Başkan Gültak, Meclis Toplantısını Yüzünde Maske İle Düzenledi

05.11.2019 - 15:09, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Gültak, Meclis Toplantısını Yüzünde Maske İle Düzenledi

Akdeniz Belediye Meclisi Kasım ayı ilk oturumu, Mustafa Gültak Başkanlığı’nda konferans salonunda gerçekleştirdi. Çeşitli gündem maddelerinin karara bağlandığı Meclis’te; ‘2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’ kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla Başkan Gültak, Meclis üyeleri ve birim müdürleri maske taktı.

Meclisin açılışında bir konuşma yapan Başkan Gültak; "Lösemili çocuklarımız, bulaşıcı bir hastalık nedeniyle değil, enfeksiyondan korunmak için maske takmaktadırlar. Maskelerinden dolayı lösemili çocuklarımızın ayrımcılığa maruz kalması kabul edilemez. Bizler de bugün bu maskeleri takarak, yılın bir günü de olsa lösemili çocuklarımızın yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi. “Çocuklarının tedavisi amacıyla büyük mücadeleler veren, her şeylerini ortaya koyan fedakâr ailelerimizin yanındayız, onlar için elimizden gelen ne varsa yerine getirmeye hazırız” diyen Başkan Gültak; “Akdeniz Belediyesi olarak; 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında, hastalıkla savaşan çocuklarımızın yanında olduğumuzu ifade etmek; küçücük bedenlerinde sürdürdükleri ağır ve zorlu mücadeleye destek vermek amacıyla bugün hep birlikte yüzümüze maske takacağız” şeklinde konuştu. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve Meclis üyeleri, meclis toplantısından sonra da yine yüzlerine maske takarak lösemili çocuklara karşı toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla belediye binası girişinde toplu fotoğraf çektirdi.   Gündem maddeleri ele alındı, komisyonlara havale edildi Öte yandan Meclis toplantısında da sırasıyla gündem maddeleri ele alındı. Mesudiye Mahallesi 5112 sokağa, Şehit Uzman Çavuş Mustafa Korkmaz’ın adının; Yeni Mahalle Fasih Kayabalı Caddesi ile 5319 Sokak arasında kalan Manolya Parkı’na da Şehit Üsteğmen Emrah Şahin’in isminin verilmesi ile ilgili teklifler oybirliğiyle komisyonlara havale edildi. Nusratiye Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve mülkiyeti TCCD Genel Müdürlüğü’ne ait olan 953 ada, 40 ve 41 numaralı parsellerin yaklaşık 12 bin metrekarelik kısmının “park ve spor alanı” olarak kullanılmak üzere kiralanması için Başkan Gültak’a protokol ve sözleşmeleri imzalaması hususundaki teklifin de komisyonlara havalesi yapıldı.   Toplantıda, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın mali ve teknik destek programlarına başvuru yapmak, başarılı olunması halinde sözleşme imzalamak ve projeleri yürütmek üzere Başkan Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili teklif oybirliği ile komisyonlara sevk edildi. Camişerif Mahallesi’nde, mülkiyeti belediyeye ait olan binanın; 2009 ile 2019 yılları arasında Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfına yapılan 10 yıl süreli tahsis protokolü 1 Kasım 2019 tarihinde biteceğinden, 10 yıl süre ile TEGV’e yeniden protokolle tahsisine ilişkin teklif de oybirliğiyle komisyonlara havale edildi. Yine 2020 yılı Nisan ayı içerisinde yapılacak olan 19’uncu Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne yapılacak maddi desteğin belirlenmesi ile ilgili teklifin de komisyonlara havalesi oybirliğiyle yapıldı. Bir sonraki Meclis oturumun 8 Kasım 2019 Cuma günü saat 10:00’da yapılmasının karara bağlanmasının ardından Akdeniz Belediye Meclis toplantısı sona erdi.  
Akdeniz Belediye Meclisi Kasım ayı ilk oturumu, Mustafa Gültak Başkanlığı’nda konferans salonunda gerçekleştirdi. Çeşitli gündem maddelerinin karara bağlandığı Meclis’te; ‘2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’ kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla Başkan Gültak, Meclis üyeleri ve birim müdürleri maske taktı.

Meclisin açılışında bir konuşma yapan Başkan Gültak; "Lösemili çocuklarımız, bulaşıcı bir hastalık nedeniyle değil, enfeksiyondan korunmak için maske takmaktadırlar. Maskelerinden dolayı lösemili çocuklarımızın ayrımcılığa maruz kalması kabul edilemez. Bizler de bugün bu maskeleri takarak, yılın bir günü de olsa lösemili çocuklarımızın yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi.

“Çocuklarının tedavisi amacıyla büyük mücadeleler veren, her şeylerini ortaya koyan fedakâr ailelerimizin yanındayız, onlar için elimizden gelen ne varsa yerine getirmeye hazırız” diyen Başkan Gültak; “Akdeniz Belediyesi olarak; 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında, hastalıkla savaşan çocuklarımızın yanında olduğumuzu ifade etmek; küçücük bedenlerinde sürdürdükleri ağır ve zorlu mücadeleye destek vermek amacıyla bugün hep birlikte yüzümüze maske takacağız” şeklinde konuştu. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve Meclis üyeleri, meclis toplantısından sonra da yine yüzlerine maske takarak lösemili çocuklara karşı toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla belediye binası girişinde toplu fotoğraf çektirdi.

 

Gündem maddeleri ele alındı, komisyonlara havale edildi

Öte yandan Meclis toplantısında da sırasıyla gündem maddeleri ele alındı. Mesudiye Mahallesi 5112 sokağa, Şehit Uzman Çavuş Mustafa Korkmaz’ın adının; Yeni Mahalle Fasih Kayabalı Caddesi ile 5319 Sokak arasında kalan Manolya Parkı’na da Şehit Üsteğmen Emrah Şahin’in isminin verilmesi ile ilgili teklifler oybirliğiyle komisyonlara havale edildi. Nusratiye Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve mülkiyeti TCCD Genel Müdürlüğü’ne ait olan 953 ada, 40 ve 41 numaralı parsellerin yaklaşık 12 bin metrekarelik kısmının “park ve spor alanı” olarak kullanılmak üzere kiralanması için Başkan Gültak’a protokol ve sözleşmeleri imzalaması hususundaki teklifin de komisyonlara havalesi yapıldı.

 

Toplantıda, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın mali ve teknik destek programlarına başvuru yapmak, başarılı olunması halinde sözleşme imzalamak ve projeleri yürütmek üzere Başkan Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili teklif oybirliği ile komisyonlara sevk edildi. Camişerif Mahallesi’nde, mülkiyeti belediyeye ait olan binanın; 2009 ile 2019 yılları arasında Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfına yapılan 10 yıl süreli tahsis protokolü 1 Kasım 2019 tarihinde biteceğinden, 10 yıl süre ile TEGV’e yeniden protokolle tahsisine ilişkin teklif de oybirliğiyle komisyonlara havale edildi. Yine 2020 yılı Nisan ayı içerisinde yapılacak olan 19’uncu Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne yapılacak maddi desteğin belirlenmesi ile ilgili teklifin de komisyonlara havalesi oybirliğiyle yapıldı. Bir sonraki Meclis oturumun 8 Kasım 2019 Cuma günü saat 10:00’da yapılmasının karara bağlanmasının ardından Akdeniz Belediye Meclis toplantısı sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.