Başkan Tuna, 'Geçmişimiz İle Geleceği Buluşturuyoruz'

20.12.2018 - 17:35, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Tuna, 'Geçmişimiz İle Geleceği Buluşturuyoruz'

Toroslar Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna; “Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 97’nci Yıldönümü kutlamaları kapsamında organize ettiğimiz ‘3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Konulu’ şiir yarışmamıza artık ‘Ulusal’ ünvanı ekleyebiliriz” dedi.

Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte bu yıl 3’üncüsünü düzenledikleri yarışmaya; Mersin merkez ve ilçelerinin yanı sıra İstanbul, Bursa, Çanakkale, Şanlıurfa, Trabzon gibi yurdun dört bir köşesinden şiirlerin katıldığının bilgisini veren Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Kahraman ecdadımızın 97 yıl önce yazmış olduğu Mersin’in Kurtuluş Destanını kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi. Başkan Tuna, 15 yıllık görev süreleri içerisinde; milli, manevi ve kültürel değerler ile tarih şuurunu kaybetmemek adına bu etkinliklere önem verdiklerinin altını çizerek; “Milli günlerde düzenlediğimiz etkinlikler ile amacımız, genç nesillere tarih şuurunu aşılamaktır. 3 Ocak günü de bu anlamda önemlidir. Böylece yeni neslin atalarımızdan aldığı manevi güçle, geleceğe daha güvenle ve daha güçlü bir şekilde bakmasını hedefliyoruz. Tabi ki Mersinli hemşehrilerimizin yanı sıra ülkemizin şairlerinin de Mersinimizin kurtuluşunu düşünmeleri, mısralara dökmeleri tarihimizi şiirlerle anlatmaları bizleri de ziyadesi ile memnun etmiştir. Atalarımızın bu huzur ortamını sağlamak için vermiş olduğu büyük mücadeleyi Allah’ın izniyle bizler sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Başkan Hamit Tuna; “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz 3 Ocak Zafer Yürüyüşü, Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar Arası Futbol Turnuvası, şiir yarışması ve diğer etkinliklerimizle Mersin’in Kurtuluşu’nun yıldönümü kutlamalarına renk katıyoruz. Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluş gününü anlatan, o günkü duygu ve düşünceleri yansıtan, mücadele ruhunu çağrıştıran şiirler ile Mersinimizin ve ilçemizin düşman işgalinden kurtuluş anını günümüz nesline, manevi bir hazla, şiirsel bir anlatımla aktarmayı amaçlıyoruz. Yani geçmiş ile geleceği buluşturuyoruz. Her yıl katılımın daha da arttığı bu yarışmaya katkı sunan Mersin Yazarlar Derneği Başkanımız Sayın Rüştü Aydın’a ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi. Yarışmaya gönderilen şiirler, bu hafta sonu MYD Başkanı Rüştü Aydın ve değerlendirme kurulu (Jüri) tarafından incelenecek ve sonuçlar Toroslar Belediyesi’nin 3 Ocak etkinlikleri kapsamında düzenlediği basın toplantısında açıklanacak. Ödül olarak; birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye de çeyrek altın verilecek olan yarışmada Juri özel ödülü ile mansiyon ödülleri de takdim edilecek.
Toroslar Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna; “Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 97’nci Yıldönümü kutlamaları kapsamında organize ettiğimiz ‘3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Konulu’ şiir yarışmamıza artık ‘Ulusal’ ünvanı ekleyebiliriz” dedi.

Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte bu yıl 3’üncüsünü düzenledikleri yarışmaya; Mersin merkez ve ilçelerinin yanı sıra İstanbul, Bursa, Çanakkale, Şanlıurfa, Trabzon gibi yurdun dört bir köşesinden şiirlerin katıldığının bilgisini veren Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Kahraman ecdadımızın 97 yıl önce yazmış olduğu Mersin’in Kurtuluş Destanını kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Başkan Tuna, 15 yıllık görev süreleri içerisinde; milli, manevi ve kültürel değerler ile tarih şuurunu kaybetmemek adına bu etkinliklere önem verdiklerinin altını çizerek; “Milli günlerde düzenlediğimiz etkinlikler ile amacımız, genç nesillere tarih şuurunu aşılamaktır. 3 Ocak günü de bu anlamda önemlidir. Böylece yeni neslin atalarımızdan aldığı manevi güçle, geleceğe daha güvenle ve daha güçlü bir şekilde bakmasını hedefliyoruz. Tabi ki Mersinli hemşehrilerimizin yanı sıra ülkemizin şairlerinin de Mersinimizin kurtuluşunu düşünmeleri, mısralara dökmeleri tarihimizi şiirlerle anlatmaları bizleri de ziyadesi ile memnun etmiştir. Atalarımızın bu huzur ortamını sağlamak için vermiş olduğu büyük mücadeleyi Allah’ın izniyle bizler sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Hamit Tuna; “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz 3 Ocak Zafer Yürüyüşü, Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar Arası Futbol Turnuvası, şiir yarışması ve diğer etkinliklerimizle Mersin’in Kurtuluşu’nun yıldönümü kutlamalarına renk katıyoruz. Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluş gününü anlatan, o günkü duygu ve düşünceleri yansıtan, mücadele ruhunu çağrıştıran şiirler ile Mersinimizin ve ilçemizin düşman işgalinden kurtuluş anını günümüz nesline, manevi bir hazla, şiirsel bir anlatımla aktarmayı amaçlıyoruz. Yani geçmiş ile geleceği buluşturuyoruz. Her yıl katılımın daha da arttığı bu yarışmaya katkı sunan Mersin Yazarlar Derneği Başkanımız Sayın Rüştü Aydın’a ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Yarışmaya gönderilen şiirler, bu hafta sonu MYD Başkanı Rüştü Aydın ve değerlendirme kurulu (Jüri) tarafından incelenecek ve sonuçlar Toroslar Belediyesi’nin 3 Ocak etkinlikleri kapsamında düzenlediği basın toplantısında açıklanacak. Ödül olarak; birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye de çeyrek altın verilecek olan yarışmada Juri özel ödülü ile mansiyon ödülleri de takdim edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.