Akdeniz’de Bedrettin Gündeş Beklentisi... Sedat Yılmaz yazdı

31.10.2018 - 21:34, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Akdeniz’de Bedrettin Gündeş Beklentisi... Sedat Yılmaz yazdı

Yerel Seçimler Yaklaştıkça aday profilleri de ön plana çıkmaya başladı. Akdeniz Belediye Başkan Adaylığı için bütün gözler Yerel yönetim uzmanı Bedrettin Gündeş’e çevrildi.

Yerel Seçimler Yaklaştıkça aday profilleri de ön plana çıkmaya başladı. Akdeniz Belediye Başkan Adaylığı için bütün gözler Yerel yönetim uzmanı Bedrettin Gündeş’e çevrildi. Bedrettin Gündeş’in HDP’den aday gösterilmesi durumunda, diğer partilerin pek varlık gösteremeyecekleri ileri sürülürken, Bedrettin Gündeş’in bu konuda sessiz kalması diğer parti adaylarını umutlandırıyor. CHP’den  Necdet Tamamoğulları, Kenan Yıldırım, Kenan Yücesoy, Murat Ballı, Aziz Biricik, Sabit Yelkovan, Kasım Canpolat, Aycan Aydoğan, Salim Temamoğulları, Necmettin Değirmenci, Nurettin Yiğit gibi aday adayların öne çıkmasına rağmen, dikkatler HDP adayı olarak öne çıkan Bedrettin Gündeş’te yoğunlaştı. HDP’de, Bedrettin Gündeş’in aday olması durumunda diğer adayların şanslarının azalacağı konuşulurken, barış siyasetiyle Mersin halkının sevgi ve sempatisini kazanan, bütün STK’lar tarafından yakından tanınan ve belediyecilik konusunda uzman olan Bedrettin Gündeş’in kararı merakla bekleniyor. AK Partide ise; İlçe Başkanı Zafer Özturan, Niyazi Altun, Hasan Tüzün, Davut Güngör gibi aday adaylarının da ismi ön plana çıkıyor. Bedrettin Gündeş’in aday olmaması durumunda AK Parti ve CHP’nin de Akdeniz’de iddialı oldukları biliniyor. MHP’nin çok iddialı olmadığı Akdeniz’de Cumhur ittifakının alacağı karara göre tavır alacağı ve ağırlıkta Ak parti adayını destekleyecekleri ifade ediliyor. Bu durumda CHP ve HDP arasındaki ittifak görüşmelerinin nasıl sonuçlanacağı da merakla bekleniyor. Bu ittifak ya da birlikte hareket etme görüşmelerinin Mersin için olduğu kadar Türkiye geneli ve siyasi gelişmeler açısından da hayati önem taşıyor. HDP’nin kimlik siyasetinden çok, belediyelerde hizmeti ön planda tutması bekleniyor. Bedrettin Gündeş ise, kendisinden hizmet için görev istenmesi durumunda, olumlu bakacağı söyleniyor. Bütün gözler adaylık konusunda Bedrettin Gündeş’in üzerine çevrilmiş durumda. Önceki dönem Akdeniz belediyesini 260 oy farkıyla alan HDP’nin işi daha sıkı tutacağı ve aday belirlemesinde daha dikkatli davranacağı belirtiliyor. Kayyumla görevden alınan ve Belediye’yi Eş Başkanlık sistemiyle yürütmeye çalışan Mehmet Fazıl Türk halen Tarsus cezaevinde. Yüksel Mutlu ise şu anda Parti Meclisi üyesi. Mersin yıllardır istenilen düzeyde iyi bir belediyeciliğin yapılmadığı şansız şehirlerden biri. Halkın tüm partilerden beklentisi ise, artık il ve ilçelerde görev alan başkanların bir yarış içinde halka hizmet sunmalarıdır. Bu nedenle partilerin artık adaylarını seçerken, bilgi, deneyim, halkla ilişkiler, liyakat, dürüst siyaset ve hizmeti göz önüne alarak tercihlerini kullanmaları beklenmektedir. Sedat Yılmaz  
Yerel Seçimler Yaklaştıkça aday profilleri de ön plana çıkmaya başladı. Akdeniz Belediye Başkan Adaylığı için bütün gözler Yerel yönetim uzmanı Bedrettin Gündeş’e çevrildi.

Yerel Seçimler Yaklaştıkça aday profilleri de ön plana çıkmaya başladı.

Akdeniz Belediye Başkan Adaylığı için bütün gözler Yerel yönetim uzmanı Bedrettin Gündeş’e çevrildi.

Bedrettin Gündeş’in HDP’den aday gösterilmesi durumunda, diğer partilerin pek varlık gösteremeyecekleri ileri sürülürken, Bedrettin Gündeş’in bu konuda sessiz kalması diğer parti adaylarını umutlandırıyor.

CHP’den  Necdet Tamamoğulları, Kenan Yıldırım, Kenan Yücesoy, Murat Ballı, Aziz Biricik, Sabit Yelkovan, Kasım Canpolat, Aycan Aydoğan, Salim Temamoğulları, Necmettin Değirmenci, Nurettin Yiğit gibi aday adayların öne çıkmasına rağmen, dikkatler HDP adayı olarak öne çıkan Bedrettin Gündeş’te yoğunlaştı.

HDP’de, Bedrettin Gündeş’in aday olması durumunda diğer adayların şanslarının azalacağı konuşulurken, barış siyasetiyle Mersin halkının sevgi ve sempatisini kazanan, bütün STK’lar tarafından yakından tanınan ve belediyecilik konusunda uzman olan Bedrettin Gündeş’in kararı merakla bekleniyor.

AK Partide ise; İlçe Başkanı Zafer Özturan, Niyazi Altun, Hasan Tüzün, Davut Güngör gibi aday adaylarının da ismi ön plana çıkıyor. Bedrettin Gündeş’in aday olmaması durumunda AK Parti ve CHP’nin de Akdeniz’de iddialı oldukları biliniyor.

MHP’nin çok iddialı olmadığı Akdeniz’de Cumhur ittifakının alacağı karara göre tavır alacağı ve ağırlıkta Ak parti adayını destekleyecekleri ifade ediliyor. Bu durumda CHP ve HDP arasındaki ittifak görüşmelerinin nasıl sonuçlanacağı da merakla bekleniyor. Bu ittifak ya da birlikte hareket etme görüşmelerinin Mersin için olduğu kadar Türkiye geneli ve siyasi gelişmeler açısından da hayati önem taşıyor.

HDP’nin kimlik siyasetinden çok, belediyelerde hizmeti ön planda tutması bekleniyor. Bedrettin Gündeş ise, kendisinden hizmet için görev istenmesi durumunda, olumlu bakacağı söyleniyor. Bütün gözler adaylık konusunda Bedrettin Gündeş’in üzerine çevrilmiş durumda.

Önceki dönem Akdeniz belediyesini 260 oy farkıyla alan HDP’nin işi daha sıkı tutacağı ve aday belirlemesinde daha dikkatli davranacağı belirtiliyor. Kayyumla görevden alınan ve Belediye’yi Eş Başkanlık sistemiyle yürütmeye çalışan Mehmet Fazıl Türk halen Tarsus cezaevinde. Yüksel Mutlu ise şu anda Parti Meclisi üyesi.

Mersin yıllardır istenilen düzeyde iyi bir belediyeciliğin yapılmadığı şansız şehirlerden biri. Halkın tüm partilerden beklentisi ise, artık il ve ilçelerde görev alan başkanların bir yarış içinde halka hizmet sunmalarıdır. Bu nedenle partilerin artık adaylarını seçerken, bilgi, deneyim, halkla ilişkiler, liyakat, dürüst siyaset ve hizmeti göz önüne alarak tercihlerini kullanmaları beklenmektedir.

Sedat Yılmaz

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.