Aratos’un mezarının bulunduğu alan Mezitli Belediyesi'ne bağışlandı

15.01.2020 - 17:31, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Aratos’un mezarının bulunduğu alan Mezitli Belediyesi'ne bağışlandı

İş adamı Ahmet Şifan, Aratos'un mezarına denk gelen 960 metrekarelik kısmını hiçbir bedel talep etmeden Mezitli Belediyesi’ne bağışladı. Aratos’un anıt mezarının bulunduğu parsel Mezitli Belediyesi adına tescil edildi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın gün yüzüne çıkarılması için büyük çaba sarf ettiği astronomi bilimi kurucusu, matematikçi, gök bilimci Aratos’un anıt mezarı için sürpriz bir gelişme yaşandı. Başkan Tarhan’ın girişimleriyle Anıt Mezarın içerisinde bulunduğu bahçe sahibi yaklaşık 1 dönümlük alanı koruma altına alınabilmesi için belediyeye bağışladı.   Aratos'un mezar yerinin arkeolojik kazı yapılarak çıkarılabilmesi amacıyla, 21 bin 960 metre karelik arsa sahibi olan iş adamı Ahmet Şifan, mezar yerine denk gelen 960 metrekarelik kısmını hiçbir bedel talep etmeden Mezitli Belediyesi’ne bağışladı.  Aratos’un anıt mezarının bulunduğu parsel Mezitli Belediyesi adına tescil edildi.   Tapuda; 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı, Soli Pompeipolis Antik Kenti sınırları içerisinde, 763 numaralı özel mülkiyete konu parselde; özel mülk olması nedeniyle çalışma yapılamayan M.Ö. 315-245 yılları arasında Mezitli’de yaşamış olan Aratos’un anıt mezarının çıkarılması için büyük bir engel kalkmış oldu.   VATANDAŞIMIZ BELEDİYESİNE VE BAŞKANINA GÜVENİYOR Daha önce Mezitli Belediyesinin vatandaşlarla iş birliği içerisinde çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini hatırlatan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Ankara’ya giderek gün yüzüne çıkarılması için çaba sarf ettiğimiz Aratos’un anıt mezarı için çok önemli bir engel, vatandaşın belediyesine ve belediye başkanına güveninin sonucu aşılmıştır. Biz Sayın Ahmet Şifan’a göstermiş olduğu bu duyarlılık nedeniyle teşekkür ederiz. Bu sayede önemli bir kamulaştırma maliyetinden ve sürecinden kurtulmuş olduk. Şimdi bir an önce kazı yapılarak anıt mezarın bir an önce gün yüzüne çıkarılarak restore edilmesi için çabamızı sürdürüyoruz” dedi.   HALKIMIZIN GÜVENİ YİNE HALKIMIZA HİZMET OLARAK DÖNDÜ Belediye vatandaş iş birliğini bir kez daha görmekten dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Tarhan, "Halkımızın belediyeye olan güveni beni oldukça memnun ediyor. İlk belediye başkanı olurken halkımızın güvendiği bir belediye ve belediye başkanı olma sözü vermiştim. Bunu sağlamış olmaktan dolayı gururluyum. Geride kalan 5 yılı aşan sürede Türkiye'de örnek bir belediye haline geldik. Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evimizi, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evimizi, Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphane, Mehmet Altunören Gençlik Merkezimizi, Davultepe’de bulunan Aktif Yaş Alma Merkezimizi bize sunulan bu desteklerle yaptık. Halkımızın güveni yine halkımıza hizmet olarak dönmeye bundan sonra da devam edecek” diye konuştu.
İş adamı Ahmet Şifan, Aratos'un mezarına denk gelen 960 metrekarelik kısmını hiçbir bedel talep etmeden Mezitli Belediyesi’ne bağışladı. Aratos’un anıt mezarının bulunduğu parsel Mezitli Belediyesi adına tescil edildi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın gün yüzüne çıkarılması için büyük çaba sarf ettiği astronomi bilimi kurucusu, matematikçi, gök bilimci Aratos’un anıt mezarı için sürpriz bir gelişme yaşandı. Başkan Tarhan’ın girişimleriyle Anıt Mezarın içerisinde bulunduğu bahçe sahibi yaklaşık 1 dönümlük alanı koruma altına alınabilmesi için belediyeye bağışladı.

 

Aratos'un mezar yerinin arkeolojik kazı yapılarak çıkarılabilmesi amacıyla, 21 bin 960 metre karelik arsa sahibi olan iş adamı Ahmet Şifan, mezar yerine denk gelen 960 metrekarelik kısmını hiçbir bedel talep etmeden Mezitli Belediyesi’ne bağışladı.  Aratos’un anıt mezarının bulunduğu parsel Mezitli Belediyesi adına tescil edildi.

 

Tapuda; 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı, Soli Pompeipolis Antik Kenti sınırları içerisinde, 763 numaralı özel mülkiyete konu parselde; özel mülk olması nedeniyle çalışma yapılamayan M.Ö. 315-245 yılları arasında Mezitli’de yaşamış olan Aratos’un anıt mezarının çıkarılması için büyük bir engel kalkmış oldu.

 

VATANDAŞIMIZ BELEDİYESİNE VE BAŞKANINA GÜVENİYOR

Daha önce Mezitli Belediyesinin vatandaşlarla iş birliği içerisinde çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini hatırlatan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Ankara’ya giderek gün yüzüne çıkarılması için çaba sarf ettiğimiz Aratos’un anıt mezarı için çok önemli bir engel, vatandaşın belediyesine ve belediye başkanına güveninin sonucu aşılmıştır. Biz Sayın Ahmet Şifan’a göstermiş olduğu bu duyarlılık nedeniyle teşekkür ederiz. Bu sayede önemli bir kamulaştırma maliyetinden ve sürecinden kurtulmuş olduk. Şimdi bir an önce kazı yapılarak anıt mezarın bir an önce gün yüzüne çıkarılarak restore edilmesi için çabamızı sürdürüyoruz” dedi.

 

HALKIMIZIN GÜVENİ YİNE HALKIMIZA HİZMET OLARAK DÖNDÜ

Belediye vatandaş iş birliğini bir kez daha görmekten dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Tarhan, "Halkımızın belediyeye olan güveni beni oldukça memnun ediyor. İlk belediye başkanı olurken halkımızın güvendiği bir belediye ve belediye başkanı olma sözü vermiştim. Bunu sağlamış olmaktan dolayı gururluyum. Geride kalan 5 yılı aşan sürede Türkiye'de örnek bir belediye haline geldik. Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evimizi, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evimizi, Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphane, Mehmet Altunören Gençlik Merkezimizi, Davultepe’de bulunan Aktif Yaş Alma Merkezimizi bize sunulan bu desteklerle yaptık. Halkımızın güveni yine halkımıza hizmet olarak dönmeye bundan sonra da devam edecek” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.