Bütün Ülke Mersin'i Konuşuyor!... Mehmet Çeto yazdı

Kültür-Sanat 22.07.2020 - 22:06, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Bütün Ülke Mersin'i Konuşuyor!... Mehmet Çeto yazdı

Mersin Büyükşehir Belediyesi sanat alanında müthiş bir atak yaptı.Temelini 2000 yılında attığımız Şehir Tiyatrosu'nu, işin uzmanı, bilgisi ve birikimi sağlam sanatçılara teslim eden Başkan Vahap Seçer, atılması gereken en önemli adımı attı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi sanat alanında müthiş bir atak yaptı. Temelini 2000 yılında attığımız Şehir Tiyatrosu'nu, işin uzmanı, bilgisi ve birikimi sağlam sanatçılara teslim eden Başkan Vahap Seçer, atılması gereken en önemli adımı attı. Dün ve bugün seçme sınavları oluyor Şehir Tiyatrosu'nda. Jüride, alanında uzaman sanatçılar (eminim) kılı kırk yararak adayları değerlendiriyorlar. Bu sınav duyurusu yapıldığı günden bu yana, tüm ülkenin sanat camiası, Mersin'i konuşuyor, takip ediyor. Olumlu olumsuz yorumlar ve değerlendirmeler yapılıyor. Gittim, ortamı gördüm, Murat hocamla ve Bengi  hanımla tanıştık, ayak üstü konuştuk., Müthiş bir heyecan ve enerji var. O küçücük Nevit Kodallı Salonu, harika bir oda tiyatrosu kıvamında düzenlenmiş. Salon dışında ülkemin her köşesinden pırıl pırıl yetenekli gençler sıralarını bekliyor, sohbetler ediyor, birbirlerine başarılar diliyorlar. Esnaf şaşkın, böyle bir olaya ilk kez tanık oluyorlar. Güzel ve müthiş bir değişime tanıklık ediyorlar. Hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü gören bir tiyatro emekçisi olarak bendeniz de müthiş onurlandım, gururlandım. Mersin için, sanat için, mesleğim adına, bu kurumun kurucularından/emekçilerinden biri olarak umutlandım. Bana bu umudu ve onuru yaşatan; Başkan Vahap Seçer'e, Bengi hanıma, Murat hocama ve emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu güzelliğin daha da iyiye gitmesi için sıkı takipçisi olacağım ve daha da güzel olması için ne gerekirse yapacağımdan emin olabilirsiniz. Bu karanlık ve belirsizliklerin içinde bize bu umudu yaşatanlara selam olsun. Mehmet Çeto  
Mersin Büyükşehir Belediyesi sanat alanında müthiş bir atak yaptı.Temelini 2000 yılında attığımız Şehir Tiyatrosu'nu, işin uzmanı, bilgisi ve birikimi sağlam sanatçılara teslim eden Başkan Vahap Seçer, atılması gereken en önemli adımı attı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi sanat alanında müthiş bir atak yaptı.

Temelini 2000 yılında attığımız Şehir Tiyatrosu'nu, işin uzmanı, bilgisi ve birikimi sağlam sanatçılara teslim eden Başkan Vahap Seçer, atılması gereken en önemli adımı attı.

Dün ve bugün seçme sınavları oluyor Şehir Tiyatrosu'nda.

Jüride, alanında uzaman sanatçılar (eminim) kılı kırk yararak adayları değerlendiriyorlar.

Bu sınav duyurusu yapıldığı günden bu yana, tüm ülkenin sanat camiası, Mersin'i konuşuyor, takip ediyor.

Olumlu olumsuz yorumlar ve değerlendirmeler yapılıyor.

Gittim, ortamı gördüm, Murat hocamla ve Bengi  hanımla tanıştık, ayak üstü konuştuk.,

Müthiş bir heyecan ve enerji var.

O küçücük Nevit Kodallı Salonu, harika bir oda tiyatrosu kıvamında düzenlenmiş.

Salon dışında ülkemin her köşesinden pırıl pırıl yetenekli gençler sıralarını bekliyor, sohbetler ediyor, birbirlerine başarılar diliyorlar.

Esnaf şaşkın, böyle bir olaya ilk kez tanık oluyorlar.

Güzel ve müthiş bir değişime tanıklık ediyorlar.

Hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü gören bir tiyatro emekçisi olarak bendeniz de müthiş onurlandım, gururlandım.

Mersin için, sanat için, mesleğim adına, bu kurumun kurucularından/emekçilerinden biri olarak umutlandım.

Bana bu umudu ve onuru yaşatan; Başkan Vahap Seçer'e, Bengi hanıma, Murat hocama ve emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bu güzelliğin daha da iyiye gitmesi için sıkı takipçisi olacağım ve daha da güzel olması için ne gerekirse yapacağımdan emin olabilirsiniz.

Bu karanlık ve belirsizliklerin içinde bize bu umudu yaşatanlara selam olsun.

Mehmet Çeto

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.