En yüksek harcama konut ve kirada oldu

Ekonomi 01.11.2019 - 11:28, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

En yüksek harcama konut ve kirada oldu

Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamalarının oluşturduğu belirtildi.

Konut ve kira harcamasına en yüksek payı TR1 İstanbul Bölgesi ayırdı   TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Hanehalkı Tüketim Harcaması (Bölgesel), 2018 yılı sonuçları değerlendirildi.   Yapılan değerlendirmede, Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamalarının oluşturduğu belirtildi.   Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölgenin 29,5 oranıyla TR1 İstanbul Bölgesi iken en düşük payı ayıran bölgenin ise 21,4 ile TRA Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinin olduğu ifade edildi.   Gıdaya en yüksek payı TRC Güneydoğu Anadolu Bölgesi ayırdı   Tüketim harcamaları içinde gıda ve alkolsüz içecek harcaması payının en yüksek olduğu bölgenin 26,9 ile TRC Güneydoğu Anadolu Bölgesi iken, en düşük olduğu bölgenin 15,6 ile TR1 İstanbul Bölgesi olduğu bildirildi.   Ulaştırma harcamalarına TR5 Batı Anadolu ve TR8 Batı Karadeniz Bölgesi en yüksek payı ayırdı   Ulaştırma harcamalarına en yüksek payı 19,9 oranıyla TR5 Batı Anadolu ve TR8 Batı Karadeniz Bölgesi ayırırken, en düşük payı ayıran bölgenin 16,2 ile TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesi olduğu bildirildi.   Eğitime ayrılan pay TR1 İstanbul Bölgesi’nde en yüksek oldu   Tüketim harcamaları içinde eğitime 3,5 oranıyla en yüksek payı TR1 İstanbul Bölgesi ayırırken, TR9 Doğu Karadeniz Bölgesinin 1 ile en düşük payı ayıran bölge olduğuna dikkat çekildi. Sağlık harcamalarına en yüksek payı 2,7 ile TR2 Batı Marmara Bölgesinin, en düşük payı ise 1,2 ile TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesinin ayırdığı bildirildi.   TR62 (Adana,Mersin) Bölgesi'nde en yüksek pay konut ve kirada, en düşük eğitimde   TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, tüketim harcamaları içinde TR62 (Adana,Mersin) Bölgesi'nde, 22,9 oranı ile en yüksek payın konut ve kiraya, en düşük payın ise 1,9 oranıyla eğitim harcamalarına ayrıldığı bildirildi.   Tüketim harcamalarının payında TR6 Akdeniz Bölgesi  3. sırada yer aldı   Araştırma sonuçlarına göre; Türkiye'deki toplam tüketim harcamalarının 24,4'ünün TR1 İstanbul Bölgesi'nde oturan hanehalkları tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. İkinci sırada 14,9 ile TR3 Ege Bölgesi yer alırken, bunu izleyen TR4 Doğu Marmara ve TR6 Akdeniz Bölgesi'nin payının ise 11,2 olduğu belirtildi.   Türkiye'deki toplam hanehalkı tüketim harcamalarında en düşük payı 1,7 ile TRA Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinin aldığı; bu bölgeyi 2,9 oranıyla TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesinin izlediği ifade edildi.          
Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamalarının oluşturduğu belirtildi.

Konut ve kira harcamasına en yüksek payı TR1 İstanbul Bölgesi ayırdı

 

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Hanehalkı Tüketim Harcaması (Bölgesel), 2018 yılı sonuçları değerlendirildi.

 

Yapılan değerlendirmede, Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamalarının oluşturduğu belirtildi.

 

Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölgenin 29,5 oranıyla TR1 İstanbul Bölgesi iken en düşük payı ayıran bölgenin ise 21,4 ile TRA Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinin olduğu ifade edildi.

 

Gıdaya en yüksek payı TRC Güneydoğu Anadolu Bölgesi ayırdı

 

Tüketim harcamaları içinde gıda ve alkolsüz içecek harcaması payının en yüksek olduğu bölgenin 26,9 ile TRC Güneydoğu Anadolu Bölgesi iken, en düşük olduğu bölgenin 15,6 ile TR1 İstanbul Bölgesi olduğu bildirildi.

 

Ulaştırma harcamalarına TR5 Batı Anadolu ve TR8 Batı Karadeniz Bölgesi en yüksek payı ayırdı

 

Ulaştırma harcamalarına en yüksek payı 19,9 oranıyla TR5 Batı Anadolu ve TR8 Batı Karadeniz Bölgesi ayırırken, en düşük payı ayıran bölgenin 16,2 ile TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesi olduğu bildirildi.

 

Eğitime ayrılan pay TR1 İstanbul Bölgesi’nde en yüksek oldu

 

Tüketim harcamaları içinde eğitime 3,5 oranıyla en yüksek payı TR1 İstanbul Bölgesi ayırırken, TR9 Doğu Karadeniz Bölgesinin 1 ile en düşük payı ayıran bölge olduğuna dikkat çekildi. Sağlık harcamalarına en yüksek payı 2,7 ile TR2 Batı Marmara Bölgesinin, en düşük payı ise 1,2 ile TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesinin ayırdığı bildirildi.

 

TR62 (Adana,Mersin) Bölgesi'nde en yüksek pay konut ve kirada, en düşük eğitimde

 

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, tüketim harcamaları içinde TR62 (Adana,Mersin) Bölgesi'nde, 22,9 oranı ile en yüksek payın konut ve kiraya, en düşük payın ise 1,9 oranıyla eğitim harcamalarına ayrıldığı bildirildi.

 

Tüketim harcamalarının payında TR6 Akdeniz Bölgesi  3. sırada yer aldı

 

Araştırma sonuçlarına göre; Türkiye'deki toplam tüketim harcamalarının 24,4'ünün TR1 İstanbul Bölgesi'nde oturan hanehalkları tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. İkinci sırada 14,9 ile TR3 Ege Bölgesi yer alırken, bunu izleyen TR4 Doğu Marmara ve TR6 Akdeniz Bölgesi'nin payının ise 11,2 olduğu belirtildi.

 

Türkiye'deki toplam hanehalkı tüketim harcamalarında en düşük payı 1,7 ile TRA Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinin aldığı; bu bölgeyi 2,9 oranıyla TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesinin izlediği ifade edildi.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.