Başkan Bozdoğan Engellilere Müjdeyi Verdi; Dünyada Bir İlk Olacak

03.12.2019 - 22:05, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Bozdoğan Engellilere Müjdeyi Verdi; Dünyada Bir İlk Olacak

Tarsus Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayan Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan engellilere müjdeyi verdi. Bozdoğan; “Sadece Türkiye’de değil, içerik ve birçok farklı uygulamaları ile Dünyada bir ilk olacak Engelsiz Yaşam Köyü projesi çalışmalarına başladık” dedi.

Tarsus Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Belediye Melis Salonu’nda gerçekleşen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda görüşülen maddeler arasında 31 Aralık’ta sözleşmesi sona erecek olan Tüm Bel-Sen ile yeniden sözleşme görüşmelerine başlanabilmesi ve mutabakat sağlandığı takdirde imzalanması için, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a yetki verilmesi ile ilgili teklif ile Zabıta personeline verilecek fazla mesai ücretinin belirlenmesi ile ilgili teklifin görüşülmesine oy birliğiyle kabul edildi.  Belediye memurlarının norm kadro ve derecelerinin düzelmesi ve değiştirilmesi teklif in görüşüldüğü mecliste Tekke, Yenice, Atalar, Arıklı, Günyurdu, Yunacık, Kamberhöyüğü ve Yeni mahallelerinde bulunan bazı parsellerin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına yapılan itiraz ve imar değişikliği ilgili teklifin görüşülmesine oy birliğiyle karar verildi. Mecliste görüşülen maddeler arasında Karaçerçili Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Tarsus Belediyesi’ne ait taşınmazın Muhtarlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 25 yıllığına Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edilmesi teklifi de oy birliği ile kabul edildi. İSTİHDAMDA KADINALARA POZİTİF AYRIMCILIK Öte yandan,  kadın meclis üyelerinin toplantıda verdiği önergede; Belediyede herhangi bir personel alımı söz konusu olduğunda eşi vefat eden veya çalışmaya ihtiyacı olan kadınlara pozitif ayrımcılık tanınması teklifi meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.   Toplantıda dilek ve temenniler bölümünde söz alan meclis üyeleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak, duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise yeni nesil belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarını ifade ederek engellilere müjdeyi verdi. İçerik bakımında Dünyada bir ilk olacak olan Engelsiz Yaşam Köyü projesi çalışmalarına start verdiklerini belirterek; “ Engelli kardeşlerimizin Dünya Engelliler Günü kutlu olsun. Zabıta Müdürlüğü bünyesinde Engelli Hizmet Birimini oluşturduk. Bunu yanı sıra sadece Türkiye’de değil dünyada eşi benzeri olmayan ve birçok farklı uygulamalarıyla ortaya koyduğumuz “Engelsiz Yaşam Köyü”  projemizi işleme koymak üzereyiz” ifadelerini kullandı.   AMACIMIZ BU KENTTE YOKSULLUK VE AÇLIĞA SON VERMEK Yeni nesil belediyecilik anlayışını önemsediklerini dile getiren Başkan Bozdoğan; “ Özellikle bu kenti sürdürülebilir, kalkındıracak çalışmalar, içerisindeyiz.  Verdiğimiz bu mücadelede yoksulluğa son, açlığa son en önemli amaç. Bunun yanında eşitsizliğin ortadan kalktığı, erişebilir, sağlıklı, kaliteli bir hayat ve bir kent için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.  
Tarsus Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayan Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan engellilere müjdeyi verdi. Bozdoğan; “Sadece Türkiye’de değil, içerik ve birçok farklı uygulamaları ile Dünyada bir ilk olacak Engelsiz Yaşam Köyü projesi çalışmalarına başladık” dedi.

Tarsus Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Belediye Melis Salonu’nda gerçekleşen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda görüşülen maddeler arasında 31 Aralık’ta sözleşmesi sona erecek olan Tüm Bel-Sen ile yeniden sözleşme görüşmelerine başlanabilmesi ve mutabakat sağlandığı takdirde imzalanması için, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a yetki verilmesi ile ilgili teklif ile Zabıta personeline verilecek fazla mesai ücretinin belirlenmesi ile ilgili teklifin görüşülmesine oy birliğiyle kabul edildi.

 Belediye memurlarının norm kadro ve derecelerinin düzelmesi ve değiştirilmesi teklif in görüşüldüğü mecliste Tekke, Yenice, Atalar, Arıklı, Günyurdu, Yunacık, Kamberhöyüğü ve Yeni mahallelerinde bulunan bazı parsellerin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına yapılan itiraz ve imar değişikliği ilgili teklifin görüşülmesine oy birliğiyle karar verildi.

Mecliste görüşülen maddeler arasında Karaçerçili Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Tarsus Belediyesi’ne ait taşınmazın Muhtarlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 25 yıllığına Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edilmesi teklifi de oy birliği ile kabul edildi.

İSTİHDAMDA KADINALARA POZİTİF AYRIMCILIK

Öte yandan,  kadın meclis üyelerinin toplantıda verdiği önergede; Belediyede herhangi bir personel alımı söz konusu olduğunda eşi vefat eden veya çalışmaya ihtiyacı olan kadınlara pozitif ayrımcılık tanınması teklifi meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.

 

Toplantıda dilek ve temenniler bölümünde söz alan meclis üyeleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak, duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise yeni nesil belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarını ifade ederek engellilere müjdeyi verdi. İçerik bakımında Dünyada bir ilk olacak olan Engelsiz Yaşam Köyü projesi çalışmalarına start verdiklerini belirterek; “ Engelli kardeşlerimizin Dünya Engelliler Günü kutlu olsun. Zabıta Müdürlüğü bünyesinde Engelli Hizmet Birimini oluşturduk. Bunu yanı sıra sadece Türkiye’de değil dünyada eşi benzeri olmayan ve birçok farklı uygulamalarıyla ortaya koyduğumuz “Engelsiz Yaşam Köyü”  projemizi işleme koymak üzereyiz” ifadelerini kullandı.

 

AMACIMIZ BU KENTTE YOKSULLUK VE AÇLIĞA SON VERMEK

Yeni nesil belediyecilik anlayışını önemsediklerini dile getiren Başkan Bozdoğan; “ Özellikle bu kenti sürdürülebilir, kalkındıracak çalışmalar, içerisindeyiz.  Verdiğimiz bu mücadelede yoksulluğa son, açlığa son en önemli amaç. Bunun yanında eşitsizliğin ortadan kalktığı, erişebilir, sağlıklı, kaliteli bir hayat ve bir kent için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.