Çocuklarda Alerjik Hastalıkların Görülme Sıklığı Arttı.

Sağlık 28.05.2020 - 09:25, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Çocuklarda Alerjik Hastalıkların Görülme Sıklığı Arttı.

Son dönemlerde çocuklarda alerjik hastalıkların görülme sıklığının arttığını belirten VM Medical Park Mersin Hastanesi’nden Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Uzm. Dr. Murat Çapanoğlu, “Çocukların sigara dumanına maruz kalmaları, kapalı ve yeteri kadar havalandırılmamış ortamlarda daha uzun süre yaşamaları alerjik hastalıkları artırdı” dedi.

Alerjik rahatsızlıkların ortaya çıkmasında genetik ve çevresel faktörlerin etkili olduğunu belirten VM Medical Park Mersin Hastanesi Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Dr. Murat Çapanoğlu, yaşamın değişmesiyle birlikte çocukların doğallıktan uzak büyümelerinin alerjik hastalıklara yatkınlık oluşturduğunu belirtti. Bu faktörün dışında sezaryen doğum, sigara dumanına maruz kalma, kapalı ve yeteri kadar havalandırılmamış ortamlarda yaşamanın da alerjik hastalıkların görülme olasılığını artırdığını dile getirdi.   İlk 6 ay sadece anne sütü alınmalı Alerjik astım, alerjik rinit, ürtiker, atopik dermatit, besin alerjileri gibi alerji çeşitlerini önlemek için öncelikle çevresel faktörlere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Murat Çapanoğlu, “Alerjik rahatsızlıklarda genetik faktörlerin önemli rol oynamasının dışında tıbbi gereklilik yoksa normal yolla doğum yapılması, bebeklerin ilk 6 ay boyunca yalnızca anne sütüyle beslenmesi, ek gıdalara geçiş için 6. ayın beklenilmesi, yaşam alanlarının sık sık havalandırılması, çocukta eğer hassasiyet varsa polen miktarının fazla olduğu bu dönemde dışarıda geçirilen zamanın kısa tutulması, tespit edilmiş alerjik bir besin veya madde varsa çocuktan uzak tutulması gerekir” diye konuştu.   Çocuklarında bir alerjik hastalıktan şüphelenen ebeveynlerin mutlaka bir çocuk alerji ve immünoloji uzmanına başvurması gerektiğinin altını çizen Uzm. Dr. Murat Çapanoğlu, bir an önce gerekli tetkik ve tedavilerin planlanarak tanı konulmasının uygun tedavinin gerçekleştirilerek hastalığın ilerlemesini önlemek adına önemli olduğunu söyledi.
Son dönemlerde çocuklarda alerjik hastalıkların görülme sıklığının arttığını belirten VM Medical Park Mersin Hastanesi’nden Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Uzm. Dr. Murat Çapanoğlu, “Çocukların sigara dumanına maruz kalmaları, kapalı ve yeteri kadar havalandırılmamış ortamlarda daha uzun süre yaşamaları alerjik hastalıkları artırdı” dedi.

Alerjik rahatsızlıkların ortaya çıkmasında genetik ve çevresel faktörlerin etkili olduğunu belirten VM Medical Park Mersin Hastanesi Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Dr. Murat Çapanoğlu, yaşamın değişmesiyle birlikte çocukların doğallıktan uzak büyümelerinin alerjik hastalıklara yatkınlık oluşturduğunu belirtti. Bu faktörün dışında sezaryen doğum, sigara dumanına maruz kalma, kapalı ve yeteri kadar havalandırılmamış ortamlarda yaşamanın da alerjik hastalıkların görülme olasılığını artırdığını dile getirdi.

 

İlk 6 ay sadece anne sütü alınmalı

Alerjik astım, alerjik rinit, ürtiker, atopik dermatit, besin alerjileri gibi alerji çeşitlerini önlemek için öncelikle çevresel faktörlere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Murat Çapanoğlu, “Alerjik rahatsızlıklarda genetik faktörlerin önemli rol oynamasının dışında tıbbi gereklilik yoksa normal yolla doğum yapılması, bebeklerin ilk 6 ay boyunca yalnızca anne sütüyle beslenmesi, ek gıdalara geçiş için 6. ayın beklenilmesi, yaşam alanlarının sık sık havalandırılması, çocukta eğer hassasiyet varsa polen miktarının fazla olduğu bu dönemde dışarıda geçirilen zamanın kısa tutulması, tespit edilmiş alerjik bir besin veya madde varsa çocuktan uzak tutulması gerekir” diye konuştu.

 

Çocuklarında bir alerjik hastalıktan şüphelenen ebeveynlerin mutlaka bir çocuk alerji ve immünoloji uzmanına başvurması gerektiğinin altını çizen Uzm. Dr. Murat Çapanoğlu, bir an önce gerekli tetkik ve tedavilerin planlanarak tanı konulmasının uygun tedavinin gerçekleştirilerek hastalığın ilerlemesini önlemek adına önemli olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.