Büyükşehir, Öğrenim Yardımının 250 TL' lik İlk Taksidini Ödedi

11.11.2019 - 09:14, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Büyükşehir, Öğrenim Yardımının 250 TL' lik İlk Taksidini Ödedi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği andan itibaren ilk yaptığı işlerden birisi, aksatılan öğrenim yardımlarını ödemek olmuştu. Başkan Seçer’in öğrencilere verdiği önemle bu yıl 1000 TL’den 1250 TL’ye çıkarılan öğrenim yardımının 250 TL’lik ilk taksidi, 7 bin 200’ün üzerindeki üniversite öğrencisinin hesabına yatırıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitime ve öğrencilere destek olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği andan itibaren ilk yaptığı işlerden birisi, aksatılan öğrenim yardımlarını ödemek olmuştu. Başkan Seçer’in öğrencilere verdiği önem ve Büyükşehir Belediyesi 2019 yılı 1. Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda alınan kararla bu sene 1000 TL’den 1250 TL’ye çıkarılan öğrenim yardımının 250 TL’lik ilk taksidi, üniversite öğrencilerinin hesabına yatırıldı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, şu ana kadar 7 bin 200’ün üzerinde başvuru aldıklarını belirterek, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı içerisinde kalan 1000 TL’lik tutarı beş taksit şeklinde öğrencilerin hesaplarına yatırmayı planladıklarını söyledi.   “250 TL’yi hesaplara yatırdık” Gökayaz, ilk taksitin öğrencilerin hesabına yattığını belirterek, “Şu ana kadar öğrenim yardımıyla ilgili 7 bin 200’ün üzerinde başvuru aldık. Bu başvurular 1 Kasım tarihinde sonlandı. 250 TL’yi öğrencilerimizin hesaplarına yatırdık. Geri kalan 1000 TL’lik kısmı da 5 takside bölerek, yine diğer aylarda hesaplara yatıracağız” dedi.   Öğrenciler en yakın şubeden öğrenim yardımını alabilecek Gökayaz, öğrencilerin izlemesi gereken yolla ilgili ise şunları söyledi: “Öğrencimiz paranın hesaplarına geçmesiyle beraber Türkiye’nin herhangi bir yerindeki Vakıfbank şubesine giderek bir sözleşme imzalayacaklar. O esnada hesaplarından paralarını çekebilecekler.  Ayrıca banka kartları anlık olarak kendilerine orada verilecek. Sonraki aylarda kartları kendilerinde olduğu için ilgili tutarı direkt olarak bankamatiklerden çekebilecekler. Ama ilk etapta biz kendilerinin bulundukları noktadaki en yakın Vakıfbank Şubesi’ne giderek, orada ilgili işlemleri yapmalarını istiyoruz.”   Başkan Seçer: “Eğitim yardımı bundan böyle 1250 TL olarak ödenecek” demişti Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi 2019 yılı 1. Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, öğrenim yardımlarını 1000 TL’den 1250 TL’ye çıkardıklarını açıklayarak, “Eğitime çok daha fazla kaynak ayırmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl 1000 TL olarak öğrencilerimize bu yardım yapılıyordu. Ben yönetime geldiğimde de bu yardımların 500 TL’si ödenmiş 500 TL’si duruyordu. Kısa süre sonunda kalan 500 TL’yi ödedik ve bunu tasarruf tedbirleri kapsamından çıkardık. Eski dönemde 1000 TL olan yardımı yüzde 20 oranında bir fark koyarak 1200 TL yapalım diye düşündüm. Sonra komisyonda müzakere edildi. Komisyondaki arkadaşlarımız biraz daha fark yaratalım dediler ve komisyon üyelerimizin talebi ve önerisiyle 50 TL daha ekledik. Yani geçtiğimiz yıla göre yüzde 25 gibi bir fark getirdik. Öğrencilerimize verdiğimiz eğitim yardımı bundan böyle 1250 TL olarak ödenecek” demişti.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği andan itibaren ilk yaptığı işlerden birisi, aksatılan öğrenim yardımlarını ödemek olmuştu. Başkan Seçer’in öğrencilere verdiği önemle bu yıl 1000 TL’den 1250 TL’ye çıkarılan öğrenim yardımının 250 TL’lik ilk taksidi, 7 bin 200’ün üzerindeki üniversite öğrencisinin hesabına yatırıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitime ve öğrencilere destek olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği andan itibaren ilk yaptığı işlerden birisi, aksatılan öğrenim yardımlarını ödemek olmuştu. Başkan Seçer’in öğrencilere verdiği önem ve Büyükşehir Belediyesi 2019 yılı 1. Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda alınan kararla bu sene 1000 TL’den 1250 TL’ye çıkarılan öğrenim yardımının 250 TL’lik ilk taksidi, üniversite öğrencilerinin hesabına yatırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, şu ana kadar 7 bin 200’ün üzerinde başvuru aldıklarını belirterek, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı içerisinde kalan 1000 TL’lik tutarı beş taksit şeklinde öğrencilerin hesaplarına yatırmayı planladıklarını söyledi.

 

“250 TL’yi hesaplara yatırdık”

Gökayaz, ilk taksitin öğrencilerin hesabına yattığını belirterek, “Şu ana kadar öğrenim yardımıyla ilgili 7 bin 200’ün üzerinde başvuru aldık. Bu başvurular 1 Kasım tarihinde sonlandı. 250 TL’yi öğrencilerimizin hesaplarına yatırdık. Geri kalan 1000 TL’lik kısmı da 5 takside bölerek, yine diğer aylarda hesaplara yatıracağız” dedi.

 

Öğrenciler en yakın şubeden öğrenim yardımını alabilecek

Gökayaz, öğrencilerin izlemesi gereken yolla ilgili ise şunları söyledi:

“Öğrencimiz paranın hesaplarına geçmesiyle beraber Türkiye’nin herhangi bir yerindeki Vakıfbank şubesine giderek bir sözleşme imzalayacaklar. O esnada hesaplarından paralarını çekebilecekler.  Ayrıca banka kartları anlık olarak kendilerine orada verilecek. Sonraki aylarda kartları kendilerinde olduğu için ilgili tutarı direkt olarak bankamatiklerden çekebilecekler. Ama ilk etapta biz kendilerinin bulundukları noktadaki en yakın Vakıfbank Şubesi’ne giderek, orada ilgili işlemleri yapmalarını istiyoruz.”

 

Başkan Seçer: “Eğitim yardımı bundan böyle 1250 TL olarak ödenecek” demişti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi 2019 yılı 1. Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, öğrenim yardımlarını 1000 TL’den 1250 TL’ye çıkardıklarını açıklayarak, “Eğitime çok daha fazla kaynak ayırmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl 1000 TL olarak öğrencilerimize bu yardım yapılıyordu. Ben yönetime geldiğimde de bu yardımların 500 TL’si ödenmiş 500 TL’si duruyordu. Kısa süre sonunda kalan 500 TL’yi ödedik ve bunu tasarruf tedbirleri kapsamından çıkardık. Eski dönemde 1000 TL olan yardımı yüzde 20 oranında bir fark koyarak 1200 TL yapalım diye düşündüm. Sonra komisyonda müzakere edildi. Komisyondaki arkadaşlarımız biraz daha fark yaratalım dediler ve komisyon üyelerimizin talebi ve önerisiyle 50 TL daha ekledik. Yani geçtiğimiz yıla göre yüzde 25 gibi bir fark getirdik. Öğrencilerimize verdiğimiz eğitim yardımı bundan böyle 1250 TL olarak ödenecek” demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.