Beethoven 250. Doğum Yılı Konseri 7 Nisan'da

Kültür-Sanat 09.03.2020 - 10:14, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Beethoven 250. Doğum Yılı Konseri 7 Nisan'da

Avusturya’nın saygın klasik müzik topluluklarından Stratos Trio, Beethoven’in 250. doğum yılı anısına Mersin’de bir konser gerçekleştirecek.

19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Beethoven’in 250. doğum yılı vesilesiyle Avusturya’nın saygın klasik müzik topluluklarından Stratos Trio’yu Mersinli sanatseverlerle buluşturacak. Avusturya Kültür Ofisi işbirliğiyle 07 Nisan 2020 Salı saat: 20.00’de Mersin Üni. Yenişehir Kampüsü Nevit Kodallı Salonu’nda yer alacak konserde, Beethoven’ın Piano Trio op. 11 ve 12 Variations on Mozart´s theme for Piano and Violoncello op. 66 eserleriyle birlikte, Z. Kodaly: Duo for Violin and Violoncello op. 7, Shostakovich’in Piano Trio op. 67, eserlerini seslendirecek.       2013 yılında Viyana’da kurulan ve Jan Ryska (Viyolonsel), Maximilian Flider (Piyano), Clemens Flider (Keman), isimlerinden oluşan Stratos Trio, Avusturya Johannes Brahms Oda Müzik Yarışması ve  İtalya “Citta di Pinerolo” Oda Müziği Yarışması’nda birincilik ödülü, Polonya Beethoven Oda Müziği Yarışması’nda  “Grand Prix”, ABD Windisch Oda Müziği Yarışması’da ise üçüncülük ödülleri kazanarak adından sıkça söz ettirdi. Topluluk, Viyana Musikverein, Londra Wigmore Salonu, Lizbon Gulbenkian Merkezi, Grafenegg Festivali, Çek Cumhuriyeti Dvorak Festivali, Porto Casa da Musica ve Finlandiya, Japonya, ABD, İtalya, Fransa, gibi daha pek çok ülkenin saygın salonlarında konserler verdi. Konserlerinden bazıları ise radyo ve televizyonlarda yayınlanmak üzere kaydedildi.       Bireysel deneyimlerini ve yaklaşımlarını bir araya getiren sanatçılar, klasik müziğin seçkin eserlerinden oluşan bir repertuvarı bu kez Beethoven anısına Mersin’de seslendirecek.   Biletlerinizi, Festival Ofisi veya www.merfest.org.tr adresinden online alabilirsiniz.
Avusturya’nın saygın klasik müzik topluluklarından Stratos Trio, Beethoven’in 250. doğum yılı anısına Mersin’de bir konser gerçekleştirecek.

19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Beethoven’in 250. doğum yılı vesilesiyle Avusturya’nın saygın klasik müzik topluluklarından Stratos Trio’yu Mersinli sanatseverlerle buluşturacak. Avusturya Kültür Ofisi işbirliğiyle 07 Nisan 2020 Salı saat: 20.00’de Mersin Üni. Yenişehir Kampüsü Nevit Kodallı Salonu’nda yer alacak konserde, Beethoven’ın Piano Trio op. 11 ve 12 Variations on Mozart´s theme for Piano and Violoncello op. 66 eserleriyle birlikte, Z. Kodaly: Duo for Violin and Violoncello op. 7, Shostakovich’in Piano Trio op. 67, eserlerini seslendirecek.

 

    2013 yılında Viyana’da kurulan ve Jan Ryska (Viyolonsel), Maximilian Flider (Piyano), Clemens Flider (Keman), isimlerinden oluşan Stratos Trio, Avusturya Johannes Brahms Oda Müzik Yarışması ve  İtalya “Citta di Pinerolo” Oda Müziği Yarışması’nda birincilik ödülü, Polonya Beethoven Oda Müziği Yarışması’nda  “Grand Prix”, ABD Windisch Oda Müziği Yarışması’da ise üçüncülük ödülleri kazanarak adından sıkça söz ettirdi. Topluluk, Viyana Musikverein, Londra Wigmore Salonu, Lizbon Gulbenkian Merkezi, Grafenegg Festivali, Çek Cumhuriyeti Dvorak Festivali, Porto Casa da Musica ve Finlandiya, Japonya, ABD, İtalya, Fransa, gibi daha pek çok ülkenin saygın salonlarında konserler verdi. Konserlerinden bazıları ise radyo ve televizyonlarda yayınlanmak üzere kaydedildi.

 

    Bireysel deneyimlerini ve yaklaşımlarını bir araya getiren sanatçılar, klasik müziğin seçkin eserlerinden oluşan bir repertuvarı bu kez Beethoven anısına Mersin’de seslendirecek.

 

Biletlerinizi, Festival Ofisi veya www.merfest.org.tr adresinden online alabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.