Başkan Engin'den, Osb-Otoban Bağlantı Yolunun Tamamlanması İçin Çağrı

11.01.2021 - 15:09, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Engin'den, Osb-Otoban Bağlantı Yolunun Tamamlanması İçin Çağrı

Kentin ve Bölgenin birçok yatırımını yerinde inceleyen MESİAD Başkanı Hasan Engin, bu kez Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi-Otoban bağlantı yolunu inceledi.

Uzun zamandır bitirilmesi beklenen yolun tamamlanması için yetkililere çağrıda bulunan Başkan Engin, çalışmaların bitirilmesi durumunda hem MTOSB’nin daha fazla gelişeceğini, hem de sanayicilerin yüzünün güleceğini kaydetti.   Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, çalışmaları duran OSB-Otoyol bağlantı yolunu yerinde inceledi. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne (MTOSB) ulaşımı rahatlatmak ve varış süresini kısaltmak için yapımına başlanan OSB-Otoyol bağlantı kavşağının 2019 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini anımsatan Başkan Engin, “MTOSB’ye D-400 karayolu dışında ulaşım olmamasından dolayı yaşanan sorunları gidermek için yapımına başlanan otoyol bağlantı kavşağı çalışmaları aradan geçen yıllara rağmen hala tamamlanamadı. MTOSB-otoyol bağlantı kavşağı için 2020 yatırım programında 1 milyon TL ayrıldı. Yeni yıla girdik, bitirilmesi gereken kavşağımız bitirilmedi. Toprak işleri tamamlanmış olan kavşakta üst yapı çalışmaları tamamen durmuş durumda” dedi.   Kavşağın, Organize Sanayi Bölgesine ulaşımın yanı sıra Doğu Akdeniz’deki petrol arama çalışmaları açısından da önemli olduğunu belirten Başkan Engin, sismik araştırma gemilerine uzun yıllar bu yol üzerinden malzeme taşınabileceğini vurguladı. Engin, “Mersin ve sanayiciler için stratejik bir kavşak. Özellikle son dönemlerde Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama gemilerinin lojistik desteği, iaşe ve ikmal hizmeti aldığı bir bölge. Sanayicilerimiz sürekli gemilerimize hammadde ve ürün göndermektedir. Böyle bir durumda bu yolun açılması elzemdir. Hükümetimizin, devletimizin, yerel idarecilerimizin buraya el atmasını bekliyoruz.” dedi.   Ulaşımda yüzü gülmeyen sanayicilerin uzun zamandır bu yolun tamamlanmasını beklediğini söyleyen Başkan Engin, “Kavşağın bir an önce bitirilmesi halinde hem sanayi yatırımları artacaktır, hem de Organize Sanayi bölgemiz gelişecektir. Ayrıca inanç turizmi, Ashab-ı Kehf ve yayla turizmi açısından bu yol önem taşımaktadır. Bu yolun bir an önce açılmasını ve otoban alın gişelerinin de buraya alınmasını istiyoruz. Alın gişeleri buraya alınırsa burası bir çevre yolları niteliği kazanacaktır. Mersin Limanı'na, Taşucu Limanı’na, turizm alanlarına ve kentimize ulaşım kesintisiz hale gelecektir. Mersin Tarsus Organize Sanayi bölgemiz sürekli gelişmekte, ihracatımız ve elektrik tüketimi sürekli artmaktadır. Bu ivmenin daha fazla hız kazanması için bu yolun tamamlanması önemlidir.” ifadelerini kullandı.
Kentin ve Bölgenin birçok yatırımını yerinde inceleyen MESİAD Başkanı Hasan Engin, bu kez Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi-Otoban bağlantı yolunu inceledi.

Uzun zamandır bitirilmesi beklenen yolun tamamlanması için yetkililere çağrıda bulunan Başkan Engin, çalışmaların bitirilmesi durumunda hem MTOSB’nin daha fazla gelişeceğini, hem de sanayicilerin yüzünün güleceğini kaydetti.

 

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, çalışmaları duran OSB-Otoyol bağlantı yolunu yerinde inceledi. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne (MTOSB) ulaşımı rahatlatmak ve varış süresini kısaltmak için yapımına başlanan OSB-Otoyol bağlantı kavşağının 2019 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini anımsatan Başkan Engin, “MTOSB’ye D-400 karayolu dışında ulaşım olmamasından dolayı yaşanan sorunları gidermek için yapımına başlanan otoyol bağlantı kavşağı çalışmaları aradan geçen yıllara rağmen hala tamamlanamadı. MTOSB-otoyol bağlantı kavşağı için 2020 yatırım programında 1 milyon TL ayrıldı. Yeni yıla girdik, bitirilmesi gereken kavşağımız bitirilmedi. Toprak işleri tamamlanmış olan kavşakta üst yapı çalışmaları tamamen durmuş durumda” dedi.

 

Kavşağın, Organize Sanayi Bölgesine ulaşımın yanı sıra Doğu Akdeniz’deki petrol arama çalışmaları açısından da önemli olduğunu belirten Başkan Engin, sismik araştırma gemilerine uzun yıllar bu yol üzerinden malzeme taşınabileceğini vurguladı. Engin, “Mersin ve sanayiciler için stratejik bir kavşak. Özellikle son dönemlerde Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama gemilerinin lojistik desteği, iaşe ve ikmal hizmeti aldığı bir bölge. Sanayicilerimiz sürekli gemilerimize hammadde ve ürün göndermektedir. Böyle bir durumda bu yolun açılması elzemdir. Hükümetimizin, devletimizin, yerel idarecilerimizin buraya el atmasını bekliyoruz.” dedi.

 

Ulaşımda yüzü gülmeyen sanayicilerin uzun zamandır bu yolun tamamlanmasını beklediğini söyleyen Başkan Engin, “Kavşağın bir an önce bitirilmesi halinde hem sanayi yatırımları artacaktır, hem de Organize Sanayi bölgemiz gelişecektir. Ayrıca inanç turizmi, Ashab-ı Kehf ve yayla turizmi açısından bu yol önem taşımaktadır. Bu yolun bir an önce açılmasını ve otoban alın gişelerinin de buraya alınmasını istiyoruz. Alın gişeleri buraya alınırsa burası bir çevre yolları niteliği kazanacaktır. Mersin Limanı'na, Taşucu Limanı’na, turizm alanlarına ve kentimize ulaşım kesintisiz hale gelecektir. Mersin Tarsus Organize Sanayi bölgemiz sürekli gelişmekte, ihracatımız ve elektrik tüketimi sürekli artmaktadır. Bu ivmenin daha fazla hız kazanması için bu yolun tamamlanması önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.