Başkan Tuna, 'Milli Ve Manevi Değerlerine Sahip Çıkan Nesiller Yetiştireceğiz'

19.03.2019 - 20:02, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Tuna, 'Milli Ve Manevi Değerlerine Sahip Çıkan Nesiller Yetiştireceğiz'

Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna; “Milli ve manevi değerleriyle yaşayan ve yaşatan bir Mersin için varız” dedi,

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerimiz anısına düzenlenen ‘Çanakkale Şehitliği Gezici Müzesi’ Toroslar Belediyesi’nin katkıları ile Mersin’e getirilerek, ziyaretçilere açıldı. Forum Mersin Alışveriş Merkezi’nde açılan ve Çanakkale Savaşlarında kullanılan malzemelerin sergilendiği müzeyi vatandaşlarla birlikte gezen Başkan Tuna; “Amacımız, Çanakkale savaşlarında verilen o destansı mücadeleyi ve ecdadımızın aziz hatırasını gelecek nesillere aktarmaktır” dedi. Çanakkale ruhunun yaşatılması açısından bu müzenin büyük önem taşıdığını kaydeden Başkan Tuna; “Tarihimizi unutmadık ve unutturmayacağız. Özel gün ve haftalarda gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerle yeni nesle milli birlik ve beraberlik bilincinin yanı sıra tarih şuurunu aşılamaya gayret ediyoruz. Çocuklarımız bu vatan topraklarının ne kadar zorluklarla kazanıldığını bu sergiyle bir kez daha kavramış olacaklar. Bizi biz yapan değerlerimize, yani tarih şuurumuza, maneviyatımıza, bayrağımıza, mili kültürümüze, vatanımıza her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz. Elbette yurtta barış ve dünyada barış diyoruz ama yurdumuzun içine el atanlara karşı da güçlü olmamız, bir ve beraber, tek yürek olmamız lazım. Bu vesileyle başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.             Forum Mersin Alışveriş Merkezi’nde sergilenen; ‘Çanakkale Şehitliği Gezici Müzesi’ 30 Mart tarihine kadar vatandaşların ziyaretine açık tutulacak.    
Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna; “Milli ve manevi değerleriyle yaşayan ve yaşatan bir Mersin için varız” dedi,

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerimiz anısına düzenlenen ‘Çanakkale Şehitliği Gezici Müzesi’ Toroslar Belediyesi’nin katkıları ile Mersin’e getirilerek, ziyaretçilere açıldı.

Forum Mersin Alışveriş Merkezi’nde açılan ve Çanakkale Savaşlarında kullanılan malzemelerin sergilendiği müzeyi vatandaşlarla birlikte gezen Başkan Tuna; “Amacımız, Çanakkale savaşlarında verilen o destansı mücadeleyi ve ecdadımızın aziz hatırasını gelecek nesillere aktarmaktır” dedi.

Çanakkale ruhunun yaşatılması açısından bu müzenin büyük önem taşıdığını kaydeden Başkan Tuna; “Tarihimizi unutmadık ve unutturmayacağız. Özel gün ve haftalarda gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerle yeni nesle milli birlik ve beraberlik bilincinin yanı sıra tarih şuurunu aşılamaya gayret ediyoruz. Çocuklarımız bu vatan topraklarının ne kadar zorluklarla kazanıldığını bu sergiyle bir kez daha kavramış olacaklar. Bizi biz yapan değerlerimize, yani tarih şuurumuza, maneviyatımıza, bayrağımıza, mili kültürümüze, vatanımıza her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz. Elbette yurtta barış ve dünyada barış diyoruz ama yurdumuzun içine el atanlara karşı da güçlü olmamız, bir ve beraber, tek yürek olmamız lazım. Bu vesileyle başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

            Forum Mersin Alışveriş Merkezi’nde sergilenen; ‘Çanakkale Şehitliği Gezici Müzesi’ 30 Mart tarihine kadar vatandaşların ziyaretine açık tutulacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.