Baro Başkanları Ankara’da Savunma Nöbetinde

10.07.2020 - 09:53, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Baro Başkanları Ankara’da Savunma Nöbetinde

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte 40 baro başkanı, çoklu baro ve nispi temsil sistemine karşı Ankara’da savunma nöbetini sürdürüyor.

Avukatlık Kanunu’nda yapılan çoklu baro ve nispi temsil sistemine ilişkin yasal düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonundan geçerek TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlaması üzerine baro başkanları Ankara Kuğulu Park’ta oturma eylemine başladı. Yeşilboğaz, “Bu tasarının yasalaşması korkunç sonuçlar doğuracaktır” dedi. “YANDAŞ BARO İSTEMİYORUZ” Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, baro başkanları olarak baroları böl-parçala-yönet sistemine izin vermeyeceklerini belirterek, “Bu tasarının TBMM Genel Kurulunda görüşüleceği süre boyunca  Ankara’da savunma nöbetimizi sürdüreceğiz. Yandaş baro yaratılması, savunmanın siyasallaştırılması ve bağımlı hale getirilmek istenmesi ülke adına, hukuk devleti adına, toplum adına, avukatlık mesleği adına korkunç sonuçlar doğuracaktır. Yandaş baro, paralel baro istemiyoruz.  Bu tasarı yasalaşsa bile mücadelemizi sürdüreceğiz, vazgeçmeyeceğiz, böldürmeyeceğiz. Şu an 40 baro başkanı olarak buradayız. Yarın Türkiye’nin bütün illerinden meslektaşlarımız da gelip mücadelemize destek verecek” diye konuştu.
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte 40 baro başkanı, çoklu baro ve nispi temsil sistemine karşı Ankara’da savunma nöbetini sürdürüyor.

Avukatlık Kanunu’nda yapılan çoklu baro ve nispi temsil sistemine ilişkin yasal düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonundan geçerek TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlaması üzerine baro başkanları Ankara Kuğulu Park’ta oturma eylemine başladı. Yeşilboğaz, “Bu tasarının yasalaşması korkunç sonuçlar doğuracaktır” dedi.

“YANDAŞ BARO İSTEMİYORUZ”

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, baro başkanları olarak baroları böl-parçala-yönet sistemine izin vermeyeceklerini belirterek, “Bu tasarının TBMM Genel Kurulunda görüşüleceği süre boyunca  Ankara’da savunma nöbetimizi sürdüreceğiz. Yandaş baro yaratılması, savunmanın siyasallaştırılması ve bağımlı hale getirilmek istenmesi ülke adına, hukuk devleti adına, toplum adına, avukatlık mesleği adına korkunç sonuçlar doğuracaktır. Yandaş baro, paralel baro istemiyoruz.  Bu tasarı yasalaşsa bile mücadelemizi sürdüreceğiz, vazgeçmeyeceğiz, böldürmeyeceğiz. Şu an 40 baro başkanı olarak buradayız. Yarın Türkiye’nin bütün illerinden meslektaşlarımız da gelip mücadelemize destek verecek” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.