Başkan Tarhan, 'Kadınlarımız Toplumun Temel Taşıdır'

06.12.2019 - 21:26, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Tarhan, 'Kadınlarımız Toplumun Temel Taşıdır'

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasının 85. yıldönümü nedeniyle Mezitli Kent Konseyi tarafından düzenlenen bir panele katıldı.

Mezitli Kent Konseyi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ve Mersin Eğitim İş Sendikası iş birliği ile düzenlenen panel Mezitli Kent Konseyi Salonunda gerçekleştirildi. “Yurttaş Olarak Kadın/Kadın Birey Olmanın Neresinde?” başlıklı panelde Prof. Dr. Faik Kanatlı, ‘Cinsiyette özgür dik kullanımı-Kadın Dili’, Öğretim Üyesi Dr. Orhan Özdemir de ‘Toplumsal gelişme sürecinde birey olmanın önemi’ konularında birer sunum gerçekleştirildi.     Panel öncesi düzenlenen basın toplantısında, Mustafa Kemal Atatürk’ün çok ileri görünen Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıdığına dikkat çekildi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şube Başkanı Muazzez Benzetsel, “Günümüzde kadınların haklarının yasalarda yer almasının yeterli olmadığını yeterince deneyimledik ve gördük. Önemli olan bu hakların kullanılabilmesidir. Yaşadığımız gerçek hala erkek meclisler, göstermelik oranda kadın temsilciler ve süs olarak kalmıştır. Hala kadınların ve çocukların kaderini erkeklerin egemen olduğu meclisler belirliyor” dedi.   Başkan Tarhan açıklamasında; “Kadınlar, sosyal ve kültürel hayatımızın en önemli yapı taşıdır. Kadınlar seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle hem siyasal hem de ekonomik olarak erkeklerle eşit duruma getirmiştir. Türk kadınına verilen bu hak gerçekten de çok önemli bir kazanımdır. Bizler de belediye olarak kadınlarımıza her türlü desteği sağlamak için elimizden gelen tüm cabamızı harcıyoruz. Yaşamın her alanında kadını yücelten ebedi önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bu vesileyle bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 85. yıl dönümünü kutluyorum” dedi.        
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasının 85. yıldönümü nedeniyle Mezitli Kent Konseyi tarafından düzenlenen bir panele katıldı.

Mezitli Kent Konseyi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ve Mersin Eğitim İş Sendikası iş birliği ile düzenlenen panel Mezitli Kent Konseyi Salonunda gerçekleştirildi.

“Yurttaş Olarak Kadın/Kadın Birey Olmanın Neresinde?” başlıklı panelde Prof. Dr. Faik Kanatlı, ‘Cinsiyette özgür dik kullanımı-Kadın Dili’, Öğretim Üyesi Dr. Orhan Özdemir de ‘Toplumsal gelişme sürecinde birey olmanın önemi’ konularında birer sunum gerçekleştirildi.  

 

Panel öncesi düzenlenen basın toplantısında, Mustafa Kemal Atatürk’ün çok ileri görünen Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıdığına dikkat çekildi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şube Başkanı Muazzez Benzetsel, “Günümüzde kadınların haklarının yasalarda yer almasının yeterli olmadığını yeterince deneyimledik ve gördük. Önemli olan bu hakların kullanılabilmesidir. Yaşadığımız gerçek hala erkek meclisler, göstermelik oranda kadın temsilciler ve süs olarak kalmıştır. Hala kadınların ve çocukların kaderini erkeklerin egemen olduğu meclisler belirliyor” dedi.

 

Başkan Tarhan açıklamasında; “Kadınlar, sosyal ve kültürel hayatımızın en önemli yapı taşıdır. Kadınlar seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle hem siyasal hem de ekonomik olarak erkeklerle eşit duruma getirmiştir. Türk kadınına verilen bu hak gerçekten de çok önemli bir kazanımdır. Bizler de belediye olarak kadınlarımıza her türlü desteği sağlamak için elimizden gelen tüm cabamızı harcıyoruz. Yaşamın her alanında kadını yücelten ebedi önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bu vesileyle bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 85. yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.