Büyükşehir Çocuk Korosu Koristlerini Belirledi

Kültür-Sanat 04.03.2020 - 12:57, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Büyükşehir Çocuk Korosu Koristlerini Belirledi

Güzel sanatların birçok alanında her yaştan vatandaşlara ücretsiz eğitim veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza attı ve “Çok Sesli Çocuk Korosu”nu kurmak için çalışmalarına başladı.

Kısa süre önce koronun kurulacağını duyuran Büyükşehir Belediyesi, 7-13 yaş arası çocukların başvurduğu seçmeleri gerçekleştirdi. Gerekli yeterliliği sağlayan 52 çocuk koroya seçilme şansını yakaladı. Verilecek eğitimle, çocuklara müzik becerilerini geliştirme ve ses eğitiminin yanı sıra çok sesli koro kültürü öğretilecek.   Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde ilk kez kurulacak olan “Çok Sesli Çocuk Korosu”nun seçmeleri Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.   Güzel sanatların birçok alanında her yaştan vatandaşlara ücretsiz eğitim veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza attı ve “Çok Sesli Çocuk Korosu”nu kurmak için çalışmalarına başladı. Kısa süre önce koronun kurulacağını duyuran Büyükşehir Belediyesi, 7-13 yaş arası çocukların başvurduğu seçmeleri gerçekleştirdi.   Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger’in de yer aldığı Seçici Kurul’un yaptığı değerlendirmeler sonucu, gerekli yeterliliği sağlayan 52 çocuk, “Çok Sesli Çocuk Korosu”na katılmaya hak kazandı. Verilecek eğitimle, çocuklara müzik becerilerini geliştirme ve ses eğitiminin yanı sıra çok sesli koro kültürü öğretilecek. Müziğe yatkın çocukların bir araya gelerek kaynaşması, temel müzik eğitimi alarak grup çalışması yapmaları, sahne eğitimi ile topluluk karşısında kendilerini rahat bir şekilde ifade edebilmeleri için de eğitimler verilecek.   “Çocuklarımızın önünü açmak adına bu projeyi hayata geçiriyoruz” Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilk kez “Çok Sesli Çocuk Korosu”nun kurulacağına dikkat çekerek, “Kültür ve sanat etkinlikleri kadar, bu sanat dallarının eğitimine ve yeni projelerin hayata geçmesine de önem veren Başkanımız Vahap Seçer’in verdiği destekle Belediyemizin çatısı altında ilk kez ‘Çok Sesli Çocuk Korosu’nu kurmaya karar verdik. Mersin’de yaşayan insanların kültürel altyapısı, böyle bir projeye müsait. Zaten başvurulara gösterilen yoğun ilgi bunu gösterdi. Yapılan başvurular sonucu gerçekleşen seçmelerde Seçici Kurul olarak, ince eleyip, sık dokuyarak 52 çocuğumuzu belirledik. Bu alanda gelecek vaat eden çocuklarımızın temelini sağlamlaştırmak ve önünü açmak adına bu projeyi hayata geçiriyoruz. Ayrıca, çocuklarımızı derslerindeki başarılarının yanı sıra bu tür alanlardaki yeteneklerine göre de değerlendirmek gerektiğini düşünüyoruz” dedi.   Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulacak olan “Çok Sesli Çocuk Korosu” seçmeleri sonucunda koroya girmeye hak kazananların isimleri, www.mersin.bel.tr’nin duyurular kısmında yayınlandı.
Güzel sanatların birçok alanında her yaştan vatandaşlara ücretsiz eğitim veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza attı ve “Çok Sesli Çocuk Korosu”nu kurmak için çalışmalarına başladı.

Kısa süre önce koronun kurulacağını duyuran Büyükşehir Belediyesi, 7-13 yaş arası çocukların başvurduğu seçmeleri gerçekleştirdi. Gerekli yeterliliği sağlayan 52 çocuk koroya seçilme şansını yakaladı. Verilecek eğitimle, çocuklara müzik becerilerini geliştirme ve ses eğitiminin yanı sıra çok sesli koro kültürü öğretilecek.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde ilk kez kurulacak olan “Çok Sesli Çocuk Korosu”nun seçmeleri Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

 

Güzel sanatların birçok alanında her yaştan vatandaşlara ücretsiz eğitim veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza attı ve “Çok Sesli Çocuk Korosu”nu kurmak için çalışmalarına başladı. Kısa süre önce koronun kurulacağını duyuran Büyükşehir Belediyesi, 7-13 yaş arası çocukların başvurduğu seçmeleri gerçekleştirdi.

 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger’in de yer aldığı Seçici Kurul’un yaptığı değerlendirmeler sonucu, gerekli yeterliliği sağlayan 52 çocuk, “Çok Sesli Çocuk Korosu”na katılmaya hak kazandı. Verilecek eğitimle, çocuklara müzik becerilerini geliştirme ve ses eğitiminin yanı sıra çok sesli koro kültürü öğretilecek. Müziğe yatkın çocukların bir araya gelerek kaynaşması, temel müzik eğitimi alarak grup çalışması yapmaları, sahne eğitimi ile topluluk karşısında kendilerini rahat bir şekilde ifade edebilmeleri için de eğitimler verilecek.

 

“Çocuklarımızın önünü açmak adına bu projeyi hayata geçiriyoruz”

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilk kez Çok Sesli Çocuk Korosu”nun kurulacağına dikkat çekerek, “Kültür ve sanat etkinlikleri kadar, bu sanat dallarının eğitimine ve yeni projelerin hayata geçmesine de önem veren Başkanımız Vahap Seçer’in verdiği destekle Belediyemizin çatısı altında ilk kez ‘Çok Sesli Çocuk Korosu’nu kurmaya karar verdik. Mersin’de yaşayan insanların kültürel altyapısı, böyle bir projeye müsait. Zaten başvurulara gösterilen yoğun ilgi bunu gösterdi. Yapılan başvurular sonucu gerçekleşen seçmelerde Seçici Kurul olarak, ince eleyip, sık dokuyarak 52 çocuğumuzu belirledik. Bu alanda gelecek vaat eden çocuklarımızın temelini sağlamlaştırmak ve önünü açmak adına bu projeyi hayata geçiriyoruz. Ayrıca, çocuklarımızı derslerindeki başarılarının yanı sıra bu tür alanlardaki yeteneklerine göre de değerlendirmek gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulacak olan “Çok Sesli Çocuk Korosu” seçmeleri sonucunda koroya girmeye hak kazananların isimleri, www.mersin.bel.tr’nin duyurular kısmında yayınlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.