Cuma Namazı İçin Akdeniz'de Gerekli Tedbirleri Alınıyor

28.05.2020 - 17:08, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Cuma Namazı İçin Akdeniz'de Gerekli Tedbirleri Alınıyor

Akdeniz Belediyesi, uzun bir aradan sonra yarın kılınacak Cuma Namazı için hazırlarına aralıksız devam ediyor.

Koronavirüs salgınının yayılmasına karşı verilen mücadele nedeniyle, uzun zamandır ibadete kapalı olan camiler; 29 Mayıs 2020 Cuma günü (yarın) kılınacak Cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açılıyor. Bu kapsamda Akdeniz Belediyesi de, ilçe sınırlarında bulunan 7 camide yarın kılınacak namaz öncesi, salgına karşı dezenfekte ve temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.    Ekipler ayrıca; Cuma namazında oluşacak muhtemel kalabalık nedeniyle cami avluları, çevresi ile cami civarındaki pazaryerlerinde düzenlemeler de yapıyor. Namaz öncesi Akdeniz Belediyesi tarafından namaza gelen vatandaşlara maske takılacak, ayrıca sosyal mesafe kurallarına uyulması için uyarılar yapılacak. Uzun süre sonra Cuma namazında bir araya gelecek cemaate belediye tarafından lokum da dağıtılacak.   Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yaptığı açıklamada; Pandemi sebebiyle ara verilen ve uzun bir aradan sonra yarın ilk kez belirlenen cami ve alanlarda, öğlen ve ikindi namazlarıyla birlikte Cuma Namazı’nın cemaatle kılınmaya başlanacağını hatırlattı.   Akdeniz ilçesinde namaz kılınacak camilerde gerekli önlemlerin alınacağını kaydeden Başkan Gültak, vatandaşların da gereken uyarı ve önlemlere dikkat etmeleri gerektiğini söyledi; maske takmayanların namazda saf tutamayacağını, saf düzeninin de sosyal mesafe kurallarına uygun olacağını ifade etti.  
Akdeniz Belediyesi, uzun bir aradan sonra yarın kılınacak Cuma Namazı için hazırlarına aralıksız devam ediyor.

Koronavirüs salgınının yayılmasına karşı verilen mücadele nedeniyle, uzun zamandır ibadete kapalı olan camiler; 29 Mayıs 2020 Cuma günü (yarın) kılınacak Cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açılıyor. Bu kapsamda Akdeniz Belediyesi de, ilçe sınırlarında bulunan 7 camide yarın kılınacak namaz öncesi, salgına karşı dezenfekte ve temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 

 

Ekipler ayrıca; Cuma namazında oluşacak muhtemel kalabalık nedeniyle cami avluları, çevresi ile cami civarındaki pazaryerlerinde düzenlemeler de yapıyor. Namaz öncesi Akdeniz Belediyesi tarafından namaza gelen vatandaşlara maske takılacak, ayrıca sosyal mesafe kurallarına uyulması için uyarılar yapılacak. Uzun süre sonra Cuma namazında bir araya gelecek cemaate belediye tarafından lokum da dağıtılacak.

 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yaptığı açıklamada; Pandemi sebebiyle ara verilen ve uzun bir aradan sonra yarın ilk kez belirlenen cami ve alanlarda, öğlen ve ikindi namazlarıyla birlikte Cuma Namazı’nın cemaatle kılınmaya başlanacağını hatırlattı.

 

Akdeniz ilçesinde namaz kılınacak camilerde gerekli önlemlerin alınacağını kaydeden Başkan Gültak, vatandaşların da gereken uyarı ve önlemlere dikkat etmeleri gerektiğini söyledi; maske takmayanların namazda saf tutamayacağını, saf düzeninin de sosyal mesafe kurallarına uygun olacağını ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.