Başkan Ercik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutladı.

Siyaset 29.10.2018 - 19:15, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Ercik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, “Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95’inci yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutluyor, milletçe bu heyecanı paylaşıyoruz."dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, “Cumhuriyetimizin ilanının 95’inci yıldönümü olan bugünü büyük bir sevinç ve gururla kutluyor, milletçe bu heyecanı paylaşıyoruz. Cumhuriyetin ilanı ülkemizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. Büyük özverilerle yürütülen bağımsızlık mücadelemizin sonunda milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden Cumhuriyet rejimine geçilmiştir. Böylece milletimiz kendi geleceğini ve kaderini bizzat kendisinin belirlediği bir yönetim şeklini benimsemiştir. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ülkemiz kalkınma, ilerleme, modernleşme yolunda çok önemli adımlar atmış ve çağdaş dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir. Geçen 95 yıl içerisinde Cumhuriyetimizin kazanımları geri dönüşsüz bir şekilde milletimiz tarafından derinlemesine özümsenmiş ve sahiplenilmiştir. Cumhuriyet öte yandan milletimizin çağdaş uygarlığın bir parçası olma arzusunun da bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.   “AYDINLIK YARINLARIMIZI HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ”   Aydınlık yarınlara hep birlikte kenetlenerek ulaşılacağını vurgulayan İl Başkanı Ercik, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Cumhuriyetimiz, millet olarak bu büyük zafere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük bir kararlılıkla ve azimle omuz omuza verip kazanılmış büyük bir eserdir. Ecdadımızın bizlere bıraktığı bu mirasa sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak bu vatan toprağı üzerinde yaşayan her bir ferdin sorumluluğudur. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran ve minnetle anıyoruz."dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, “Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95’inci yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutluyor, milletçe bu heyecanı paylaşıyoruz."dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, “Cumhuriyetimizin ilanının 95’inci yıldönümü olan bugünü büyük bir sevinç ve gururla kutluyor, milletçe bu heyecanı paylaşıyoruz. Cumhuriyetin ilanı ülkemizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. Büyük özverilerle yürütülen bağımsızlık mücadelemizin sonunda milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden Cumhuriyet rejimine geçilmiştir. Böylece milletimiz kendi geleceğini ve kaderini bizzat kendisinin belirlediği bir yönetim şeklini benimsemiştir. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ülkemiz kalkınma, ilerleme, modernleşme yolunda çok önemli adımlar atmış ve çağdaş dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir. Geçen 95 yıl içerisinde Cumhuriyetimizin kazanımları geri dönüşsüz bir şekilde milletimiz tarafından derinlemesine özümsenmiş ve sahiplenilmiştir. Cumhuriyet öte yandan milletimizin çağdaş uygarlığın bir parçası olma arzusunun da bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

 

“AYDINLIK YARINLARIMIZI HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ”

 

Aydınlık yarınlara hep birlikte kenetlenerek ulaşılacağını vurgulayan İl Başkanı Ercik, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Cumhuriyetimiz, millet olarak bu büyük zafere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük bir kararlılıkla ve azimle omuz omuza verip kazanılmış büyük bir eserdir. Ecdadımızın bizlere bıraktığı bu mirasa sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak bu vatan toprağı üzerinde yaşayan her bir ferdin sorumluluğudur. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran ve minnetle anıyoruz."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.