Başkan Gültak’tan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı

05.06.2019 - 11:51, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Gültak’tan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı

Başkan Gültak, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Temiz, sağlıklı ve düzenli bir doğa ve çevrede yaşama hakkı, tüm insanlar kadar bütün canlıların en doğal hakkıdır” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, gelişen sanayi ve teknoloji sonucu ortaya çıkan atıkların dünyanın geleceğini tehdit ettiğine dikkat çekti. Çevre sorununun, tüm dünyayı ilgilendiren ortak bir mesele olduğuna işaret eden Başkan Gültak; doğa ve çevre dostu, yenilenebilir enerji kaynaklarının ülkemizde daha etkili ve verimli kullanılmasına yönelik projelere ağırlık verilmesinin önemine değindi.   “Temiz bir dünyada yaşamak, tüm canlıların en doğal hakkı”   Mesajında, “Temiz, sağlıklı ve düzenli bir doğada ve çevrede yaşama hakkı, tüm insanlar kadar yaratılmış bütün canlıların en doğal ve dokunulmaz hakkıdır” diyen Başkan Gültak, “Ecdadımızın bizlere mirası; bizlere de çocuklarımızın emaneti olan dünyanın, temiz ve sağlıklı kalabilmesi için üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeliyiz. Akdeniz Belediyesi olarak, çevremizin korunması adına sahadaki ekiplerimiz, ilçe genelinde günde 350 tondan fazla çöp ve atık toplamakta ve bu atıklar Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisine ulaştırmaktadır. Mobil ekiplerimiz ilçenin dört bir yanında aralıksız temizlik çalışması yaparken, insanlarımıza rahat nefes alabilecekleri yeni parklar kazandırmak için de yoğun bir mücadele sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.   “Doğanın korunmasına yönelik her türlü projede varız!”   Dünyayı, doğayı ve çevreyi korumaya yönelik, ekosistemin sürdürülmesine katkı sunacak her türlü proje ve kampanyayı desteklemeye hazır olduklarını belirten Başkan Mustafa Gültak, belediye olarak; Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının Kazanlı ve Adanalıoğlu sahillerindeki üreme alanlarında, ekiplerin periyodik temizlik çalışması; park ve yeşil alanlarda da çiçek ekimi ve ağaç dikimi gerçekleştirildiğini dile getirdi.   Başkan Gültak, mesajında; “Ekosistemin korunması adına yapılabilecek her türlü projede yer almaya; çocuklarımıza sağlıklı bir çevrede yaşam hakkını sunmak için kentimizin dinamikleri ve gönüllülerle ortak hareket etmeye daima hazırız. Doğanın bizlere sunduğu nimet ve güzellikleri korumak; dünyamıza ve çevremize zarar veren kirliliği önlemek hepimizin ortak görevi olmalıdır” ifadelerini kullandı.
Başkan Gültak, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Temiz, sağlıklı ve düzenli bir doğa ve çevrede yaşama hakkı, tüm insanlar kadar bütün canlıların en doğal hakkıdır” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, gelişen sanayi ve teknoloji sonucu ortaya çıkan atıkların dünyanın geleceğini tehdit ettiğine dikkat çekti. Çevre sorununun, tüm dünyayı ilgilendiren ortak bir mesele olduğuna işaret eden Başkan Gültak; doğa ve çevre dostu, yenilenebilir enerji kaynaklarının ülkemizde daha etkili ve verimli kullanılmasına yönelik projelere ağırlık verilmesinin önemine değindi.

 

“Temiz bir dünyada yaşamak, tüm canlıların en doğal hakkı”

 

Mesajında, “Temiz, sağlıklı ve düzenli bir doğada ve çevrede yaşama hakkı, tüm insanlar kadar yaratılmış bütün canlıların en doğal ve dokunulmaz hakkıdır” diyen Başkan Gültak, “Ecdadımızın bizlere mirası; bizlere de çocuklarımızın emaneti olan dünyanın, temiz ve sağlıklı kalabilmesi için üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeliyiz. Akdeniz Belediyesi olarak, çevremizin korunması adına sahadaki ekiplerimiz, ilçe genelinde günde 350 tondan fazla çöp ve atık toplamakta ve bu atıklar Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisine ulaştırmaktadır. Mobil ekiplerimiz ilçenin dört bir yanında aralıksız temizlik çalışması yaparken, insanlarımıza rahat nefes alabilecekleri yeni parklar kazandırmak için de yoğun bir mücadele sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Doğanın korunmasına yönelik her türlü projede varız!”

 

Dünyayı, doğayı ve çevreyi korumaya yönelik, ekosistemin sürdürülmesine katkı sunacak her türlü proje ve kampanyayı desteklemeye hazır olduklarını belirten Başkan Mustafa Gültak, belediye olarak; Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının Kazanlı ve Adanalıoğlu sahillerindeki üreme alanlarında, ekiplerin periyodik temizlik çalışması; park ve yeşil alanlarda da çiçek ekimi ve ağaç dikimi gerçekleştirildiğini dile getirdi.

 

Başkan Gültak, mesajında; “Ekosistemin korunması adına yapılabilecek her türlü projede yer almaya; çocuklarımıza sağlıklı bir çevrede yaşam hakkını sunmak için kentimizin dinamikleri ve gönüllülerle ortak hareket etmeye daima hazırız. Doğanın bizlere sunduğu nimet ve güzellikleri korumak; dünyamıza ve çevremize zarar veren kirliliği önlemek hepimizin ortak görevi olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.