CHP İl Yönetiminden MESİAD’a Ziyaret

02.06.2020 - 20:40, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

CHP İl Yönetiminden MESİAD’a Ziyaret

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ve yönetimi, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin’i ziyaret etti.

Ülke genelinde corona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında geçici süreliğine ara verilen toplantı ve ziyaretler, yeni normalleşme süreciyle birlikte sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilmeye devam ediyor. CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, İl Sekreteri Koral Ömür, İş Dünyasından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serhad Bektaş, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin’i ziyaret ettiler. Ziyarette, MESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Akdemir, Abuzer Yavuz, Ali Can, Özgür Emire de hazır bulundu. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen ziyarette, pandemi süreci, kent gündemi ve kentte yürütülen projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.   Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’li Başkan Vahap Seçer tarafından talep edilen ve oy çokluğuyla reddedilen borçlanma yetkisinin Mersin için yanlış bir karar olduğuna dikkat çeken Başkan Engin, kent Meclisinin siyaseti bir kenara bırakıp, Mersin ortak paydasında buluşması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olduğu gibi belediyelerde de meclis başkanlığı sistemine geçilmesi halinde Başkan Vahap Seçer’in çok daha fazla zorlanacağına dikkat çeken Başkan Engin,  şunları kaydetti:   “Yumruklar sıkılmamalı, kızgın demirler soğutulmalıdır. Yoksa kaybeden Mersin olacaktır. Önemli olan Mersin’in geleceğidir. Bu nedenle Mersin yararına olacak her karar desteklenmelidir. Meclis üyeleriyle görüşmeler yapılarak uzlaşı sağlanmalıdır. Mersin ortak paydasında buluşulmalıdır. MESİAD olarak bizler elimizi taşın altına koymaya hazırız.”   CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ise Mersin’deki yapılması planlanan yatırımların hayata geçirilebilmesi için harekete geçtiklerini dile getirdi. Mecliste yaşanan gerginliğin tekrarlanmaması için CHP tabanı olarak Cumhur İttifakı cephesiyle gerekli görüşmeleri sağladıklarını ve sağlamaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Aktay, “Siyasi ranttan genel merkez etkilenmiyor, Mersin etkileniyor. Yerel yönetimlerde tarafsız, bağımsız olmak gerekiyor. Ortak payda Mersin olduğu takdirde, kazanan Mersin olacaktır. Bu nedenle CHP İl örgütü olarak gerekli görüşmelerimizi sağlıyoruz. Bu konuda MESİAD’ın da desteğini almaktan memnuniyet duyarız” dedi.   CHP Mersin İl Başkanlığı çalışmaları ve gündemleri hakkında da bilgi veren Aktay, MESİAD ile her zaman iş birliği içerisinde olacaklarını belirtti. Aktay, MESİAD Başkanı Hasan Engin ve yönetimine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.  
CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ve yönetimi, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin’i ziyaret etti.

Ülke genelinde corona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında geçici süreliğine ara verilen toplantı ve ziyaretler, yeni normalleşme süreciyle birlikte sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilmeye devam ediyor.

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, İl Sekreteri Koral Ömür, İş Dünyasından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serhad Bektaş, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin’i ziyaret ettiler. Ziyarette, MESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Akdemir, Abuzer Yavuz, Ali Can, Özgür Emire de hazır bulundu. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen ziyarette, pandemi süreci, kent gündemi ve kentte yürütülen projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’li Başkan Vahap Seçer tarafından talep edilen ve oy çokluğuyla reddedilen borçlanma yetkisinin Mersin için yanlış bir karar olduğuna dikkat çeken Başkan Engin, kent Meclisinin siyaseti bir kenara bırakıp, Mersin ortak paydasında buluşması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olduğu gibi belediyelerde de meclis başkanlığı sistemine geçilmesi halinde Başkan Vahap Seçer’in çok daha fazla zorlanacağına dikkat çeken Başkan Engin,  şunları kaydetti:

 

“Yumruklar sıkılmamalı, kızgın demirler soğutulmalıdır. Yoksa kaybeden Mersin olacaktır. Önemli olan Mersin’in geleceğidir. Bu nedenle Mersin yararına olacak her karar desteklenmelidir. Meclis üyeleriyle görüşmeler yapılarak uzlaşı sağlanmalıdır. Mersin ortak paydasında buluşulmalıdır. MESİAD olarak bizler elimizi taşın altına koymaya hazırız.”

 

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ise Mersin’deki yapılması planlanan yatırımların hayata geçirilebilmesi için harekete geçtiklerini dile getirdi. Mecliste yaşanan gerginliğin tekrarlanmaması için CHP tabanı olarak Cumhur İttifakı cephesiyle gerekli görüşmeleri sağladıklarını ve sağlamaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Aktay, “Siyasi ranttan genel merkez etkilenmiyor, Mersin etkileniyor. Yerel yönetimlerde tarafsız, bağımsız olmak gerekiyor. Ortak payda Mersin olduğu takdirde, kazanan Mersin olacaktır. Bu nedenle CHP İl örgütü olarak gerekli görüşmelerimizi sağlıyoruz. Bu konuda MESİAD’ın da desteğini almaktan memnuniyet duyarız” dedi.

 

CHP Mersin İl Başkanlığı çalışmaları ve gündemleri hakkında da bilgi veren Aktay, MESİAD ile her zaman iş birliği içerisinde olacaklarını belirtti. Aktay, MESİAD Başkanı Hasan Engin ve yönetimine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.