Erdemli Belediyesi Yörük Müzesi Açıldı

Kültür-Sanat 05.08.2020 - 17:51, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Erdemli Belediyesi Yörük Müzesi Açıldı

Erdemli Belediyesi Yörük Müzesi, pandemi sonrası geçilen kontrollü sosyal hayat kuralları dahilinde ziyaretçilere kapılarını yeniden açtı.

Erdemli’de Yörük tarihini yaşatmak için Erdemli Belediyesi tarafından Yörüklerin bağışladığı eşyalarla oluşturulan Belediye Yörük Müzesi, pandemi sonrasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Ücretsiz olarak hizmet veren Belediye Yörük Müzesi, tarihi ve kültürel açıdan ilçeye gelen turistlere alternatif tanıtım sağlıyor. Sahil bandı Dr. Devlet Bahçeli Meydanında hizmete açılan merkez, yıl boyunca ziyaretçilerini bekliyor. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu yaptığı açıklamada, ilçenin çok önemli bir mirasa sahip olduğunu belirterek, “Erdemli’nin her noktasında Yörük kültürünün izlerini bulmak mümkün. Hala devam eden Yörük kültürünü gelecek nesillere aktarabilmek ve ilçemizi ziyaret eden vatandaşlarımızla paylaşabilmek adına, Geleneksel Yörük Türkmen Şölenimiz dahil yıl içerisinde bir çok etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Kendi tarih ve kültürüne sahip çıkmayan toplumların gelişmelerini sağlayamayacağının bilincinde, tarihi değerlerimizi yaşatmak için üzerimize düşeni yapıyoruz” diye konuştu.
Erdemli Belediyesi Yörük Müzesi, pandemi sonrası geçilen kontrollü sosyal hayat kuralları dahilinde ziyaretçilere kapılarını yeniden açtı.

Erdemli’de Yörük tarihini yaşatmak için Erdemli Belediyesi tarafından Yörüklerin bağışladığı eşyalarla oluşturulan Belediye Yörük Müzesi, pandemi sonrasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Ücretsiz olarak hizmet veren Belediye Yörük Müzesi, tarihi ve kültürel açıdan ilçeye gelen turistlere alternatif tanıtım sağlıyor. Sahil bandı Dr. Devlet Bahçeli Meydanında hizmete açılan merkez, yıl boyunca ziyaretçilerini bekliyor.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu yaptığı açıklamada, ilçenin çok önemli bir mirasa sahip olduğunu belirterek, “Erdemli’nin her noktasında Yörük kültürünün izlerini bulmak mümkün. Hala devam eden Yörük kültürünü gelecek nesillere aktarabilmek ve ilçemizi ziyaret eden vatandaşlarımızla paylaşabilmek adına, Geleneksel Yörük Türkmen Şölenimiz dahil yıl içerisinde bir çok etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Kendi tarih ve kültürüne sahip çıkmayan toplumların gelişmelerini sağlayamayacağının bilincinde, tarihi değerlerimizi yaşatmak için üzerimize düşeni yapıyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.