Antik Roma Yolu İçin Protokol İmzalandı.

Kültür-Sanat 05.08.2020 - 18:07, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Antik Roma Yolu İçin Protokol İmzalandı.

Projeyi Tarsus’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Bozdoğan , “ Kent tarihinin kültür turizmine kapılarını açması için önemli bir adım attık."dedi

Tarsus’ta 1993 yılında bir temel kazısı sırasında tesadüfen bulunan Antik Roma Yolu’nun turizme kapılarını açması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tarsus Belediyesi arasından protokol imzalandı.   Romalılar tarafından M.S. 1. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve altındaki kanalizasyon sistemi ile mimari açıdan önemli bir yere sahip olan Antik Roma Yolu,  27 yıl önce bir temel kazısı sırasından tesadüfen bulundu.    Tarsus Belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, mülkiyeti belediyeye ait olan Roma Yolu’nun Turizme kazandırılması ve fonksiyonel hale getirilmesi amacıyla daha önce çalışmalar başlatmıştı. Yapılan çalışmalar neticesinde Antik Roma Yolu’nun, turizme kapılarını açması için protokol imzalandı. Antik Roma Yolu imzalanan protokolle Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edildi. Protokol sırasında Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile Tarsus Müze Müdürü Doğukan Alper hazır bulundu.   Projeyi Tarsus’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Bozdoğan , “ Kent tarihinin kültür turizmine kapılarını açması için önemli bir adım attık. Antik Roma Yolu projesinin hayata geçmesinde emeklerini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ile projeye katkı sağlayan herkese teşekkürü bir borç biliriz. Tarsus’u tarihten kültüre, edebiyattan sanata, tüm renkleriyle bir dünya markası yapmanın gayreti ve uğraşı içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.   Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilen Antik Roma Yolu’nun restorasyon ile çevre düzenlemesinin önümüzdeki günlerde başlanacağı tahmin ediliyor.
Projeyi Tarsus’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Bozdoğan , “ Kent tarihinin kültür turizmine kapılarını açması için önemli bir adım attık."dedi

Tarsus’ta 1993 yılında bir temel kazısı sırasında tesadüfen bulunan Antik Roma Yolu’nun turizme kapılarını açması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tarsus Belediyesi arasından protokol imzalandı.

 

Romalılar tarafından M.S. 1. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve altındaki kanalizasyon sistemi ile mimari açıdan önemli bir yere sahip olan Antik Roma Yolu,  27 yıl önce bir temel kazısı sırasından tesadüfen bulundu. 

 

Tarsus Belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, mülkiyeti belediyeye ait olan Roma Yolu’nun Turizme kazandırılması ve fonksiyonel hale getirilmesi amacıyla daha önce çalışmalar başlatmıştı. Yapılan çalışmalar neticesinde Antik Roma Yolu’nun, turizme kapılarını açması için protokol imzalandı. Antik Roma Yolu imzalanan protokolle Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edildi. Protokol sırasında Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile Tarsus Müze Müdürü Doğukan Alper hazır bulundu.

 

Projeyi Tarsus’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Bozdoğan , “ Kent tarihinin kültür turizmine kapılarını açması için önemli bir adım attık. Antik Roma Yolu projesinin hayata geçmesinde emeklerini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ile projeye katkı sağlayan herkese teşekkürü bir borç biliriz. Tarsus’u tarihten kültüre, edebiyattan sanata, tüm renkleriyle bir dünya markası yapmanın gayreti ve uğraşı içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilen Antik Roma Yolu’nun restorasyon ile çevre düzenlemesinin önümüzdeki günlerde başlanacağı tahmin ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.