Başkan Tuna, 'Kadınlarımızın Hep Yanında Ve Destekçisiyiz'

04.12.2018 - 14:09, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Tuna, 'Kadınlarımızın Hep Yanında Ve Destekçisiyiz'

Toroslar Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının 84’üncü yıldönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, Türk Kadının tarih boyunca saygın ve etkin bir konumda olduğunun altını çizen Başkan Hamit Tuna, kadınlardan daha fazla siyasete ilgi duymalarını ve taşın altına ellerini koymalarını istedi. Başkan Tuna; “Temennimiz, kadınlarımızın 84 yıldır olduğu gibi gelecekte de Türk siyasi hayatında aktif bir şekilde var olmalarıdır” dedi. Ulu Önderimiz Atatürk’ün en önemli inkılaplarından bir tanesinin de Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınması olduğunu vurgulayan Başkan Tuna; “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; ‘Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur’ sözüyle Türk kadınına hayatın her alanında erkeklerle eşit olma yolunu açmıştır. Türkiye’nin demokratikleşmesinin en önemli adımlarından birisi de kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesidir” dedi.             Toplumun her kesiminde yer alan ve başarı gösteren tüm kadınları takdir ve tebrik eden Başkan Hamit Tuna, kadının toplumdaki yerini güçlendirerek mutlu Mersin ve mutlu Türkiye oluşturmanın hedefinde olduklarını söyledi ve kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda yaşamlarının kolaylaştırılmasına yönelik projelerinin artarak devam edeceğine dikkat çekti.    Başkan Tuna; “Biz de çıktığımız bu yolda, dünde olduğu gibi bugünde ve yarında annelerimiz, eşlerimiz, kızlarımız ve kardeşlerimiz olarak büyük bir şefkat ve özveriyle yanımızda olan kadınlarımızın attığı her adımda yanlarında olmayı sürdüreceğimizi, her türlü hak ve hürriyetlerini koruyacağımız gibi yaptığımız tüm projelerde yine birlikte hareket edeceğimizin teminatını veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyor, kadınlarımızın hayatın her alanında daha güçlü bir şekilde yer alması dileğiyle saygılarımı sunuyorum” dedi.  
Toroslar Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının 84’üncü yıldönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, Türk Kadının tarih boyunca saygın ve etkin bir konumda olduğunun altını çizen Başkan Hamit Tuna, kadınlardan daha fazla siyasete ilgi duymalarını ve taşın altına ellerini koymalarını istedi. Başkan Tuna; “Temennimiz, kadınlarımızın 84 yıldır olduğu gibi gelecekte de Türk siyasi hayatında aktif bir şekilde var olmalarıdır” dedi.

Ulu Önderimiz Atatürk’ün en önemli inkılaplarından bir tanesinin de Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınması olduğunu vurgulayan Başkan Tuna; “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; ‘Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur’ sözüyle Türk kadınına hayatın her alanında erkeklerle eşit olma yolunu açmıştır. Türkiye’nin demokratikleşmesinin en önemli adımlarından birisi de kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesidir” dedi.

            Toplumun her kesiminde yer alan ve başarı gösteren tüm kadınları takdir ve tebrik eden Başkan Hamit Tuna, kadının toplumdaki yerini güçlendirerek mutlu Mersin ve mutlu Türkiye oluşturmanın hedefinde olduklarını söyledi ve kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda yaşamlarının kolaylaştırılmasına yönelik projelerinin artarak devam edeceğine dikkat çekti.   

Başkan Tuna; “Biz de çıktığımız bu yolda, dünde olduğu gibi bugünde ve yarında annelerimiz, eşlerimiz, kızlarımız ve kardeşlerimiz olarak büyük bir şefkat ve özveriyle yanımızda olan kadınlarımızın attığı her adımda yanlarında olmayı sürdüreceğimizi, her türlü hak ve hürriyetlerini koruyacağımız gibi yaptığımız tüm projelerde yine birlikte hareket edeceğimizin teminatını veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyor, kadınlarımızın hayatın her alanında daha güçlü bir şekilde yer alması dileğiyle saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.