Büyük Önder Atatürk Vefatının 82. Yılında Törenle Anıldı

10.11.2020 - 21:45, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Büyük Önder Atatürk Vefatının 82. Yılında Törenle Anıldı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de törenle anıldı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de törenle anıldı. Cumhuriyet Alanında başlayan Anma Töreni’ne Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, mülkî ve askeri erkân, il protokolü,  sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Günün ilk töreni Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından, saatler dokuzu beş geçeyi gösterdiğinde kamu kuruluşları, limanda demirli gemiler ve balıkçı tekneleri ile diğer araçların siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde coşkuyla okunan İstiklâl Marşı’mızla birlikte şanlı Bayrağımız göndere çekildikten sonra tekrar yarıya indirildi. Günün ikinci programı ise Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen çelenk sunma töreninin ardından Vali Ali İhsan Su, Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda ilk olarak öğrenciler tarafından “10 Kasım Atatürk’ü Anma” konulu şiirler okundu. TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan “10 Kasım Atatürk’ü Anma” konulu multivizyon gösterisi ile devam eden program; Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” temalı programın sahnelenmesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aklımızdan hiçbir zaman silinmeyecek olan görüntülerinin izlenmesiyle sona erdi.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de törenle anıldı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de törenle anıldı.

Cumhuriyet Alanında başlayan Anma Töreni’ne Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, mülkî ve askeri erkân, il protokolü,  sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün ilk töreni Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından, saatler dokuzu beş geçeyi gösterdiğinde kamu kuruluşları, limanda demirli gemiler ve balıkçı tekneleri ile diğer araçların siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde coşkuyla okunan İstiklâl Marşı’mızla birlikte şanlı Bayrağımız göndere çekildikten sonra tekrar yarıya indirildi.

Günün ikinci programı ise Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen çelenk sunma töreninin ardından Vali Ali İhsan Su, Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda ilk olarak öğrenciler tarafından “10 Kasım Atatürk’ü Anma” konulu şiirler okundu.

TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan “10 Kasım Atatürk’ü Anma” konulu multivizyon gösterisi ile devam eden program; Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” temalı programın sahnelenmesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aklımızdan hiçbir zaman silinmeyecek olan görüntülerinin izlenmesiyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.