Elvan,'En geç Nisan ayında havalimanının alt yapısını bitireceğiz ve oraya uçağı indireceğiz!'

27.12.2018 - 15:49, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Elvan,'En geç Nisan ayında havalimanının alt yapısını bitireceğiz ve oraya uçağı indireceğiz!'

Çukurova Havalimanının yapımıyla ilgili konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yakından takip edildiğinin altını çizen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan, “Çukurova Bölgesel Havalimanı, Sayın Cumhurbaşkanımızın en yakından takip ettiği konulardan bir tanesi. İnşallah hedefimiz, mart sonuna bitiremesek bile nisan ayında Çukurova Bölgesel Havalimanının altyapısını bitireceğiz ve oraya uçağı indireceğiz” dedi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile birlikte Mersin’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan, yapım işi feshedildiği iddia edilen Uluslar arası Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda gelinen son gelişmeleri değerlendirdi. Yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda gelinen son durumu anlatan Elvan, şunları söyledi: "Son yaşanan geçici sıkıntıdan dolayı yüklenici firma da doğal olarak bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldı. Bu süreçte her bir aşamasını hem Sayın Bakanımız, hem Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız, hem de Sayın Cumhurbaşkanımız bizatihi Çukurova Bölgesel Havalimanının sürecini takip ettiler. Her aşamada da Sayın Cumhurbaşkanımıza konuyla ilgili bilgi verdik. Çukurova Bölgesel Havalimanı, Sayın Cumhurbaşkanımızın en yakın takip ettiği konulardan bir tanesi. İnşallah hedefimiz, mart sonuna bitiremesek bile nisan ayında Çukurova Bölgesel Havalimanının altyapısını bitireceğiz ve oraya uçağı indireceğiz. Bunun sözünü buradan veriyorum. İnşallah şu 10-15 günlük süre içerisinde yoğun bir şekilde yüklenici firmayla görüştük yaptık. Yoğun bir şekilde çalışmasına başlıyor, tüm ekiplerini sahaya indiriyor. Çalışmalarımızı süratla tamamlayacağız."  “GEÇİN BU İDDİALARI” Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanıyla ilgili bazı iddialara ilişkin, "Üstüne toprak örtülüyormuş, Adana Havalimanı genişletilecekmiş, Çukurova Bölgesel Havalimanı yapılmayacakmış' geçin bunları değerli arkadaşlar. Bugüne kadar hangi sözü verip de ben tutmadım. Her sözümün arkasındayım ve arkasında olamaya da devam edeceğim." ifadesini kullandı. Kazanlı Turizm Bölgesi çalışmaları hakkında da bilgi veren Elvan, buradaki inşaat aşamasının kısa süre sonra başlatılacağını da sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Bakan Varank, yatırımcılara tahsis belgelerini sundu, bazı firmaların yetkililerinden zaman kaybetmeden yatırıma başlamaları konusunda söz aldı.      
Çukurova Havalimanının yapımıyla ilgili konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yakından takip edildiğinin altını çizen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan, “Çukurova Bölgesel Havalimanı, Sayın Cumhurbaşkanımızın en yakından takip ettiği konulardan bir tanesi. İnşallah hedefimiz, mart sonuna bitiremesek bile nisan ayında Çukurova Bölgesel Havalimanının altyapısını bitireceğiz ve oraya uçağı indireceğiz” dedi.
Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile birlikte Mersin’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan, yapım işi feshedildiği iddia edilen Uluslar arası Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda gelinen son gelişmeleri değerlendirdi. Yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda gelinen son durumu anlatan Elvan, şunları söyledi: "Son yaşanan geçici sıkıntıdan dolayı yüklenici firma da doğal olarak bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldı. Bu süreçte her bir aşamasını hem Sayın Bakanımız, hem Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız, hem de Sayın Cumhurbaşkanımız bizatihi Çukurova Bölgesel Havalimanının sürecini takip ettiler. Her aşamada da Sayın Cumhurbaşkanımıza konuyla ilgili bilgi verdik. Çukurova Bölgesel Havalimanı, Sayın Cumhurbaşkanımızın en yakın takip ettiği konulardan bir tanesi. İnşallah hedefimiz, mart sonuna bitiremesek bile nisan ayında Çukurova Bölgesel Havalimanının altyapısını bitireceğiz ve oraya uçağı indireceğiz. Bunun sözünü buradan veriyorum. İnşallah şu 10-15 günlük süre içerisinde yoğun bir şekilde yüklenici firmayla görüştük yaptık. Yoğun bir şekilde çalışmasına başlıyor, tüm ekiplerini sahaya indiriyor. Çalışmalarımızı süratla tamamlayacağız." 
“GEÇİN BU İDDİALARI”
Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanıyla ilgili bazı iddialara ilişkin, "Üstüne toprak örtülüyormuş, Adana Havalimanı genişletilecekmiş, Çukurova Bölgesel Havalimanı yapılmayacakmış' geçin bunları değerli arkadaşlar. Bugüne kadar hangi sözü verip de ben tutmadım. Her sözümün arkasındayım ve arkasında olamaya da devam edeceğim." ifadesini kullandı. Kazanlı Turizm Bölgesi çalışmaları hakkında da bilgi veren Elvan, buradaki inşaat aşamasının kısa süre sonra başlatılacağını da sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Bakan Varank, yatırımcılara tahsis belgelerini sundu, bazı firmaların yetkililerinden zaman kaybetmeden yatırıma başlamaları konusunda söz aldı.
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.