Caretta Bisiklet Festivali’nde 150 Bisikletsever Pedal Çevirecek

23.10.2019 - 08:23, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Caretta Bisiklet Festivali’nde 150 Bisikletsever Pedal Çevirecek

Mersin Valiliği’nin himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilen ve Mersin Bisikletli Gezginler Derneği’nin katılımlarıyla bu yıl 6.’sı yapılacak olan Mersin Caretta Bisiklet Festivali’ne sayılı günler kaldı.

Türkiye’nin 22 farklı kentinden bisiklet severin katılacağı 25-27 Ekim’de yapılacak festivalde, toplam 150 kişi 3 gün boyunca 135 kilometre pedal çevirecek.   Mersin Valiliği himayelerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilen, Mersin Bisikletli Gezginler Derneği, Mersin Üniversitesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün de katılımlarıyla bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan Mersin Caretta Bisiklet Festivali’ne sayılı günler kaldı. Bisikletliler 25-27 Ekim’de 3 gün boyunca toplam 135 kilometre pedal çevirecek ve Mersin’in tarihi, turistik, doğal güzellikleri ile meşhur pek çok noktasını da ziyaret etme fırsatı bulacak.   Kayıtlar 17 saatte tamamlandı Büyükşehir Belediyesi, ‘VI. Mersin Caretta Bisiklet Festivali’ ile Mersin’in yerel kültürünü, tarihini ve doğal güzelliklerini tanıtmayı, aynı zamanda da kentte bisiklet kültürünü, sporunu ve turizmini yaygınlaştırmayı hedefliyor.   İlk yıl 1 ayda tamamlanan kontenjan başvuruları, bu yıl farklı 22 şehirden yapılan kayıtlarla 17 saatte tamamlandı ve toplam 150 bisikletli festivale kayıt oldu.   Şehirde bisiklet kullanımını özendirme, kentin eşsiz değerlerini tanıtıp, turizm potansiyelini ve marka değerini yükseltme, Mersin sahillerinin kadim ziyaretçileri olan ve yaşam alanları baskı altında bulunan Caretta Caretta kaplumbağalarının farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen VI. Mersin Caretta Bisiklet Festivali, 25, 26 ve 27 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Akdeniz, Yenişehir, Mezitli, Erdemli ve Silifke ilçelerinde yapılacak festival, Mersin merkez Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak ve 3 gün boyunca Mersin’in tarihi, turistik, doğal güzellikleri ile ön planda bulunan pek çok noktası ziyaret edilecek.   Festival programı 1. Gün – 25.10.2019 Cuma (Mersin Parkuru, 50 km. rakım 5-28 m.) • 08:30 Kayıt işlemleri, malzeme dağıtımı ve kamp yüklerinin otobüse teslimi (Cumhuriyet Meydanı) • 10:30 Açılış (Cumhuriyet Meydanı) • Şehir turu (Cumhuriyet Meydanı, Liman, Gar, İtalyan Katolik Kilisesi, Uray Caddesi, Eski Cami, Ulu Cami, Atatürk Caddesi, Taş Bina, Atatürk Evi, Müzeler, Bisiklet Yolu, Cumhuriyet Gösteri Merkezi, Pompeipolis) • Caretta Fotoğraf Sergisi (Cumhuriyet Gösteri Merkezi) • Erdemli’ye hareket • Caretta Rehabilitasyon Merkezi ziyareti ve Caretta’lar konulu söyleşi (Davultepe) • Kampa yerleşim (Erdemli Çamlığı Tabiat Parkı)   2. Gün – 26.10.2019 Cumartesi (Lamos Kanyonu Parkuru, 58 km., rakım 5-106 m.) • 08:00 Yola çıkış • Caretta’ların Doğal Yaşamı konulu söyleşi ve alan temizliği (Alata Ziraat Okulu sahili) • Lamos Kanyonu’na hareket   3. Gün – 27.10.2019 Pazar (Narlıkuyu Parkuru, 27 km., rakım 5-63 m.) • 08:30 Narlıkuyu’ya hareket • Tırtar Su Kemeri, Elaiussa Sebaste, Kızkalesi sahili, Cennet Cehennem Obruğu ziyareti  
Mersin Valiliği’nin himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilen ve Mersin Bisikletli Gezginler Derneği’nin katılımlarıyla bu yıl 6.’sı yapılacak olan Mersin Caretta Bisiklet Festivali’ne sayılı günler kaldı.

Türkiye’nin 22 farklı kentinden bisiklet severin katılacağı 25-27 Ekim’de yapılacak festivalde, toplam 150 kişi 3 gün boyunca 135 kilometre pedal çevirecek.

 

Mersin Valiliği himayelerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilen, Mersin Bisikletli Gezginler Derneği, Mersin Üniversitesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün de katılımlarıyla bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan Mersin Caretta Bisiklet Festivali’ne sayılı günler kaldı. Bisikletliler 25-27 Ekim’de 3 gün boyunca toplam 135 kilometre pedal çevirecek ve Mersin’in tarihi, turistik, doğal güzellikleri ile meşhur pek çok noktasını da ziyaret etme fırsatı bulacak.

 

Kayıtlar 17 saatte tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi, ‘VI. Mersin Caretta Bisiklet Festivali’ ile Mersin’in yerel kültürünü, tarihini ve doğal güzelliklerini tanıtmayı, aynı zamanda da kentte bisiklet kültürünü, sporunu ve turizmini yaygınlaştırmayı hedefliyor.

 

İlk yıl 1 ayda tamamlanan kontenjan başvuruları, bu yıl farklı 22 şehirden yapılan kayıtlarla 17 saatte tamamlandı ve toplam 150 bisikletli festivale kayıt oldu.

 

Şehirde bisiklet kullanımını özendirme, kentin eşsiz değerlerini tanıtıp, turizm potansiyelini ve marka değerini yükseltme, Mersin sahillerinin kadim ziyaretçileri olan ve yaşam alanları baskı altında bulunan Caretta Caretta kaplumbağalarının farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen VI. Mersin Caretta Bisiklet Festivali, 25, 26 ve 27 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Akdeniz, Yenişehir, Mezitli, Erdemli ve Silifke ilçelerinde yapılacak festival, Mersin merkez Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak ve 3 gün boyunca Mersin’in tarihi, turistik, doğal güzellikleri ile ön planda bulunan pek çok noktası ziyaret edilecek.

 

Festival programı

1. Gün – 25.10.2019 Cuma (Mersin Parkuru, 50 km. rakım 5-28 m.)

• 08:30 Kayıt işlemleri, malzeme dağıtımı ve kamp yüklerinin otobüse teslimi (Cumhuriyet Meydanı)

• 10:30 Açılış (Cumhuriyet Meydanı)

• Şehir turu (Cumhuriyet Meydanı, Liman, Gar, İtalyan Katolik Kilisesi, Uray Caddesi, Eski Cami, Ulu Cami, Atatürk Caddesi, Taş Bina, Atatürk Evi, Müzeler, Bisiklet Yolu, Cumhuriyet Gösteri Merkezi, Pompeipolis)

• Caretta Fotoğraf Sergisi (Cumhuriyet Gösteri Merkezi)

• Erdemli’ye hareket

• Caretta Rehabilitasyon Merkezi ziyareti ve Caretta’lar konulu söyleşi (Davultepe)

• Kampa yerleşim (Erdemli Çamlığı Tabiat Parkı)

 

2. Gün – 26.10.2019 Cumartesi (Lamos Kanyonu Parkuru, 58 km., rakım 5-106 m.)

• 08:00 Yola çıkış

• Caretta’ların Doğal Yaşamı konulu söyleşi ve alan temizliği (Alata Ziraat Okulu sahili)

• Lamos Kanyonu’na hareket

 

3. Gün – 27.10.2019 Pazar (Narlıkuyu Parkuru, 27 km., rakım 5-63 m.)

• 08:30 Narlıkuyu’ya hareket

• Tırtar Su Kemeri, Elaiussa Sebaste, Kızkalesi sahili, Cennet Cehennem Obruğu ziyareti

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.