Büyükşehir Yoksulları Unutmadı… Sedat Yılmaz yazdı

29.03.2020 - 22:09, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Büyükşehir Yoksulları Unutmadı… Sedat Yılmaz yazdı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet Aşhanesi, “Tenceremiz Paylaşım İçin Kaynıyor” sloganlarıyla iyi günde, kötü günde, hastalıkta, sağlıkta 43 kişilik ekip ve 6 bin kişilik yemek üretim kapasitesi ile hizmet vermeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet Aşhanesi, “Tenceremiz Paylaşım İçin Kaynıyor” sloganlarıyla iyi günde, kötü günde, hastalıkta, sağlıkta 43 kişilik ekip ve 6 bin kişilik yemek üretim kapasitesi ile hizmet vermeye devam ediyor. Bu zor günlerde en güzel haberlerden biri… Aşhane ’de gece yarısı saat 02.00’den itibaren en sağlıklı koşullarda ocağın altı açılıyor ve yemekler paylaşım için pişiyor. Engel durumu olan, yaş almış veya evlerinden dışarıya çıkamayan toplam 780 yurttaşa yemekleri düzenli olarak Aşhane ’den alınıp, evlerine kadar ulaştırılıyor. Korona virüs salgınının yaygınlaşmasıyla birlikte evlerinden çıkamayan 2 bine yakın kişiye de Aşhanenin mis gibi yemekleri tüm hijyen önlemler eşliğinde gönderiliyor. Bu süreçte takdir edilecek uygulama bunlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TV konuşmalarında, sosyal medya sunumlarında, toplantılarda en çok üzerinde durduğu konulardan biri de muhtaç insanların korunması ve desteklenmesi olduğunu söylüyor. Diğer belediyecilik alanına giren altyapı ve düzenlemelerin yanında, sosyal dokunuşlarla işsiz ve mağdur insanlara çözüm üretmesi, Başkan Seçer’e olumlu eleştirilerin gelmesini sağlıyor. Bu durumdan en çok mutlu olan da yine Başkan Seçer. Halk kart, Mahalle mutfakları, Aş evi gibi yoksulların, çaresizlerin, işsizlerin az da olsa faydalanabildikleri ortamı sağlamada çok dikkatli davranıyor. Bazen yardım kolisi, bazen halk kartla aylık düzenli maddi destek, sabahları çorba dağıtımı, mahalle mutfakları dayanışma kültürü açısından da sevindirici bir uygulama. Sokağa çıkma yasağının resmi olmasa da kısmi uygulandığı bugünlerde, yerel yönetimlere çok iş düşüyor. Bu konuda tüm belediyelerin duyarlı davrandıkları da bir gerçek. Her gün çöplerimiz toplanıyor. Caddelerimiz süpürülüyor ve yıkanıyor. Boş olan caddelerde, bozulan kaldırımların da bu arada yenilenmesi dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediyesinin özellikle temizlik, park bahçe, ilaçlama, dezenfeksiyon, temizlik işleri konusunda çok ciddi bir çalışma içinde olduğu da gözlemlenebiliyor. Resmi kamu binalarının dezenfekte edilmesi, İl İdare Kurulu ve İl Pandemi kurulunun aldığı kararlarını güvenlik kuvvetleriyle birlikte yerine getirilmesi, diğer belediye hizmetlerinin aksamadan yürütülmesine, vatandaşlarında destek vermesi gerekmektedir. Yine, gereksiz yere evden çıkmamaları, hastalığın yayılmaması için her türlü alınan önlemlere uyulması konusunda da, vatandaşların çok hassas olmalarının gerektiğidir. Büyükşehir Belediyesinin, özellikle mahalle mutfaklarıyla yoksul vatandaşlara yemek desteğinin arttırılarak süreceğinin bildirilmesi de çok olumlu. Bizzat Başkan Seçer’ in takip ettiği bu destek, evlerine kapanmak zorunda kalan dar gelirli vatandaşlar için sevindirici olmuştur. Sedat YILMAZ
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet Aşhanesi, “Tenceremiz Paylaşım İçin Kaynıyor” sloganlarıyla iyi günde, kötü günde, hastalıkta, sağlıkta 43 kişilik ekip ve 6 bin kişilik yemek üretim kapasitesi ile hizmet vermeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet Aşhanesi, “Tenceremiz Paylaşım İçin Kaynıyor” sloganlarıyla iyi günde, kötü günde, hastalıkta, sağlıkta 43 kişilik ekip ve 6 bin kişilik yemek üretim kapasitesi ile hizmet vermeye devam ediyor.

Bu zor günlerde en güzel haberlerden biri…

Aşhane ’de gece yarısı saat 02.00’den itibaren en sağlıklı koşullarda ocağın altı açılıyor ve yemekler paylaşım için pişiyor. Engel durumu olan, yaş almış veya evlerinden dışarıya çıkamayan toplam 780 yurttaşa yemekleri düzenli olarak Aşhane ’den alınıp, evlerine kadar ulaştırılıyor.

Korona virüs salgınının yaygınlaşmasıyla birlikte evlerinden çıkamayan 2 bine yakın kişiye de Aşhanenin mis gibi yemekleri tüm hijyen önlemler eşliğinde gönderiliyor.

Bu süreçte takdir edilecek uygulama bunlar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TV konuşmalarında, sosyal medya sunumlarında, toplantılarda en çok üzerinde durduğu konulardan biri de muhtaç insanların korunması ve desteklenmesi olduğunu söylüyor.

Diğer belediyecilik alanına giren altyapı ve düzenlemelerin yanında, sosyal dokunuşlarla işsiz ve mağdur insanlara çözüm üretmesi, Başkan Seçer’e olumlu eleştirilerin gelmesini sağlıyor.

Bu durumdan en çok mutlu olan da yine Başkan Seçer. Halk kart, Mahalle mutfakları, Aş evi gibi yoksulların, çaresizlerin, işsizlerin az da olsa faydalanabildikleri ortamı sağlamada çok dikkatli davranıyor.

Bazen yardım kolisi, bazen halk kartla aylık düzenli maddi destek, sabahları çorba dağıtımı, mahalle mutfakları dayanışma kültürü açısından da sevindirici bir uygulama.

Sokağa çıkma yasağının resmi olmasa da kısmi uygulandığı bugünlerde, yerel yönetimlere çok iş düşüyor. Bu konuda tüm belediyelerin duyarlı davrandıkları da bir gerçek.

Her gün çöplerimiz toplanıyor. Caddelerimiz süpürülüyor ve yıkanıyor. Boş olan caddelerde, bozulan kaldırımların da bu arada yenilenmesi dikkat çekiyor.

Büyükşehir Belediyesinin özellikle temizlik, park bahçe, ilaçlama, dezenfeksiyon, temizlik işleri konusunda çok ciddi bir çalışma içinde olduğu da gözlemlenebiliyor.

Resmi kamu binalarının dezenfekte edilmesi, İl İdare Kurulu ve İl Pandemi kurulunun aldığı kararlarını güvenlik kuvvetleriyle birlikte yerine getirilmesi, diğer belediye hizmetlerinin aksamadan yürütülmesine, vatandaşlarında destek vermesi gerekmektedir.

Yine, gereksiz yere evden çıkmamaları, hastalığın yayılmaması için her türlü alınan önlemlere uyulması konusunda da, vatandaşların çok hassas olmalarının gerektiğidir.

Büyükşehir Belediyesinin, özellikle mahalle mutfaklarıyla yoksul vatandaşlara yemek desteğinin arttırılarak süreceğinin bildirilmesi de çok olumlu.

Bizzat Başkan Seçer’ in takip ettiği bu destek, evlerine kapanmak zorunda kalan dar gelirli vatandaşlar için sevindirici olmuştur.

Sedat YILMAZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.