Başkan Seçer, Tiyatroya Katkılarından Dolayı 'Emek Ödülü' ne Değer Görüldü

08.09.2020 - 10:04, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Seçer, Tiyatroya Katkılarından Dolayı 'Emek Ödülü' ne Değer Görüldü

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yeni Tiyatro Dergisi 8. Emek ve Başarı Ödülleri’nde Emek Ödülü’ne layık görüldü. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nu yeniden yapılandıran Başkan Seçer, genel sanat yönetmenliği koltuğuna usta rejisör Murat Atak’ı getirmişti. Murat Atak da aynı değerlendirmede Yılın Genel Sanat Yönetmeni Ödülü’ne değer görüldü.

Bu yıl 8.si düzenlenen Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’ne değer görülenler açıklandı. Onur Ödülleri kategorisinde Nevra Serezli, Ediz Hun, Oya Başar ve Özen Yula gibi usta isimler yer alırken, Emek Ödülü’ne ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer layık görüldü.   Yılın Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak seçildi   Yeni Tiyatro Dergisi 8. Emek ve Başarı Ödülleri’nde Yılın Genel Sanat Yönetmeni kategorisindeki ödülün sahibi ise başarılı çalışmalarıyla Türkiye’de yankı uyandıran Mersin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak oldu.   Tiyatro sanatına verilen önem ve destek ödülü getirdi   Başkan Seçer’e tiyatro alanında ödül getiren çalışmaların başında Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun yeniden yapılandırılması geliyor. Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na, bir dönem Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nü de yürüten, soprano sanatçısı Bengi İspir Özdülger’i atayarak Mersin’in sanat ve kültür hayatına yeni bir soluk getirdi.  Başkan Seçer, hemen ardından da Şehir Tiyatrosu’nun genel sanat yönetmenliği koltuğuna usta rejisör Murat Atak’ı getirerek tiyatro ve sinema dünyasının dikkatini Mersin’e çekti. Temmuz ayı sonunda ise Şehir Tiyatrosu’nun oyuncu ve teknik elemanlarının belirlenmesi için 4 gün süreli bir sınav gerçekleştirildi. Jüri koltuğunda Cihan Ünal, Tomris Çetinel, Özlem Ersönmez, Mehmet Yılmaz, Galip Erdal ve Mehmet Yaşayan gibi usta isimlerin yer aldığı sınava 231 aday katıldı. Sınavların ardından Şehir Tiyatrosu’na 10’u oyuncu, 12’si ise teknik ekip olmak üzere 22 yeni yol arkadaşı katıldı. Mersin Şehir Tiyatrosu’nun bu adımı da yurt genelinde tiyatro camiasında ilgiyle ve mesleğe saygınlık kazandırdığı için takdirle izlendi.   “Sanat kenti, kültür kenti, kardeşlik kenti Mersin’i yaratmak istiyoruz” Şehir Tiyatrosu’nun yeni sezondaki ilk temsiline katılan Başkan Seçer, “Çağdaş, modern, insanların birbirini sevdiği saydığı, birbirini renginden, mezhebinden, meşrebinden, dilinden, inancından dolayı öteki görmediği bir kent yaratmak istiyoruz. Modern bir kent, çağdaş bir kent, sanat kenti, kültür kenti, kardeşlik kenti Mersin’i yaratmak istiyoruz. İşte, bu kadrolarla yaratacağız” demişti.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yeni Tiyatro Dergisi 8. Emek ve Başarı Ödülleri’nde Emek Ödülü’ne layık görüldü. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nu yeniden yapılandıran Başkan Seçer, genel sanat yönetmenliği koltuğuna usta rejisör Murat Atak’ı getirmişti. Murat Atak da aynı değerlendirmede Yılın Genel Sanat Yönetmeni Ödülü’ne değer görüldü.

Bu yıl 8.si düzenlenen Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’ne değer görülenler açıklandı.

Onur Ödülleri kategorisinde Nevra Serezli, Ediz Hun, Oya Başar ve Özen Yula gibi usta isimler yer alırken, Emek Ödülü’ne ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer layık görüldü.

 

Yılın Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak seçildi

 

Yeni Tiyatro Dergisi 8. Emek ve Başarı Ödülleri’nde Yılın Genel Sanat Yönetmeni kategorisindeki ödülün sahibi ise başarılı çalışmalarıyla Türkiye’de yankı uyandıran Mersin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak oldu.

 

Tiyatro sanatına verilen önem ve destek ödülü getirdi

 

Başkan Seçer’e tiyatro alanında ödül getiren çalışmaların başında Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun yeniden yapılandırılması geliyor.

Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na, bir dönem Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nü de yürüten, soprano sanatçısı Bengi İspir Özdülger’i atayarak Mersin’in sanat ve kültür hayatına yeni bir soluk getirdi. 

Başkan Seçer, hemen ardından da Şehir Tiyatrosu’nun genel sanat yönetmenliği koltuğuna usta rejisör Murat Atak’ı getirerek tiyatro ve sinema dünyasının dikkatini Mersin’e çekti. Temmuz ayı sonunda ise Şehir Tiyatrosu’nun oyuncu ve teknik elemanlarının belirlenmesi için 4 gün süreli bir sınav gerçekleştirildi. Jüri koltuğunda Cihan Ünal, Tomris Çetinel, Özlem Ersönmez, Mehmet Yılmaz, Galip Erdal ve Mehmet Yaşayan gibi usta isimlerin yer aldığı sınava 231 aday katıldı. Sınavların ardından Şehir Tiyatrosu’na 10’u oyuncu, 12’si ise teknik ekip olmak üzere 22 yeni yol arkadaşı katıldı. Mersin Şehir Tiyatrosu’nun bu adımı da yurt genelinde tiyatro camiasında ilgiyle ve mesleğe saygınlık kazandırdığı için takdirle izlendi.

 

“Sanat kenti, kültür kenti, kardeşlik kenti Mersin’i yaratmak istiyoruz”

Şehir Tiyatrosu’nun yeni sezondaki ilk temsiline katılan Başkan Seçer, “Çağdaş, modern, insanların birbirini sevdiği saydığı, birbirini renginden, mezhebinden, meşrebinden, dilinden, inancından dolayı öteki görmediği bir kent yaratmak istiyoruz. Modern bir kent, çağdaş bir kent, sanat kenti, kültür kenti, kardeşlik kenti Mersin’i yaratmak istiyoruz. İşte, bu kadrolarla yaratacağız” demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.