Akdeniz’de Kentsel Dönüşümden Başka Çare Yok

23.02.2021 - 18:10, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Akdeniz’de Kentsel Dönüşümden Başka Çare Yok

Akdeniz’de Bahçe Mahallesi’ndeki metruk bir yapının çökmesi uzun zamandır konuşulan kentsel dönüşüm gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Akdeniz Belediyesi, kent genelinde muhtarlıklarla işbirliği halinde metruk ve tehlike eden arz eden yapıların yıkımını gerçekleştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bahçe Mahallesi Burhan Felek Caddesi 4625 Sokak girişinde belediye ekiplerince gözetim altında bulunan metruk bir yapı henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Konuyla ilgili Akdeniz Belediyesi’ne bağlı ekipler yıkılan yapının ve çevresinin etrafına güvenlik şeridi çekip, vatandaşlara uyarıda bulunarak vakit kaybetmeden yasal işlemlere başladı. Çöken yapının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmaya yüz tutmuş yapılar dahilinde gözetim altında olduğu öğrenildi. Gültak; “İstediğimiz zaman bu tür yapıları yıkamıyoruz” Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Bu çöken ev, Bahçe Mahallesi’nde çarpık yapılaşmanın yarattığı düzensiz ve plansız kentleşmenin son örneğidir. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Çöken evin ve hemen yanında bulunan 2 katlı yapının aynı parsel üzerinde 14 varisi var. Yani bizler istediğimiz zaman bu tür yapıları yıkamıyoruz. Varislere ulaşma adına gerekli yasal prosedüre uymak zorundayız” diye konuştu. “Akdeniz’in nefes alması için kentsel dönüşüm şart” Başkan Gültak, “Bu hafta itibarı ile encümen kararını çıkarıp, yasal prosedürü uygulayıp, çöken bina ile aynı parsel üzerinde bulunan ve yıkılma tehlikesi olan 2 katlı yapıyı da yıkacağız. Kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz. Akdeniz’in nefes alması için kentsel dönüşüm şart. Eskimiş, köhne ve haliyle her anlamda riskli olan binalar ortadan kalkacak. İnsanlarımız daha güvenli bir ortamda yaşayacak” dedi. “Kentsel dönüşüm insan hayatı açısından önemli” Vatandaşlara uyarıda da bulunan Başkan Gültak, “Kent sakinlerimiz çevrelerinde bu tür binalara rastladıklarında mutlaka belediyemize haber vermelidir ki bizler de herhangi bir olumsuzluk yaşamamak adına erkenden çözüm üretelim. Bu durum kentsel dönüşüm projelerinin insan hayatı açısından ne kadar önemli olduğunu da gözler önüne seriyor” ifadelerini kullandı.  
Akdeniz’de Bahçe Mahallesi’ndeki metruk bir yapının çökmesi uzun zamandır konuşulan kentsel dönüşüm gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Akdeniz Belediyesi, kent genelinde muhtarlıklarla işbirliği halinde metruk ve tehlike eden arz eden yapıların yıkımını gerçekleştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bahçe Mahallesi Burhan Felek Caddesi 4625 Sokak girişinde belediye ekiplerince gözetim altında bulunan metruk bir yapı henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Konuyla ilgili Akdeniz Belediyesi’ne bağlı ekipler yıkılan yapının ve çevresinin etrafına güvenlik şeridi çekip, vatandaşlara uyarıda bulunarak vakit kaybetmeden yasal işlemlere başladı. Çöken yapının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmaya yüz tutmuş yapılar dahilinde gözetim altında olduğu öğrenildi.

Gültak; “İstediğimiz zaman bu tür yapıları yıkamıyoruz”

Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Bu çöken ev, Bahçe Mahallesi’nde çarpık yapılaşmanın yarattığı düzensiz ve plansız kentleşmenin son örneğidir. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Çöken evin ve hemen yanında bulunan 2 katlı yapının aynı parsel üzerinde 14 varisi var. Yani bizler istediğimiz zaman bu tür yapıları yıkamıyoruz. Varislere ulaşma adına gerekli yasal prosedüre uymak zorundayız” diye konuştu.

“Akdeniz’in nefes alması için kentsel dönüşüm şart”

Başkan Gültak, “Bu hafta itibarı ile encümen kararını çıkarıp, yasal prosedürü uygulayıp, çöken bina ile aynı parsel üzerinde bulunan ve yıkılma tehlikesi olan 2 katlı yapıyı da yıkacağız. Kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz. Akdeniz’in nefes alması için kentsel dönüşüm şart. Eskimiş, köhne ve haliyle her anlamda riskli olan binalar ortadan kalkacak. İnsanlarımız daha güvenli bir ortamda yaşayacak” dedi.

“Kentsel dönüşüm insan hayatı açısından önemli”

Vatandaşlara uyarıda da bulunan Başkan Gültak, “Kent sakinlerimiz çevrelerinde bu tür binalara rastladıklarında mutlaka belediyemize haber vermelidir ki bizler de herhangi bir olumsuzluk yaşamamak adına erkenden çözüm üretelim. Bu durum kentsel dönüşüm projelerinin insan hayatı açısından ne kadar önemli olduğunu da gözler önüne seriyor” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.