden geçirip yeniledi. Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından tarihi uzun bir geçmişe dayanan Şeyh Ahmet Migrubi Türbesi’nin zemini yenilenip boyandı, türbenin çevre ve peyzaj düzenlemesi yapıldı. Farklı bir tasarıma sahip yeni bir kapı konulan türbenin tabelası da yeniden tasarlandı. Ayrıca türbenin bankları onarıldı, etrafına yeni duvar örülüp üzerine desenler çizildi ve türbenin ihtiyaç duyan bölgeleri boyanıp yenilendi. Şeyh Muhammed Abbari Türbesi de yenilenmişti Akdeniz Belediyesi ekipleri; yine mahalle sakinlerinden gelen talep ve Başkan Mustafa Gültak’ın talimatı üzerine, Şeyh Muhammed Abbari Türbesi’nin de kapsamlı şekilde tadilatını yapmış; çevre düzenlemesi ve baştan sona boyanıp farklı bir görünüme kavuşan türbenin aydınlatma sistemini de yenilemişti. Türbeyi ziyaret edip ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için de türbenin bahçesine banklar konulmuş, adak kurbanlıklar için de kancalar hazırlanmıştı.  
Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından tarihi uzun bir geçmişe dayanan Şeyh Ahmet Migrubi Türbesi’nin zemini yenilenip boyandı.

Mahalle sakinlerinin talebi ve Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın talimatı üzerine harekete geçen belediyenin fen işleri ve park bahçeler müdürlüğü ekipleri; Bahçe Mahallesi’nde bulunan, ancak uzun yılların verdiği yorgunluk ve geçen zaman içinde bakımsızlık ve ilgisizlik sonucu ziyaret edilemez hale gelen “Şeyh Ahmet Mıgrubi Türbesi’ni baştan sona elden geçirip yeniledi.

Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından tarihi uzun bir geçmişe dayanan Şeyh Ahmet Migrubi Türbesi’nin zemini yenilenip boyandı, türbenin çevre ve peyzaj düzenlemesi yapıldı. Farklı bir tasarıma sahip yeni bir kapı konulan türbenin tabelası da yeniden tasarlandı. Ayrıca türbenin bankları onarıldı, etrafına yeni duvar örülüp üzerine desenler çizildi ve türbenin ihtiyaç duyan bölgeleri boyanıp yenilendi.

Şeyh Muhammed Abbari Türbesi de yenilenmişti

Akdeniz Belediyesi ekipleri; yine mahalle sakinlerinden gelen talep ve Başkan Mustafa Gültak’ın talimatı üzerine, Şeyh Muhammed Abbari Türbesi’nin de kapsamlı şekilde tadilatını yapmış; çevre düzenlemesi ve baştan sona boyanıp farklı bir görünüme kavuşan türbenin aydınlatma sistemini de yenilemişti. Türbeyi ziyaret edip ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için de türbenin bahçesine banklar konulmuş, adak kurbanlıklar için de kancalar hazırlanmıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.