Dünyaca Ünlü Hattat Etem Çalışkan, Sanatseverlerle Buluştu

Kültür-Sanat 11.11.2019 - 21:11, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Dünyaca Ünlü Hattat Etem Çalışkan, Sanatseverlerle Buluştu

Tarsus Kent Konseyi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81.yıl dönümü nedeniyle dünyaca Ünlü Tarsuslu Hattat, Ressam ve Gazeteci Etem Çalışkan'ın eserlerinden oluşan ''Çalı Çırpı ile Senfonik Çizgiler'' adlı sergi Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde açıldı.

Türkiye'de ders kitaplarında yer alan Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve İstiklal Marşı'nın yazımını yapan, dünyaca tanınan ünlü Hat Sanatçısı Etem Çalışkan “Çalı Çırpı ile Senfonik Çizgiler” adlı sergisinin söyleşi kısmında yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk'e olan hayranlığını dile getirdi. Çalışkan,  duayen sanatçı Aşık Veysel, unutulmaz şairlerden Tarsuslu Ümit Yaşar Oğuzcan, Ahmet Arif, Tarsuslu ressam Mehmet Bal gibi birçok ünlü isimle olan anılarını paylaştı. Ardından kitaplarını sanatseverler için imzaladı.   Serginin açılışında konuşan Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu; “ Tarsus’un tarihi geçmişinin yanı sıra, bağrından çıkardığı ünlü sanatçıların başarıları ile gurur duyuyoruz. Bu sanatçılarımızın başında gelen ve en ünlülerinden birisi olan hat sanatıyla dünyaca tanınan Tarsuslu Etem Çalışkan ile Atamızın aramızdan ayrılışının 81. Yıldönümünde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.   Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise; “Etem Hocam icra ettiği sanatıyla hepimizin örnek alacağı, bir değerdir. Bu nedenle Etem Hocam için üzerime düşen bir görev var. Bu kentte onun adına tarihi konumda olabilecek bir müze açmak, bir belediye başkanı olarak bu müzenin açılışını yapacağıma hepinizin huzurunda söz veriyorum. Etem Çalışkan, çalışarak ve üreterek insanları çalışmaya teşvik edip yaptığı eserlerin altına o değerli imzasını atarak hepimize gösteriyor. Bizler de onun bu çalışma azminden feyz alıp, şehrimize ve ülkemize faydalı olacak şekilde durmadan çalışacağız ve üreteceğiz. Böylelikle eğiten, üreten, sağlıklı ve kültürlü Tarsus’u el birliği ile geleceğe taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.   İsminin verildiği okuma salonunda öğrencileri ile bir araya gelen ünlü hattat Çalışkan, Heykeltıraş Gülcan Ak tarafından yapılarak salonuna yerleştirilen kendi rölyefini Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Ecz. Reşit Tok ile birlikte açtı. Başkan Bozdoğan'ın bir an olsun elini bırakmadığı ünlü hattat Etem Çalışkan,  öğrencilere çok çalışmanın ve üretken olmanın önemini vurgulayarak, tavsiyelerde bulundu.
Tarsus Kent Konseyi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81.yıl dönümü nedeniyle dünyaca Ünlü Tarsuslu Hattat, Ressam ve Gazeteci Etem Çalışkan'ın eserlerinden oluşan ''Çalı Çırpı ile Senfonik Çizgiler'' adlı sergi Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde açıldı.

Türkiye'de ders kitaplarında yer alan Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve İstiklal Marşı'nın yazımını yapan, dünyaca tanınan ünlü Hat Sanatçısı Etem Çalışkan “Çalı Çırpı ile Senfonik Çizgiler” adlı sergisinin söyleşi kısmında yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk'e olan hayranlığını dile getirdi. Çalışkan,  duayen sanatçı Aşık Veysel, unutulmaz şairlerden Tarsuslu Ümit Yaşar Oğuzcan, Ahmet Arif, Tarsuslu ressam Mehmet Bal gibi birçok ünlü isimle olan anılarını paylaştı. Ardından kitaplarını sanatseverler için imzaladı.

 

Serginin açılışında konuşan Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu; “ Tarsus’un tarihi geçmişinin yanı sıra, bağrından çıkardığı ünlü sanatçıların başarıları ile gurur duyuyoruz. Bu sanatçılarımızın başında gelen ve en ünlülerinden birisi olan hat sanatıyla dünyaca tanınan Tarsuslu Etem Çalışkan ile Atamızın aramızdan ayrılışının 81. Yıldönümünde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise; “Etem Hocam icra ettiği sanatıyla hepimizin örnek alacağı, bir değerdir. Bu nedenle Etem Hocam için üzerime düşen bir görev var. Bu kentte onun adına tarihi konumda olabilecek bir müze açmak, bir belediye başkanı olarak bu müzenin açılışını yapacağıma hepinizin huzurunda söz veriyorum. Etem Çalışkan, çalışarak ve üreterek insanları çalışmaya teşvik edip yaptığı eserlerin altına o değerli imzasını atarak hepimize gösteriyor. Bizler de onun bu çalışma azminden feyz alıp, şehrimize ve ülkemize faydalı olacak şekilde durmadan çalışacağız ve üreteceğiz. Böylelikle eğiten, üreten, sağlıklı ve kültürlü Tarsus’u el birliği ile geleceğe taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.

 

İsminin verildiği okuma salonunda öğrencileri ile bir araya gelen ünlü hattat Çalışkan, Heykeltıraş Gülcan Ak tarafından yapılarak salonuna yerleştirilen kendi rölyefini Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Ecz. Reşit Tok ile birlikte açtı. Başkan Bozdoğan'ın bir an olsun elini bırakmadığı ünlü hattat Etem Çalışkan,  öğrencilere çok çalışmanın ve üretken olmanın önemini vurgulayarak, tavsiyelerde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.