Büyükşehir Stratejik Planına Övgü… Sedat Yılmaz yazdı

19.10.2019 - 00:07, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Büyükşehir Stratejik Planına Övgü… Sedat Yılmaz yazdı

Komisyonların tümüne havale edilen ve bu komisyonlarda tartışılarak değerlendirilen stratejik planın, tam not aldığı belirtildi. Komisyonların olumlu raporuyla meclise sunulan plan, oy birliği ile kabul edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin 2020 – 2024 yılı stratejik planı 14 Ekim Meclis oturumunda tüm komisyonlara havale edilmiş ve değerlendirme sonunda 18 Ekim Cuma Günü meclise getirilmişti.   Cuma günü meclis toplantısında oy birliği ile onaylanan stratejik plan, meclis üyelerinden de övgü aldı. Komisyon raporlarının uygun görüşle meclise sunulması ve Meclisten de oy birliği ile çıkmasında, hazırlanan stratejik planın uygulanabilir, sürdürülebilir ve gerçekçi bir plan olmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Özenle hazırlandığı ve sistematiğinin iyi işlendiği değerlendirilen planın bu kadar ilgi odağı olmasının nedeni; Başkan Vahap Seçer’ in planın tüm aşamalarına müdahil olmasının büyük etkisi olduğu değerlendiriliyor.   Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ’in planlama sürecinde herkesin görüşünün alınmasını ve kentin bütün kurum, STK, muhtar ve halk temsilcileri ile birlikte çalıştaylar yaparak verilerin elde edilmesini istediği belirtiliyor. Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı hazırlanırken tüm daire başkanlıkları kendi bünyelerinde çalıştaylar yapmış ve tüm kent dinamiklerinin görüşleri alınmaya çalışılmıştı.   Stratejik Daire Başkanlığına Bedrettin Gündeş gibi deneyimli bir belediyecinin getirilmesi, işin ciddiye alındığının işareti olarak değerlendiriliyordu. Yerel Yönetimlerde uzun yıllar görev alan ve her kesim tarafından sevilen ve liyakatiyle dikkat çeken Bedrettin Gündeş’inde Stratejik planın hazırlanmasında büyük emeğinin olduğu vurgulanıyor. Stratejik Daire Başkanlığının tüm diğer daire başkanlıkları ile uyumlu ve planlı çalışması sonunda, belediye meclis üyelerinin de takdir ettiği bir çalışmanın ortaya çıktığı belirtiliyor.   Komisyonların tümüne havale edilen ve bu komisyonlarda tartışılarak değerlendirilen stratejik planın, tam not aldığı belirtildi. Komisyonların olumlu raporuyla meclise sunulan plan, oy birliği ile kabul edildi.   Dilek ve temennilerde söz alan AK Partili meclis üyesi Hasan Tüzün, hazırlanan planın Mersin için hayırlı olmasını dileyerek, planın çok iyi hazırlandığını ve başta Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür etti.  
Komisyonların tümüne havale edilen ve bu komisyonlarda tartışılarak değerlendirilen stratejik planın, tam not aldığı belirtildi. Komisyonların olumlu raporuyla meclise sunulan plan, oy birliği ile kabul edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin 2020 – 2024 yılı stratejik planı 14 Ekim Meclis oturumunda tüm komisyonlara havale edilmiş ve değerlendirme sonunda 18 Ekim Cuma Günü meclise getirilmişti.

 

Cuma günü meclis toplantısında oy birliği ile onaylanan stratejik plan, meclis üyelerinden de övgü aldı.

Komisyon raporlarının uygun görüşle meclise sunulması ve Meclisten de oy birliği ile çıkmasında, hazırlanan stratejik planın uygulanabilir, sürdürülebilir ve gerçekçi bir plan olmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Özenle hazırlandığı ve sistematiğinin iyi işlendiği değerlendirilen planın bu kadar ilgi odağı olmasının nedeni; Başkan Vahap Seçer’ in planın tüm aşamalarına müdahil olmasının büyük etkisi olduğu değerlendiriliyor.

 

Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ’in planlama sürecinde herkesin görüşünün alınmasını ve kentin bütün kurum, STK, muhtar ve halk temsilcileri ile birlikte çalıştaylar yaparak verilerin elde edilmesini istediği belirtiliyor.

Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı hazırlanırken tüm daire başkanlıkları kendi bünyelerinde çalıştaylar yapmış ve tüm kent dinamiklerinin görüşleri alınmaya çalışılmıştı.

 

Stratejik Daire Başkanlığına Bedrettin Gündeş gibi deneyimli bir belediyecinin getirilmesi, işin ciddiye alındığının işareti olarak değerlendiriliyordu. Yerel Yönetimlerde uzun yıllar görev alan ve her kesim tarafından sevilen ve liyakatiyle dikkat çeken Bedrettin Gündeş’inde Stratejik planın hazırlanmasında büyük emeğinin olduğu vurgulanıyor. Stratejik Daire Başkanlığının tüm diğer daire başkanlıkları ile uyumlu ve planlı çalışması sonunda, belediye meclis üyelerinin de takdir ettiği bir çalışmanın ortaya çıktığı belirtiliyor.

 

Komisyonların tümüne havale edilen ve bu komisyonlarda tartışılarak değerlendirilen stratejik planın, tam not aldığı belirtildi. Komisyonların olumlu raporuyla meclise sunulan plan, oy birliği ile kabul edildi.

 

Dilek ve temennilerde söz alan AK Partili meclis üyesi Hasan Tüzün, hazırlanan planın Mersin için hayırlı olmasını dileyerek, planın çok iyi hazırlandığını ve başta Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.