Başkan Engin, Başkan Seçer İle Kent Yatırımlarını Görüştü

29.10.2020 - 12:27, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Engin, Başkan Seçer İle Kent Yatırımlarını Görüştü

MESİAD Başkanı Hasan Engin, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Ziyarette kent yatırımları ve projeleri görüşüldü.

  Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret ederek, kentin geleceğine dair birçok proje için fikir alışverişinde bulundu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış’ın da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Engin, kentimizin gelişmesi ve kalkınması için Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ürettiği projelerin önemine değinerek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e kentin sorunlarına karşı gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti.   Başkan Engin: “Kent meclisleri kent yatırımlarına sahip çıkıp, kentin tüm projelerine destek olmalıdır. Kentimizin geleceği için iş dünyası, kamuoyu, yerel yönetimler, odalar, STK’lar, hepimiz birbirimize omuz verip, Mersin’i dünya kenti yapmak için çaba harcamalıyız” dedi.   Mersin’in istenilen refah seviyesine getirilmesi için çaba verdiklerini kaydeden Başkan Seçer; “4. Çevre Yolu inşaatı çalışmaları başlamış olup kısa zaman içerisinde bitirilecektir. Metro ihalesi için Türkiye’nin en büyük ve tecrübeli firmaları ön teklif verdi. Akabinde 2’inci etap raylı sistem ile üniversite, Şehir Hastanesi ve yeni otogara bağlantı oluşturulacak. 3’üncü etapta OSB’yi hafif raylı sistem ile Mersin’e bağlayacağız. Kentsel dönüşüm konusunda ilçe belediyeleri ve yeterliliği olan firmalar ile görüşmelerimiz devam ediyor. Otopark ihalesi gerçekleşti, yüklenici firma ile önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayacağız” dedi.   “Mersinimizi uluslararası tanıtım alanında projelerimiz ile öne çıkaracağız” diyen Başkan Seçer, Karboğazı turizm bölgesine sahip çıkacaklarını, turizm bakanlığı plan onaylarının ardından çalışmalar başlatacaklarını kaydetti. Tarsus Yenice yatırım revizyon planlarının tamamlandığını, Türkiye’nin en önemli fuar alanlarından birini kente kazandıracaklarını aktaran Seçer, “Mersin, ticari, sosyal, kültürel, tarihi olarak yaşama dair ne varsa her konuda parmakla gösterilecek bir coğrafya. Hep birlikte kentimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Sohbetin ardından ziyaret, fotoğraf çekimi ile son buldu.
MESİAD Başkanı Hasan Engin, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Ziyarette kent yatırımları ve projeleri görüşüldü.

 

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret ederek, kentin geleceğine dair birçok proje için fikir alışverişinde bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış’ın da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Engin, kentimizin gelişmesi ve kalkınması için Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ürettiği projelerin önemine değinerek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e kentin sorunlarına karşı gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

 

Başkan Engin: “Kent meclisleri kent yatırımlarına sahip çıkıp, kentin tüm projelerine destek olmalıdır. Kentimizin geleceği için iş dünyası, kamuoyu, yerel yönetimler, odalar, STK’lar, hepimiz birbirimize omuz verip, Mersin’i dünya kenti yapmak için çaba harcamalıyız” dedi.

 

Mersin’in istenilen refah seviyesine getirilmesi için çaba verdiklerini kaydeden Başkan Seçer; “4. Çevre Yolu inşaatı çalışmaları başlamış olup kısa zaman içerisinde bitirilecektir. Metro ihalesi için Türkiye’nin en büyük ve tecrübeli firmaları ön teklif verdi. Akabinde 2’inci etap raylı sistem ile üniversite, Şehir Hastanesi ve yeni otogara bağlantı oluşturulacak. 3’üncü etapta OSB’yi hafif raylı sistem ile Mersin’e bağlayacağız. Kentsel dönüşüm konusunda ilçe belediyeleri ve yeterliliği olan firmalar ile görüşmelerimiz devam ediyor. Otopark ihalesi gerçekleşti, yüklenici firma ile önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayacağız” dedi.

 

“Mersinimizi uluslararası tanıtım alanında projelerimiz ile öne çıkaracağız” diyen Başkan Seçer, Karboğazı turizm bölgesine sahip çıkacaklarını, turizm bakanlığı plan onaylarının ardından çalışmalar başlatacaklarını kaydetti. Tarsus Yenice yatırım revizyon planlarının tamamlandığını, Türkiye’nin en önemli fuar alanlarından birini kente kazandıracaklarını aktaran Seçer, “Mersin, ticari, sosyal, kültürel, tarihi olarak yaşama dair ne varsa her konuda parmakla gösterilecek bir coğrafya. Hep birlikte kentimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

Sohbetin ardından ziyaret, fotoğraf çekimi ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.