Arbens Sanat Çeto'nun Sahnesi'nin Genç Oyuncusunun Büyük Başarısı!

Kültür-Sanat 10.08.2019 - 19:31, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Arbens Sanat Çeto'nun Sahnesi'nin Genç Oyuncusunun Büyük Başarısı!

Mersin Arbens Sanat/Çeto'nun Sahnesi oyuncularından Elif Mehlika Trak'ın başrolünde oynadığı SESSİZ İNSANLAR adlı kısa film ; yurt içinden sonra yurt dışından da birincilik ödülüyle döndü.

  Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencisi Makbule Tuba Demirkale, Yapım-Yönetim dersi kapsamında gerçekleştirdiği "Sessiz İnsanlar" adlı kısa film projesiyle önemli bir başarıya daha imza attı. İtalya’da düzenlenen “Florence Film Awards” Uluslararası Film Festivalinde,Öakbule Tuba Demirkale'nin filmi,  En İyi Öğrenci Filmi ödülüne layık görüldü. 32 farklı ülkeden başvurunun olduğu yarışmada ödül alan kısa fimler, Florence at Scuola Cinema Immagina’da gösterilecek.  Makbule Tuba Demirkale, daha önce de Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle düzenlenen "16. Geleceğin Sineması: Sinema Öğrencilerinin Kısa Film Projelerini Destekleme Yarışması"nda 90 başvuru arasında senaryosuyla destek almaya hak kazanan 10 proje arasında yer almıştı. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu ise 10 kısa film projesi arasında Makbule Tuba Demirkale’nin "Sessiz İnsanlar" adlı kısa filmi birincilik ödülüne değer bulunmuştu.    OYUNDAKİ ROLÜYLE DE DİKKAT ÇEKMİŞTİ. Filmin başrolünde oynayan Elif Mehlika Trak, küçük yaşlardan itibaren Mersin Arbens Sanat/Çeto'nun Sahnesi'nde drama ve oyunculuk dersi almakta ve kurumun oyunlarında oynamaktaydı. En son oynadığı, Senin Annen Bir Melekti Yavrum adlı oyundaki performansıyla öne çıkan Elif Mehlika Trak;  Makbule Tuba Demirkale tarafından kısa filminde oynaması için davet edildi. Kısa filmde gösterdiği mükemmel oyunculukla taktir toplayan Elif Mehlika Trak'ı sanat yönlendiren annesi Fafma Yügrük;  kızının bu başarısından büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu belirterek, "Elif her zaman farklı bir çocuktu. küçük yaşlarda drama eğitimi almaya başladı, ilk hocası Sabahat Uzun ve sonra oyunda görev veren hocası Mehmet Tekkanat'ın emeklerine teşekkür ediyorum. Eminim ki, kızım bu çizgisini bozmadan daha da yukarıları çıkaracaktır" dedi.   TEKKANAT; "ELİF BİZİ YANITMADI, O BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ" Gençlere çok önem verdiğini söyleyen Çeto'nun Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat ise şunları söyledi; "Kurum olarak gençlere çok önem veriyoruz, Özellikle Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi'ndeki gençler her zaman gelir ve biz<den destek="" isterler,="" hiç="" bir="" karşılık="" beklemeden="" desteğimizi="" sunduk,="" sunmaya="" da="" devam="" edeceğiz.="" bu="" projeye="" en="" uygun="" oyuncu="" olarak="" elif="" seçildi="" ve="" o="" zaten="" bizim="" oyunumuzdaki="" performansıyla="" bizi="" mahcup="" etmemişti.="" biz="" elif'e="" güvendik,="" de="" yanıltmadı.="" geleceğin="" çok="" önemli="" sanat="" insanı="" olması="" dileklerimle="" oyuncumu="" kutluyor="" başarılar="" diliyorum."  
Mersin Arbens Sanat/Çeto'nun Sahnesi oyuncularından Elif Mehlika Trak'ın başrolünde oynadığı SESSİZ İNSANLAR adlı kısa film ; yurt içinden sonra yurt dışından da birincilik ödülüyle döndü.

 

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencisi Makbule Tuba Demirkale, Yapım-Yönetim dersi kapsamında gerçekleştirdiği "Sessiz İnsanlar" adlı kısa film projesiyle önemli bir başarıya daha imza attı.

İtalya’da düzenlenen “Florence Film Awards” Uluslararası Film Festivalinde,Öakbule Tuba Demirkale'nin filmi,  En İyi Öğrenci Filmi ödülüne layık görüldü.

32 farklı ülkeden başvurunun olduğu yarışmada ödül alan kısa fimler, Florence at Scuola Cinema Immagina’da gösterilecek.

 Makbule Tuba Demirkale, daha önce de Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle düzenlenen "16. Geleceğin Sineması: Sinema Öğrencilerinin Kısa Film Projelerini Destekleme Yarışması"nda 90 başvuru arasında senaryosuyla destek almaya hak kazanan 10 proje arasında yer almıştı.

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu ise 10 kısa film projesi arasında Makbule Tuba Demirkale’nin "Sessiz İnsanlar" adlı kısa filmi birincilik ödülüne değer bulunmuştu. 

 

OYUNDAKİ ROLÜYLE DE DİKKAT ÇEKMİŞTİ.

Filmin başrolünde oynayan Elif Mehlika Trak, küçük yaşlardan itibaren Mersin Arbens Sanat/Çeto'nun Sahnesi'nde drama ve oyunculuk dersi almakta ve kurumun oyunlarında oynamaktaydı.

En son oynadığı, Senin Annen Bir Melekti Yavrum adlı oyundaki performansıyla öne çıkan Elif Mehlika Trak;  Makbule Tuba Demirkale tarafından kısa filminde oynaması için davet edildi.

Kısa filmde gösterdiği mükemmel oyunculukla taktir toplayan Elif Mehlika Trak'ı sanat yönlendiren annesi Fafma Yügrük;  kızının bu başarısından büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu belirterek, "Elif her zaman farklı bir çocuktu. küçük yaşlarda drama eğitimi almaya başladı, ilk hocası Sabahat Uzun ve sonra oyunda görev veren hocası Mehmet Tekkanat'ın emeklerine teşekkür ediyorum. Eminim ki, kızım bu çizgisini bozmadan daha da yukarıları çıkaracaktır" dedi.

 

TEKKANAT; "ELİF BİZİ YANITMADI, O BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ"

Gençlere çok önem verdiğini söyleyen Çeto'nun Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat ise şunları söyledi; "Kurum olarak gençlere çok önem veriyoruz, Özellikle Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi'ndeki gençler her zaman gelir ve biz<den destek="" isterler,="" hiç="" bir="" karşılık="" beklemeden="" desteğimizi="" sunduk,="" sunmaya="" da="" devam="" edeceğiz.="" bu="" projeye="" en="" uygun="" oyuncu="" olarak="" elif="" seçildi="" ve="" o="" zaten="" bizim="" oyunumuzdaki="" performansıyla="" bizi="" mahcup="" etmemişti.="" biz="" elif'e="" güvendik,="" de="" yanıltmadı.="" geleceğin="" çok="" önemli="" sanat="" insanı="" olması="" dileklerimle="" oyuncumu="" kutluyor="" başarılar="" diliyorum."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.