Başkan Gültak, Yağmur Mağduru Vatandaşları Yalnız Bırakmadı

08.01.2020 - 18:07, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Gültak, Yağmur Mağduru Vatandaşları Yalnız Bırakmadı

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; yağışlardan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu, evleri ve eşyaları zarar gören vatandaşları dinledi. Hasar tespit çalışmaları da yapılan ziyaretlerde, yağmur mağduru mahalle sakinlerinin kayıtları tutuldu.

Tarım işçileri, çadırlardan alınarak binalara yerleştirildi Mersin; son günlerde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle aldığı yaraları sarmaya devam ediyor. Akdeniz Belediyesi fen işleri, çevre koruma-kontrol ve park-bahçeler müdürlüğü ekipleri, yağışlardan etkilenen vatandaşlara hizmet verdi. Ekipler, tarım işçilerini çadırlardan alarak, belediyeye ait binalar ile spor salonlarına yerleştirdi. Su baskınına uğrayan evlerde, okul, işyeri ve kamu binalarında su tahliye çalışması da yapan ekipler; çevreye yayılan çöpleri ve çamuru iş makineleri yardımıyla temizledi, devrilen ağaçlara müdahale etti.   Başkan Gültak, sağanak yağıştan zarar gören vatandaşları ziyaret etti Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, dün olduğu gibi bugün de sağanak yağmurdan olumsuz etkilenen; evleri, işyerleri ve eşyaları zarar gören vatandaşları ziyaret etti; yağışlardan etkilenen tarım arazileri, sera ve derelerde incelemeler yaptı. Başkan Gültak’a; belediye başkan yardımcıları, müdürler, AFAD, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Akdeniz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri de eşlik etti. Müfide İlhan, Çay, Çilek, Özgürlük, Karacailyas, Karaduvar ve Kazanlı’yı ziyaret ederek vatandaşları dinleyen Başkan Gültak; Devletin ve Hükümetin; gerek maddi, gerekse manevi anlamda vatandaşın yanında olduğunun altını çizdi; belediye olarak da imkânlar ölçüsünde vatandaşlara yardımcı olacaklarını ifade etti. Gültak, kimsesi olmayan yaşlı vatandaşların evlerinin temizlenmesi için de ekiplere talimat verdi.   “İnsanlarımızın uğradığı zarar, en kısa sürede tazmin edilecektir” Başkan Gültak, şöyle konuştu; “Sahada görevli tüm ekiplerimiz; iş makineleriyle birlikte, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için 7 gün 24 saat esasına göre görevinin başındadır ve ihtiyaç duyan yerlerde gerekli çalışmalar yapılıyor” diyen Başkan Mustafa Gültak; “Zor zamanında insanlarımızın daima yanındayız, onları yalnız bırakmıyoruz. Maalesef geçmişte yapılan hatalar nedeniyle, kentimiz bugün bu sorunları yaşıyor. Belediye olarak, elimizden gelen tüm imkânları seferber ederek ilçemizin uğradığı zararları en kısa sürede telafi edeceğiz. Devletimiz de mağdur vatandaşlarımızın zararlarını tespit edip tazmin edecektir. Yağışlar sonucu zarar gören sokak ve yollarda bakım ve onarım çalışmalarımız da devam edecektir. Mağdur olan vatandaşlarımız; afet koordinasyon merkezi yetkililerimize 03243366583 numaralı telefon üzerinden ulaşabilirler. Eşya kaybı ve yapı hasarı olan vatandaşlarımızın da 10 gün içinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.”
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; yağışlardan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu, evleri ve eşyaları zarar gören vatandaşları dinledi. Hasar tespit çalışmaları da yapılan ziyaretlerde, yağmur mağduru mahalle sakinlerinin kayıtları tutuldu.

Tarım işçileri, çadırlardan alınarak binalara yerleştirildi

Mersin; son günlerde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle aldığı yaraları sarmaya devam ediyor. Akdeniz Belediyesi fen işleri, çevre koruma-kontrol ve park-bahçeler müdürlüğü ekipleri, yağışlardan etkilenen vatandaşlara hizmet verdi. Ekipler, tarım işçilerini çadırlardan alarak, belediyeye ait binalar ile spor salonlarına yerleştirdi. Su baskınına uğrayan evlerde, okul, işyeri ve kamu binalarında su tahliye çalışması da yapan ekipler; çevreye yayılan çöpleri ve çamuru iş makineleri yardımıyla temizledi, devrilen ağaçlara müdahale etti.

 

Başkan Gültak, sağanak yağıştan zarar gören vatandaşları ziyaret etti

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, dün olduğu gibi bugün de sağanak yağmurdan olumsuz etkilenen; evleri, işyerleri ve eşyaları zarar gören vatandaşları ziyaret etti; yağışlardan etkilenen tarım arazileri, sera ve derelerde incelemeler yaptı. Başkan Gültak’a; belediye başkan yardımcıları, müdürler, AFAD, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Akdeniz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri de eşlik etti. Müfide İlhan, Çay, Çilek, Özgürlük, Karacailyas, Karaduvar ve Kazanlı’yı ziyaret ederek vatandaşları dinleyen Başkan Gültak; Devletin ve Hükümetin; gerek maddi, gerekse manevi anlamda vatandaşın yanında olduğunun altını çizdi; belediye olarak da imkânlar ölçüsünde vatandaşlara yardımcı olacaklarını ifade etti. Gültak, kimsesi olmayan yaşlı vatandaşların evlerinin temizlenmesi için de ekiplere talimat verdi.

 

“İnsanlarımızın uğradığı zarar, en kısa sürede tazmin edilecektir”

Başkan Gültak, şöyle konuştu; “Sahada görevli tüm ekiplerimiz; iş makineleriyle birlikte, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için 7 gün 24 saat esasına göre görevinin başındadır ve ihtiyaç duyan yerlerde gerekli çalışmalar yapılıyor” diyen Başkan Mustafa Gültak; “Zor zamanında insanlarımızın daima yanındayız, onları yalnız bırakmıyoruz. Maalesef geçmişte yapılan hatalar nedeniyle, kentimiz bugün bu sorunları yaşıyor. Belediye olarak, elimizden gelen tüm imkânları seferber ederek ilçemizin uğradığı zararları en kısa sürede telafi edeceğiz. Devletimiz de mağdur vatandaşlarımızın zararlarını tespit edip tazmin edecektir. Yağışlar sonucu zarar gören sokak ve yollarda bakım ve onarım çalışmalarımız da devam edecektir. Mağdur olan vatandaşlarımız; afet koordinasyon merkezi yetkililerimize 03243366583 numaralı telefon üzerinden ulaşabilirler. Eşya kaybı ve yapı hasarı olan vatandaşlarımızın da 10 gün içinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.