Başkan Tuna 'Milli Ve Manevi Değerleriyle Yaşayan Ve Yaşatan Bir Mersin İçin Varız

Siyaset 01.03.2019 - 20:27, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Tuna 'Milli Ve Manevi Değerleriyle Yaşayan Ve Yaşatan Bir Mersin İçin Varız

Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlık destanı yazan Arslanköy’ün Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 99’uncu Yıldönümü etkinliklerine katıldı.

Toroslar İlçesi’ne bağlı Arslanköy Mahallesi’nde düzenlenen, İl ve İlçe protokolü ile muharip gazilerin ve vatandaşların da katıldığı kutlama etkinlikleri, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı. Kuvayi Milliye milislerinin düşman kuvvetlerini Arslanköy’den çıkarmalarını konu alan temsili tiyatro gösterisinin ardından Başkan Tuna, protokol üyeleri ve katılımcılarla birlikte Mehteran eşliğinde Arslanköy Cumhuriyet Alanına yürüdü. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandığı etkinlikte söz alan Başkan Hamit Tuna, milli ve manevi değerlere her zaman sahip çıktıklarını ve tarih şuurunu genç nesle aktarmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Türkiye’nin yaşadığı bu zor dönemde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu kaydeden Başkan Tuna; “Atalarımızın Arslanköy’de yaktığı meşale Mersin’in Kurtuluşu’na sonuçta vesile olmuş ve Arslanköy’ü çok özel kılmıştır. Atalarımızın zaferi, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde taçlandırılmış, 1 Mart Arslanköy’ün kurtuluşu olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır. Tarih şuurunu unutturmamak ve bu özel günleri genç neslimizin belleklerine kazıyabilmek amacıyla yıllardır düzenlediğimiz bu kutlama etkinliklerimizi çok önemsiyoruz. İnşallah seneye Arslanköyü’müzün Kurtuluşu’nun 100’üncü yılını da hep beraber kutlamayı nasip eylesin rabbim. Kalabalıkları millet yapan değerler vardır. Dilidir, bayrağıdır, vatan coğrafyasıdır, tarih şuurudur, milli kültürüdür. Bu değerleri yok ettiğiniz takdirde millet olma özelliğini ortadan kaldırırsınız. O zaman maddenin ve materyalin peşinde koşan kalabalık bir ruh haline getirirsiniz. İşte inadına tarih şuurumuzu, inadına milli kültürümüzü, inadına al bayrağımızı, inadına her noktasında şüheda kanı bulunan vatan coğrafyasının özelliğini ve kıymetini gelecek nesillerin belleklerine kazımak durumundayız. Bu özel günleri dünden bugüne hiçbir zaman unutmadık ve unutturmayacağız. Bu vesileyle;  bu toprakları kanlarıyla canlarıyla vatan yapan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimize rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Rabbim, bu millete bir daha Kurtuluş mücadelesi verdirmesin. Tüm hemşehrilerimizin 1 Mart Arslanköy’ün Kurtuluş Günü’nü kutluyorum” dedi.  
Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlık destanı yazan Arslanköy’ün Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 99’uncu Yıldönümü etkinliklerine katıldı.

Toroslar İlçesi’ne bağlı Arslanköy Mahallesi’nde düzenlenen, İl ve İlçe protokolü ile muharip gazilerin ve vatandaşların da katıldığı kutlama etkinlikleri, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı.

Kuvayi Milliye milislerinin düşman kuvvetlerini Arslanköy’den çıkarmalarını konu alan temsili tiyatro gösterisinin ardından Başkan Tuna, protokol üyeleri ve katılımcılarla birlikte Mehteran eşliğinde Arslanköy Cumhuriyet Alanına yürüdü.

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandığı etkinlikte söz alan Başkan Hamit Tuna, milli ve manevi değerlere her zaman sahip çıktıklarını ve tarih şuurunu genç nesle aktarmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Türkiye’nin yaşadığı bu zor dönemde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu kaydeden Başkan Tuna; “Atalarımızın Arslanköy’de yaktığı meşale Mersin’in Kurtuluşu’na sonuçta vesile olmuş ve Arslanköy’ü çok özel kılmıştır. Atalarımızın zaferi, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde taçlandırılmış, 1 Mart Arslanköy’ün kurtuluşu olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır. Tarih şuurunu unutturmamak ve bu özel günleri genç neslimizin belleklerine kazıyabilmek amacıyla yıllardır düzenlediğimiz bu kutlama etkinliklerimizi çok önemsiyoruz. İnşallah seneye Arslanköyü’müzün Kurtuluşu’nun 100’üncü yılını da hep beraber kutlamayı nasip eylesin rabbim. Kalabalıkları millet yapan değerler vardır. Dilidir, bayrağıdır, vatan coğrafyasıdır, tarih şuurudur, milli kültürüdür. Bu değerleri yok ettiğiniz takdirde millet olma özelliğini ortadan kaldırırsınız. O zaman maddenin ve materyalin peşinde koşan kalabalık bir ruh haline getirirsiniz. İşte inadına tarih şuurumuzu, inadına milli kültürümüzü, inadına al bayrağımızı, inadına her noktasında şüheda kanı bulunan vatan coğrafyasının özelliğini ve kıymetini gelecek nesillerin belleklerine kazımak durumundayız. Bu özel günleri dünden bugüne hiçbir zaman unutmadık ve unutturmayacağız. Bu vesileyle;  bu toprakları kanlarıyla canlarıyla vatan yapan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimize rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Rabbim, bu millete bir daha Kurtuluş mücadelesi verdirmesin. Tüm hemşehrilerimizin 1 Mart Arslanköy’ün Kurtuluş Günü’nü kutluyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.