Dünyanın en değerli otomotiv markaları açıklandı

06.11.2019 - 10:39, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Dünyanın en değerli otomotiv markaları açıklandı

Her sene açıklanan ve Interbrand tarafından hazırlanan dünyanın en değerli 100 markası arasından 14 otomobil markası yer aldı. 14 markanın üçü hariç tüm markalar marka değerini arttırdı. Toyota'nın marka değeri geçen yıl oranla yüzde 5 artış göstererek 56 milyar dolar oldu. Toyota bu marka değeriyle dünyanın en değerli 7. markası oldu.

Her sene açıklanan ve Interbrand tarafından hazırlanan dünyanın en değerli 100 markası arasından 14 otomobil markası yer aldı. 14 markanın üçü hariç tüm markalar marka değerini arttırdı.   Çoğunluğunu teknoloji markalarının domine ettiği dünyanın en değerli ilk 10 markası arasına 2 marka Toyota ve Mercedes Benz oldu. Toyota'nın marka değeri geçen yıl oranla yüzde 5 artış göstererek 56 milyar dolar oldu. Toyota bu marka değeriyle dünyanın en değerli 7. markası oldu. Mercedes ise geçen yıla oranla yüzde 5 artışla 50 milyar dolar marka değeri ile 8. sırada yerini aldı.   Bavyeralı otomobil devi BMW ise  dünyanın en değeri 11. markası oldu. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 1 marka değeri artan BMW'nin marka değeri 41 milyar dolar oldu. Dünyanın en değerli 21. markası ise geçtiğimiz yıla oranla  yüzde 3 artışla 24 milyar dolar marka değeriyle Honda oldu.     Eşit marka değerine sahip olan Ford ve Hyundai ise 14 milyar dolar marka değeri ile sıralamada 35 ve 36. sırada yer aldılar. Volkswagen Grubu'nun markaları olan VW, Audi ve Porsche  de dünyanın en değerli 100 markası arasında yer aldı. VW geçtiğimiz yıla oranla marka değerini yüzde 6 arttırarak 12 milyar dolarla 40. sırada yer aldı. Audi ise yüzde 4 artışla 12 milyar marka değeri ile 42. sırada kendine yer buldu. Listenin tam ortasında yer alan Porsche de geçtiğimiz yıla oranla marka değerini yüzde 9 arttırdı. Porsche 11 milyar dolar marka değeri ile 50. sırada yer aldı.    
Her sene açıklanan ve Interbrand tarafından hazırlanan dünyanın en değerli 100 markası arasından 14 otomobil markası yer aldı. 14 markanın üçü hariç tüm markalar marka değerini arttırdı. Toyota'nın marka değeri geçen yıl oranla yüzde 5 artış göstererek 56 milyar dolar oldu. Toyota bu marka değeriyle dünyanın en değerli 7. markası oldu.

Her sene açıklanan ve Interbrand tarafından hazırlanan dünyanın en değerli 100 markası arasından 14 otomobil markası yer aldı. 14 markanın üçü hariç tüm markalar marka değerini arttırdı.

 

Çoğunluğunu teknoloji markalarının domine ettiği dünyanın en değerli ilk 10 markası arasına 2 marka Toyota ve Mercedes Benz oldu. Toyota'nın marka değeri geçen yıl oranla yüzde 5 artış göstererek 56 milyar dolar oldu. Toyota bu marka değeriyle dünyanın en değerli 7. markası oldu. Mercedes ise geçen yıla oranla yüzde 5 artışla 50 milyar dolar marka değeri ile 8. sırada yerini aldı.

 

Bavyeralı otomobil devi BMW ise  dünyanın en değeri 11. markası oldu. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 1 marka değeri artan BMW'nin marka değeri 41 milyar dolar oldu. Dünyanın en değerli 21. markası ise geçtiğimiz yıla oranla  yüzde 3 artışla 24 milyar dolar marka değeriyle Honda oldu.  

 

Eşit marka değerine sahip olan Ford ve Hyundai ise 14 milyar dolar marka değeri ile sıralamada 35 ve 36. sırada yer aldılar. Volkswagen Grubu'nun markaları olan VW, Audi ve Porsche  de dünyanın en değerli 100 markası arasında yer aldı. VW geçtiğimiz yıla oranla marka değerini yüzde 6 arttırarak 12 milyar dolarla 40. sırada yer aldı. Audi ise yüzde 4 artışla 12 milyar marka değeri ile 42. sırada kendine yer buldu. Listenin tam ortasında yer alan Porsche de geçtiğimiz yıla oranla marka değerini yüzde 9 arttırdı. Porsche 11 milyar dolar marka değeri ile 50. sırada yer aldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.