Anamur Belediyesi tropikal meyve yetiştirecek

18.09.2020 - 15:59, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Anamur Belediyesi tropikal meyve yetiştirecek

Anamur Belediyesi boşta bulunan Belediye arazilerinde avokado yetiştiriciliği yapacak.

Muzun Başkenti olarak adlandırılan ve ülkemizin muz ihtiyacının yaklaşık yarısını karşılayan Anamur’da, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın talimatı ile boş belediye arazilerinde tropikal bir meyve çeşidi olan avokado yetiştiriciliği yapılacak. İlk etapta Ören Mahallesi’nde bulunan Anamur Belediyesi’ne ait 3000 metrekarelik alanda gerçekleştirilen çalışmalarla 100 adet avokado toprakla buluşturuldu. Yerel Basın Temsilcileri ile birlikte çalışma yapılan bölgeyi ziyaret eden Başkan Kılınç, burada avokado dikimi gerçekleştirerek basın mensuplarına çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kendisinin de bir üretici olduğunu belirten Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç:’’ göreve geldiğimizde öncelik verdiğimiz konulardan birisi de Anamur’u yeşillendirmekti. Şu ana kadar on binin üzerinde ağacı toprakla buluşturduk. Yeryüzünün en bereketli topraklarına sahip Anamur’da atıl vaziyette bulunan belediye arazilerinde bugünden itibaren tarımsal üretim gerçekleştireceğiz. Piyasa değeri yüksek, ithal edilen tarım ürünleri arasında bulunan avokadoyu bu bölgede yetiştirerek hem ülke ekonomisine katkıda bulunacağız hem de buradan elde edeceğimiz gelir ile Anamurlu üniversite öğrencilerimize maddi destek sağlayacağız.’’ dedi.
Anamur Belediyesi boşta bulunan Belediye arazilerinde avokado yetiştiriciliği yapacak.

Muzun Başkenti olarak adlandırılan ve ülkemizin muz ihtiyacının yaklaşık yarısını karşılayan Anamur’da, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın talimatı ile boş belediye arazilerinde tropikal bir meyve çeşidi olan avokado yetiştiriciliği yapılacak.

İlk etapta Ören Mahallesi’nde bulunan Anamur Belediyesi’ne ait 3000 metrekarelik alanda gerçekleştirilen çalışmalarla 100 adet avokado toprakla buluşturuldu.

Yerel Basın Temsilcileri ile birlikte çalışma yapılan bölgeyi ziyaret eden Başkan Kılınç, burada avokado dikimi gerçekleştirerek basın mensuplarına çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Kendisinin de bir üretici olduğunu belirten Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç:’’ göreve geldiğimizde öncelik verdiğimiz konulardan birisi de Anamur’u yeşillendirmekti. Şu ana kadar on binin üzerinde ağacı toprakla buluşturduk. Yeryüzünün en bereketli topraklarına sahip Anamur’da atıl vaziyette bulunan belediye arazilerinde bugünden itibaren tarımsal üretim gerçekleştireceğiz. Piyasa değeri yüksek, ithal edilen tarım ürünleri arasında bulunan avokadoyu bu bölgede yetiştirerek hem ülke ekonomisine katkıda bulunacağız hem de buradan elde edeceğimiz gelir ile Anamurlu üniversite öğrencilerimize maddi destek sağlayacağız.’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.