Başkan Gültak, Anneler Günü ve Engelliler Haftası’nı kutladı

10.05.2019 - 17:59, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Gültak, Anneler Günü ve Engelliler Haftası’nı kutladı

Başkan Mustafa Gültak, “Anneler Günü” dolayısıyla, belediye merkez binasında çalışan annelere gül dağıttı. Başkan Gültak, yayınladığı ortak mesajında, Anneler Günü ve Dünya Engelliler Haftası’nı da kutladı.

Akdeniz Belediye Başkan M. Mustafa Gültak, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce, “Anneler Günü” dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, belediye merkez binada görevli annelerin yanı sıra, çeşitli iş ve işlemleri için belediyeye gelen kadınlara gül dağıttı. Anneler Günü dolayısıyla bir açıklama da yapan Başkanı Gültak, çocukları için her türlü fedakârlığa katlanan annelerin, her gün hatırlanması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Gültak, “Dünyada anne sevgisinin yerine konulabilecek başka hiçbir bir sevgi yoktur. Başımızın üstünde yerleri vardır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed; ‘Cennet, annelerin ayakları altındadır’ diye buyurmuştur. Annelerimiz en değerli varlığımızdır. Annelerimizin kıymetini daima bilmeli, onları el üstünde tutmalıyız” dedi. Başkan Gültak, mesajının devamında; “Annelerimiz, hayattaki ilk öğretmenlerimiz, yaşamımızdaki en büyük hazinemizdir. Varlıklarıyla hayatımıza anlam katar, dünyamızı zenginleştirir annelerimiz. Annelerimize gönülden sevgilerimi sunuyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür diliyorum. Bu duygularla, Şehit ve Gazi annelerimiz başta olmak üzere, tüm annelerimizin ellerinden öpüyor, günlerini kutluyorum” ifadelerini kullandı. “Sevgi dolu kalpler, bütün engelleri aşar” Başkan Mustafa Gültak; 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla da yaptığı açıklamada, engelli vatandaşları toplumsal yaşama katıp, istihdama kazandıracak projelerin önemine vurgu yaptı. Meselenin; yalnızca engellileri veya ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konu olduğuna dikkat çeken Başkan Gültak, mesajında şu ifadeleri kaydetti; “Engelli vatandaşlarımız toplumun asli, vazgeçilemez bireyleridir. Zira en büyük engel sevgisizliktir. Sevgi dolu kalpler, bütün engelleri aşar. Engelli insanlarımızla empati kurabilmeliyiz. Çünkü unutulmamalıdır ki hepimiz engelli adayıyız. Yerel yöneticiler olarak bizlere düşen görev, engelli kardeşlerimizin karşılaştığı zorlukları ortadan kaldırmak; kentleri, cadde, sokak ve parkları onlar için kolaylıkla ulaşılabilir bir hale getirmektir. Hiçbir engelin yaşama engel oluşturmadığı bir yaşam ve gelecek diliyor, Dünya Engelliler Haftasını kutluyorum.”  
Başkan Mustafa Gültak, “Anneler Günü” dolayısıyla, belediye merkez binasında çalışan annelere gül dağıttı. Başkan Gültak, yayınladığı ortak mesajında, Anneler Günü ve Dünya Engelliler Haftası’nı da kutladı.

Akdeniz Belediye Başkan M. Mustafa Gültak, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce, “Anneler Günü” dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, belediye merkez binada görevli annelerin yanı sıra, çeşitli iş ve işlemleri için belediyeye gelen kadınlara gül dağıttı. Anneler Günü dolayısıyla bir açıklama da yapan Başkanı Gültak, çocukları için her türlü fedakârlığa katlanan annelerin, her gün hatırlanması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Gültak, “Dünyada anne sevgisinin yerine konulabilecek başka hiçbir bir sevgi yoktur. Başımızın üstünde yerleri vardır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed; ‘Cennet, annelerin ayakları altındadır’ diye buyurmuştur. Annelerimiz en değerli varlığımızdır. Annelerimizin kıymetini daima bilmeli, onları el üstünde tutmalıyız” dedi.

Başkan Gültak, mesajının devamında; “Annelerimiz, hayattaki ilk öğretmenlerimiz, yaşamımızdaki en büyük hazinemizdir. Varlıklarıyla hayatımıza anlam katar, dünyamızı zenginleştirir annelerimiz. Annelerimize gönülden sevgilerimi sunuyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür diliyorum. Bu duygularla, Şehit ve Gazi annelerimiz başta olmak üzere, tüm annelerimizin ellerinden öpüyor, günlerini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“Sevgi dolu kalpler, bütün engelleri aşar”

Başkan Mustafa Gültak; 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla da yaptığı açıklamada, engelli vatandaşları toplumsal yaşama katıp, istihdama kazandıracak projelerin önemine vurgu yaptı. Meselenin; yalnızca engellileri veya ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konu olduğuna dikkat çeken Başkan Gültak, mesajında şu ifadeleri kaydetti;

“Engelli vatandaşlarımız toplumun asli, vazgeçilemez bireyleridir. Zira en büyük engel sevgisizliktir. Sevgi dolu kalpler, bütün engelleri aşar. Engelli insanlarımızla empati kurabilmeliyiz. Çünkü unutulmamalıdır ki hepimiz engelli adayıyız. Yerel yöneticiler olarak bizlere düşen görev, engelli kardeşlerimizin karşılaştığı zorlukları ortadan kaldırmak; kentleri, cadde, sokak ve parkları onlar için kolaylıkla ulaşılabilir bir hale getirmektir. Hiçbir engelin yaşama engel oluşturmadığı bir yaşam ve gelecek diliyor, Dünya Engelliler Haftasını kutluyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.