'Ali Ayşe'yi Seviyor' ayakta alkışlandı

Kültür-Sanat 23.01.2019 - 18:49, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

'Ali Ayşe'yi Seviyor' ayakta alkışlandı

TÜRKİYE ALZHEIMER Derneği Mersin şubesi ve Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş alma Evi üyeleri 2018-2019 sezon oyunu olan ’’ALİ AYŞE’Yİ SEVİYOR’’Oyununu, Toroslar belediyesi Yunusemre kültür merkezinde sergiledi, Oyunu izleyen seyirciler kahkahalar eşliğinde keyifli bir gece geçirdi.

TÜRKİYE ALZHEIMER Derneği Mersin şubesi ve  Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif  Yaş alma Evi üyeleri  2018-2019 sezon oyunu olan ’’ALİ  AYŞE’Yİ SEVİYOR’’Oyununu, Toroslar belediyesi  Yunusemre kültür merkezinde sergiledi, Oyunu izleyen seyirciler  kahkahalar eşliğinde keyifli   bir gece geçirdi.  OYUN KONUSU                                                                                                                             İsminden yola çıkarak bir kızla bir erkeğin ilişkileri ekseninde devam ettiği düşünülen oyun aslında içinde birden fazla kişiyi ve ilişkiyi barındırıyor. Ali ile Ayşe’nin ilişkileri,onların ailelerinin bu ilişkiye yaklaşımları ve kendi aralarındaki ilişkilerin yanı sıra mahallelinin de katılımıyla çeşitli toplumsal sınıflardan kişilerin özünde cinsellik kavramına nasıl yaklaştığını görüyoruz.Her ne kadar bu ilişkileri yaşayan kişiler kendi içlerinde bir değerlendirmeye girip cinselliğin kadın erkek ilişkisindeki önemini sorgulamasalar da cinselliğin bizi nasıl yönlendirdiğini aktarıyor. .Oyunda eğlenceli bir dil kullanılmış olmasına rağmen. dramla komedi arasında ince bir çizgide gidip geliyor. Dinçer SÜMERİNYazdığı ,Ali MANSUROĞLU’nun  Uyarlayıp ve Yönettiği, Afiş Tasarımını Erdem Peker’in yaptığı  oyunda, Ayfer şen, Fatih SARAÇ, Ali YILDIZ, Emine KOCA,Güler EVİN Hatun  Ö ZKAN,Şükrü ATÇEKEN,Adem AKSAY ,Leyla MENTEŞE, Mustafa AKKOÇ,  Halil SERTELLİ,Aynur AKAR. Rol alırken,   Teknik masada ise,Müjgan DURAN,Funda YAVUZYOLCU,Özge DENİZ  ve Sinem KUTLU görev yaptı. MANSUROĞLU: ’’AMACIM İLERİ YAŞTAKİ İNSANLARI, SOSYAL AÇIDAN RAHATLACAK  ÇALIŞMALAR YAPMASI KONUSUNDA TEŞVİK ETMEKTİ ’’                                                                                                                                                                                                    Ali Ayşe’yi seviyor oyunu  hakkında düşüncelerini aktaran oyunun yönetmeni Ali MANSUROĞLU; "Bizim  bu oyunu  sergilememiz aslında çok önemli değildi. Önemli olan çalışmaları yaparken aldığımız haz çok güzeldi. İnanılmaz keyif vericiydi,  o yaştaki insanların, o çalışmaları  büyük bir sorumlulukla yerine getirmeleri sonucu oyunu sahneye taşımaya karar verdik ve iyi ki öyle yapmışız. Oyunda rol alan arkadaşlarımızın hemen hemen  bir çoğu tiyatroyu ilk defe yapıyor olmalarına rağmen  çok güzel bir performans sergilediler. ‘Sanatın toplum üzerinde iyileştirici bir etkisinin olduğunu söyleyebilirim.                                                                                                                                 Sanat  aracılığıyla farkındalık, yartmak istedim. Sanatın zor yapıldığı günümüzde, bizler sanat yapmaya devam edeceğiz,  ‘’Ben de sahnedeki yerimi almak istiyorum’’ diyen Emeklilerimizi  Mezitli belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evine bekleriz." dedi        
TÜRKİYE ALZHEIMER Derneği Mersin şubesi ve Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş alma Evi üyeleri 2018-2019 sezon oyunu olan ’’ALİ AYŞE’Yİ SEVİYOR’’Oyununu, Toroslar belediyesi Yunusemre kültür merkezinde sergiledi, Oyunu izleyen seyirciler kahkahalar eşliğinde keyifli bir gece geçirdi.

TÜRKİYE ALZHEIMER Derneği Mersin şubesi ve  Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif  Yaş alma Evi üyeleri  2018-2019 sezon oyunu olan ’’ALİ  AYŞE’Yİ SEVİYOR’’Oyununu, Toroslar belediyesi  Yunusemre kültür merkezinde sergiledi, Oyunu izleyen seyirciler  kahkahalar eşliğinde keyifli   bir gece geçirdi.

 OYUN KONUSU                                                                                                                            

İsminden yola çıkarak bir kızla bir erkeğin ilişkileri ekseninde devam ettiği düşünülen oyun aslında içinde birden fazla kişiyi ve ilişkiyi barındırıyor. Ali ile Ayşe’nin ilişkileri,onların ailelerinin bu ilişkiye yaklaşımları ve kendi aralarındaki ilişkilerin yanı sıra mahallelinin de katılımıyla çeşitli toplumsal sınıflardan kişilerin özünde cinsellik kavramına nasıl yaklaştığını görüyoruz.Her ne kadar bu ilişkileri yaşayan kişiler kendi içlerinde bir değerlendirmeye girip cinselliğin kadın erkek ilişkisindeki önemini sorgulamasalar da cinselliğin bizi nasıl yönlendirdiğini aktarıyor. .Oyunda eğlenceli bir dil kullanılmış olmasına rağmen. dramla komedi arasında ince bir çizgide gidip geliyor.

Dinçer SÜMERİNYazdığı ,Ali MANSUROĞLU’nun  Uyarlayıp ve Yönettiği, Afiş Tasarımını Erdem Peker’in yaptığı  oyunda, Ayfer şen, Fatih SARAÇ, Ali YILDIZ, Emine KOCA,Güler EVİN Hatun  Ö ZKAN,Şükrü ATÇEKEN,Adem AKSAY ,Leyla MENTEŞE, Mustafa AKKOÇ,  Halil SERTELLİ,Aynur AKAR. Rol alırken,   Teknik masada ise,Müjgan DURAN,Funda YAVUZYOLCU,Özge DENİZ  ve Sinem KUTLU görev yaptı.

MANSUROĞLU: ’’AMACIM İLERİ YAŞTAKİ İNSANLARI, SOSYAL AÇIDAN RAHATLACAK  ÇALIŞMALAR YAPMASI KONUSUNDA TEŞVİK ETMEKTİ ’’                                                                                                                                                                                                   

Ali Ayşe’yi seviyor oyunu  hakkında düşüncelerini aktaran oyunun yönetmeni Ali MANSUROĞLU; "Bizim  bu oyunu  sergilememiz aslında çok önemli değildi. Önemli olan çalışmaları yaparken aldığımız haz çok güzeldi. İnanılmaz keyif vericiydi,  o yaştaki insanların, o çalışmaları  büyük bir sorumlulukla yerine getirmeleri sonucu oyunu sahneye taşımaya karar verdik ve iyi ki öyle yapmışız. Oyunda rol alan arkadaşlarımızın hemen hemen  bir çoğu tiyatroyu ilk defe yapıyor olmalarına rağmen  çok güzel bir performans sergilediler. ‘Sanatın toplum üzerinde iyileştirici bir etkisinin olduğunu söyleyebilirim.                                                                                                                                

Sanat  aracılığıyla farkındalık, yartmak istedim. Sanatın zor yapıldığı günümüzde, bizler sanat yapmaya devam edeceğiz,  ‘’Ben de sahnedeki yerimi almak istiyorum’’ diyen Emeklilerimizi  Mezitli belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evine bekleriz." dedi

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.