Efsane Oyun 'Kayıp Hayatlar' 22. Yılında Bir Kez Daha Sahnede!

Kültür-Sanat 12.12.2019 - 11:01, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Efsane Oyun 'Kayıp Hayatlar' 22. Yılında Bir Kez Daha Sahnede!

Mehmet Tekkanat tarafından 1997 yılında yazılan, sadece Mersin'de 750'den fazla oynanan ve 22 yılda yaklaşık 800 bin seyirciye ulaşan KAYIP HAYATLAR adlı Madde Bağımlılığına Karşı oyun bir kez daha seyirciyle buluşuyor.

13 Aralık 2019 Cuma günü saat :19.30'da Kongre ve Sergi Sarayı'nda sahnelenecek oyun halka açık ve ücretsiz olacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Arbens Sanat Çeto'nun Sahnesi işbirliğiyle sahnelenecek oyun, Mersin dışında farklı ekiplerce ülke içi ve dışında yıllarca sahnelendi ve hala sahnelenmeye devam ediyor.   OYUNUN KONUSU  Umut; zengin bir ailenin tek çocuğudur. Maddi her şeye sahiptir, ama ailesinden görmediği en önemli şey sevgidir. Sevgisiz bir ortamda, mutluluğu dışarıda, yanlış yer ve kişilerde arar. Uyuşturucu tacirleri için bulunmaz bir kaynaktır. Aşık olduğu Mehtap tarafından önce sigaraya alıştırılır, ardından hap ve uyuşturucu madde bağımlısı olur. Ailesi gerçeği fark ettiğinde iş işten geçmiştir ve Umut’u reddetmişlerdir. Umut son çırpınışlarla hem kendini hem de sevgilisi Mehtap’ı uyuşturucu illetinden kurtarmaya çalışır. Ama O’nu acı bir son beklemektedir Kahkahalarla gözyaşlarının birbirine karıştığı oyun; ilkokul çağındaki çocuklarımıza kadar bulaşan, çağımızın belası uyuşturucuya karşı çarpıcı bir tokattır!   TEKKANAT; "ANNE BABA VE GENÇLER, BU OYUNU MUTLAKA İZLEMELİ" Bu önemli etkinlik hakkında görüşlerini aldığımız oyunun yazarı, yönetmeni ve oyuncusu Mehmet Tekkanat, bu oyunun bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ve özellikle anne baba ve gençlerin mutlaka izlemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi; "Çağımızın en büyük belası olan madde bağımlılığının zararlarını insanlarımıza en etkili şekilde anlatan bu oyunla ülkemizin bir çok şehrinde festivallere katıldık ve çok olumlu geri dönüşler aldık. Ülkemizde ve sınırlarımız dışında bir çok amatör ve profesyonel ekipler oyunumu istediler, hiç bir karşılık beklemeden verdim ve oynadılar hala da oynamaktalar.Böylece yüzbinlerce insana dokunduk. şimdi konservatuvar okuyan, bitiren onlarca öğrencimiz bu oyunla tiyatroya başladılar . Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden böyle bir teklif gelince hiç düşünmeden ve maddi bir beklenti olmadan kabul ettim. Bu oyunu özellikle bu şehri yöneten insanların da izlemesini ve daha çok insan ulaşabilmemiz, hayatlarına olumlu bir şekilde dokunabilmemiz için bize destek olmalarını arzuluyorum." dedi. Oyunda; Burak Aydın, Deniz karayılan, Fazilet Taşkın, Berfin Tercan, Mehmet Tekkanat ve Çeto'nun Sahnesi öğrencileri oynarken, Teknik Masada Burcu Yaylamaz ve Cem Gündoğdu görev yapacaklar. 13 Aralık 2019 Cuma günü Saat: 19.30' Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayacak oyuna 7 yaş üstü tüm halkımız davetlidir.  
Mehmet Tekkanat tarafından 1997 yılında yazılan, sadece Mersin'de 750'den fazla oynanan ve 22 yılda yaklaşık 800 bin seyirciye ulaşan KAYIP HAYATLAR adlı Madde Bağımlılığına Karşı oyun bir kez daha seyirciyle buluşuyor.

13 Aralık 2019 Cuma günü saat :19.30'da Kongre ve Sergi Sarayı'nda sahnelenecek oyun halka açık ve ücretsiz olacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Arbens Sanat Çeto'nun Sahnesi işbirliğiyle sahnelenecek oyun, Mersin dışında farklı ekiplerce ülke içi ve dışında yıllarca sahnelendi ve hala sahnelenmeye devam ediyor.

 

OYUNUN KONUSU 
Umut; zengin bir ailenin tek çocuğudur. Maddi her şeye sahiptir, ama ailesinden görmediği en önemli şey sevgidir.

Sevgisiz bir ortamda, mutluluğu dışarıda, yanlış yer ve kişilerde arar. Uyuşturucu tacirleri için bulunmaz bir kaynaktır. Aşık olduğu Mehtap tarafından önce sigaraya alıştırılır, ardından hap ve uyuşturucu madde bağımlısı olur.

Ailesi gerçeği fark ettiğinde iş işten geçmiştir ve Umut’u reddetmişlerdir.

Umut son çırpınışlarla hem kendini hem de sevgilisi Mehtap’ı uyuşturucu illetinden kurtarmaya çalışır. Ama O’nu acı bir son beklemektedir Kahkahalarla gözyaşlarının birbirine karıştığı oyun; ilkokul çağındaki çocuklarımıza kadar bulaşan, çağımızın belası uyuşturucuya karşı çarpıcı bir tokattır!

 

TEKKANAT; "ANNE BABA VE GENÇLER, BU OYUNU MUTLAKA İZLEMELİ"

Bu önemli etkinlik hakkında görüşlerini aldığımız oyunun yazarı, yönetmeni ve oyuncusu Mehmet Tekkanat, bu oyunun bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ve özellikle anne baba ve gençlerin mutlaka izlemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi; "Çağımızın en büyük belası olan madde bağımlılığının zararlarını insanlarımıza en etkili şekilde anlatan bu oyunla ülkemizin bir çok şehrinde festivallere katıldık ve çok olumlu geri dönüşler aldık. Ülkemizde ve sınırlarımız dışında bir çok amatör ve profesyonel ekipler oyunumu istediler, hiç bir karşılık beklemeden verdim ve oynadılar hala da oynamaktalar.Böylece yüzbinlerce insana dokunduk. şimdi konservatuvar okuyan, bitiren onlarca öğrencimiz bu oyunla tiyatroya başladılar . Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden böyle bir teklif gelince hiç düşünmeden ve maddi bir beklenti olmadan kabul ettim. Bu oyunu özellikle bu şehri yöneten insanların da izlemesini ve daha çok insan ulaşabilmemiz, hayatlarına olumlu bir şekilde dokunabilmemiz için bize destek olmalarını arzuluyorum." dedi.

Oyunda; Burak Aydın, Deniz karayılan, Fazilet Taşkın, Berfin Tercan, Mehmet Tekkanat ve Çeto'nun Sahnesi öğrencileri oynarken, Teknik Masada Burcu Yaylamaz ve Cem Gündoğdu görev yapacaklar.

13 Aralık 2019 Cuma günü Saat: 19.30' Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayacak oyuna 7 yaş üstü tüm halkımız davetlidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.