Binlerce Mersinli Büyükşehir’in İftar Sofralarında Buluştu

07.05.2019 - 21:11, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Binlerce Mersinli Büyükşehir’in İftar Sofralarında Buluştu

Birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşmanın sembolü olan Ramazan Ayı’nda, binlerce Mersinli Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu iftar sofralarında buluştu. Aynı sofrada bir araya gelen Mersinliler, Ramazan ayının manevi havasını hep birlikte yaşamaya başladı.

Ramazan Ayı’nın ilk iftarı, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan bereketli iftar sofralarında açıldı. Kurulan sofralar önünde uzun kuyruklar oluşturan çok sayıda Mersinli, akşam ezanının okunması ile birlikte ilk oruçlarını açtı. Ramazan ayının huzur ve bereketini hep birlikte paylaşan vatandaşlar, birlik ve beraberlik içerisinde oruçlarını açmanın mutluğunu yaşadı. 3 farklı noktada iftar sofraları kuruldu Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 farklı noktada kurduğu iftar sofraları sayesinde birlik ve beraberliğin pekiştirilmesine vesile olurken, yardımlaşma ve dayanışma duygularını da kuvvetlendiriyor. Ramazan ayının ilk gününde Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü, Akdeniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Toroslar Anadolu Lisesi’nde kurulan binlerce kişilik iftar sofralarında bir araya gelen vatandaşlar, Ramazan ayının coşkusunu Mersin genelinde yaşamaya başladı.   Öğrenciler de aynı sofrayı paylaştı   Bu yıl bir ilk olarak Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde kurulan iftar sofrasında ise üniversitelilerin iftar heyecanı görülmeye değerdi.  Ramazan’ın manevi iklimini arkadaşları ile bir arada yaşama fırsatı yakalayan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin anne yemeğini aratmayan sıcak yemekleri ile iftar yaptı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatıyla Kampüste kurulan iftar sofrasında günlük ortalama 1000 öğrenciye iftar yemeği verilmeye başlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar sofraları ile öğrenciler arkadaşları ile aynı sofrayı paylaşmanın hazzını yaşarken, böyle önemli bir ayda kendilerini unutmayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e de teşekkürlerini iletti.   İftar sofraları 29 gün boyunca toplam 212 bin Mersinliye ulaşacak   Ramazan Ayı boyunca Mersinlileri aynı iftar sofrasında bir araya getirecek olan Büyükşehir Belediyesi, sıcacık çeşit çeşit yemeklerin yer aldığı Ramazan Ayının bereketli sofralarını ilçelere de taşıyacak. İhtiyaç sahibi birçok vatandaşın ücretsiz olarak yemek ihtiyacını karşılayan Aşhane tarafından hazırlanan yemekler Ramazan Ayı boyunca iftar sofralarını bereketlendirecek. Her gün 3 farklı noktada kurulan iftar sofralarının yanı sıra 13 ilçenin tümünde de iftar sofraları kurulacak. Aşhane, Mersin merkez ve ilçelerde kurulacak iftar sofraları için Ramazan ayı boyunca yaklaşık 212 bin adet iftar yemeği hazırlayacak. Ramazan ayı boyunca her gün Akdeniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Toroslar Anadolu Lisesi ve Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde kurulan iftar sofralarında da günlük toplam 5 bin kişilik iftar yemeği verilecek.
Birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşmanın sembolü olan Ramazan Ayı’nda, binlerce Mersinli Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu iftar sofralarında buluştu. Aynı sofrada bir araya gelen Mersinliler, Ramazan ayının manevi havasını hep birlikte yaşamaya başladı.

Ramazan Ayı’nın ilk iftarı, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan bereketli iftar sofralarında açıldı. Kurulan sofralar önünde uzun kuyruklar oluşturan çok sayıda Mersinli, akşam ezanının okunması ile birlikte ilk oruçlarını açtı. Ramazan ayının huzur ve bereketini hep birlikte paylaşan vatandaşlar, birlik ve beraberlik içerisinde oruçlarını açmanın mutluğunu yaşadı.

3 farklı noktada iftar sofraları kuruldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 farklı noktada kurduğu iftar sofraları sayesinde birlik ve beraberliğin pekiştirilmesine vesile olurken, yardımlaşma ve dayanışma duygularını da kuvvetlendiriyor.

Ramazan ayının ilk gününde Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü, Akdeniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Toroslar Anadolu Lisesi’nde kurulan binlerce kişilik iftar sofralarında bir araya gelen vatandaşlar, Ramazan ayının coşkusunu Mersin genelinde yaşamaya başladı.

 

Öğrenciler de aynı sofrayı paylaştı

 

Bu yıl bir ilk olarak Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde kurulan iftar sofrasında ise üniversitelilerin iftar heyecanı görülmeye değerdi.  Ramazan’ın manevi iklimini arkadaşları ile bir arada yaşama fırsatı yakalayan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin anne yemeğini aratmayan sıcak yemekleri ile iftar yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatıyla Kampüste kurulan iftar sofrasında günlük ortalama 1000 öğrenciye iftar yemeği verilmeye başlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar sofraları ile öğrenciler arkadaşları ile aynı sofrayı paylaşmanın hazzını yaşarken, böyle önemli bir ayda kendilerini unutmayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e de teşekkürlerini iletti.

 

İftar sofraları 29 gün boyunca toplam 212 bin Mersinliye ulaşacak

 

Ramazan Ayı boyunca Mersinlileri aynı iftar sofrasında bir araya getirecek olan Büyükşehir Belediyesi, sıcacık çeşit çeşit yemeklerin yer aldığı Ramazan Ayının bereketli sofralarını ilçelere de taşıyacak.

İhtiyaç sahibi birçok vatandaşın ücretsiz olarak yemek ihtiyacını karşılayan Aşhane tarafından hazırlanan yemekler Ramazan Ayı boyunca iftar sofralarını bereketlendirecek. Her gün 3 farklı noktada kurulan iftar sofralarının yanı sıra 13 ilçenin tümünde de iftar sofraları kurulacak.

Aşhane, Mersin merkez ve ilçelerde kurulacak iftar sofraları için Ramazan ayı boyunca yaklaşık 212 bin adet iftar yemeği hazırlayacak. Ramazan ayı boyunca her gün Akdeniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Toroslar Anadolu Lisesi ve Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde kurulan iftar sofralarında da günlük toplam 5 bin kişilik iftar yemeği verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.