Avukatlar İçin İnsan Hakları Eğitimi Düzenlendi

10.02.2020 - 12:49, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Avukatlar İçin İnsan Hakları Eğitimi Düzenlendi

Baroların insan hakları konusunda daha etkin rol alması amacıyla; Türkiye Barolar Birliği, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi işbirliği ile hayata geçirilen, ‘Avukatların ve Baroların Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Kapasitesinin Güçlendirilmesi Ortak Projesi’ kapsamında, avukatlarımıza yönelik 6-7 Şubat 2020 tarihlerinde ‘Avukatlar İçin İnsan Hakları Eğitimi’ programı düzenlendi.

Mersin Barosu’nun Türkiye’deki 7 pilot barodan biri olarak yer aldığı projenin ilk eğitimi, Mersin Barosu’nun ev sahipliğinde bir otelde gerçekleşti. Av. Murat Özdemir, Av. Muzaffer Sevgi Sakarya, Av. Semra Buğra, Av. Hüseyin Köprülü’ın sunumuyla, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Ali Ersoy Kontacı, Fahri Gökçen Taner ve uluslararası uzman Konul Gasimova'nın gözetiminde gerçekleşen eğitime, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı  Hasan Keleşoğlu, Başkan Yardımcısı Ezgi Özkan ile Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi üyeleri de katıldı.   Eğitimin birinci gününde; projenin ve eğitimin tanıtımı yapılarak, avukatlar ‘insan hakları standartlarını bilmenin avukatların mesleki faaliyetleri açısından önemi, ulusal ve uluslararası insan hakları koruma mekanizmaları, kabul edilebilirlik kriterleri neden önemlidir? Kabul edilebilirlik kriterleri bağlamında ikincilik ilkesi, kabul edilebilirlik kriterleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yargısal yorum yöntemleri, uygulamada yorum yöntemleri’ hakkında  bilgilendirildi.   Eğitimin ikinci gününde ise; Hakların sınıflandırılma nedenleri anlatılarak, hak sınıflandırılmaları ve örnek davalar üzerinde tartışmalar yapıldı. Ayrıca, üç aşamalı testin uygulanması, uygulamada devletin yükümlülükleri, devletin icra yükümlülüğü anlatılarak, eğitimin değerlendirilmesi yapıldı.   Proje kapsamındaki ilk eğitimin, Mersin'de gerçekleşmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, "Avukatlarımızın bu eğitime, nicelik ve nitelik olarak yoğun katılımı bizleri sevindirdi. Mersin Barosu olarak, mülteci hakları da olmak üzere, insan hakları konusunda öncü, nitelikli ve olumlu sonuca erişebilen çalışmalarımız olmaktadır. Meslektaşlarımıza yönelik hak temelli eğitimlerimiz sıkça devam edecektir. Bu projede ve eğitimde emeği geçen herkese ve katılan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.   Baro Başkanı Yeşilboğaz daha sonra katılımcılara sertifikalarını takdim etti.
Baroların insan hakları konusunda daha etkin rol alması amacıyla; Türkiye Barolar Birliği, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi işbirliği ile hayata geçirilen, ‘Avukatların ve Baroların Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Kapasitesinin Güçlendirilmesi Ortak Projesi’ kapsamında, avukatlarımıza yönelik 6-7 Şubat 2020 tarihlerinde ‘Avukatlar İçin İnsan Hakları Eğitimi’ programı düzenlendi.

Mersin Barosu’nun Türkiye’deki 7 pilot barodan biri olarak yer aldığı projenin ilk eğitimi, Mersin Barosu’nun ev sahipliğinde bir otelde gerçekleşti. Av. Murat Özdemir, Av. Muzaffer Sevgi Sakarya, Av. Semra Buğra, Av. Hüseyin Köprülü’ın sunumuyla, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Ali Ersoy Kontacı, Fahri Gökçen Taner ve uluslararası uzman Konul Gasimova'nın gözetiminde gerçekleşen eğitime, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı  Hasan Keleşoğlu, Başkan Yardımcısı Ezgi Özkan ile Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi üyeleri de katıldı.

 

Eğitimin birinci gününde; projenin ve eğitimin tanıtımı yapılarak, avukatlar ‘insan hakları standartlarını bilmenin avukatların mesleki faaliyetleri açısından önemi, ulusal ve uluslararası insan hakları koruma mekanizmaları, kabul edilebilirlik kriterleri neden önemlidir? Kabul edilebilirlik kriterleri bağlamında ikincilik ilkesi, kabul edilebilirlik kriterleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yargısal yorum yöntemleri, uygulamada yorum yöntemleri’ hakkında  bilgilendirildi.

 

Eğitimin ikinci gününde ise; Hakların sınıflandırılma nedenleri anlatılarak, hak sınıflandırılmaları ve örnek davalar üzerinde tartışmalar yapıldı. Ayrıca, üç aşamalı testin uygulanması, uygulamada devletin yükümlülükleri, devletin icra yükümlülüğü anlatılarak, eğitimin değerlendirilmesi yapıldı.

 

Proje kapsamındaki ilk eğitimin, Mersin'de gerçekleşmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, "Avukatlarımızın bu eğitime, nicelik ve nitelik olarak yoğun katılımı bizleri sevindirdi. Mersin Barosu olarak, mülteci hakları da olmak üzere, insan hakları konusunda öncü, nitelikli ve olumlu sonuca erişebilen çalışmalarımız olmaktadır. Meslektaşlarımıza yönelik hak temelli eğitimlerimiz sıkça devam edecektir. Bu projede ve eğitimde emeği geçen herkese ve katılan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Baro Başkanı Yeşilboğaz daha sonra katılımcılara sertifikalarını takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.