Gaziler , Savaştıkları Topraklarda Gözyaşlarına Hâkim Olamadı

16.11.2019 - 17:36, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Gaziler , Savaştıkları Topraklarda Gözyaşlarına Hâkim Olamadı

1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan Tarsuslu Gaziler, savaştıkları topraklarda 45 yıl sonra anılarını tazeledi. Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 gün süren programda gaziler ve eşleri oldukça duygular anlar yaşadı.

Tarsus Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan Gazi ve eşlerini Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne götürdü.  Vatan uğruna canları pahasına savaşan gaziler,  45 yıl sonra tekrardan savaştıkları topraklara ayak bastı. Anıları tazelenen gaziler, yer yer duygulu anlar yaşarken gözyaşlarına hâkim olamadılar. Düzenlenen programda gazilere,  Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın eşi Derya Özinç Bozdoğan ile Belediye Başkan Yardımcısı Ünzile Kuru eşlik etti.  3 gün boyunca Kıbrıs’ta kalan gaziler ve eşleri, Boğaz ile Karaoğlanoğlu Şehitliği, Barış ve Özgürlük Müzesi, Barbarlık Müzesi, Açık Hava Müzesi ve Harekât sırasında adaya ilk ayak bastıkları Yavuz Çıkarma Plajı’nı ziyaret etti.   RESMİ TÖRENE KATILDILAR Ardından Derya Özinç Bozdoğan ile Belediye Başkan Yardımcısı Ünzile Kuru ve Tarsus Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu, KKTC Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay’ı ziyaret etti. Programın son gününde ise, Tarsus Belediyesi heyeti ile gaziler, 15 Kasım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 36. Kuruluş Yıldönümü kulama etkinliğine katılım sağlandı.   Tören kortejinde Tarsus Muharip Gaziler Derneği üyeleri de yer alırken, kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı.   TARSUS BELEDİYESİ HEYETİ VE GAZİLER, TATLISU BELEDİYE BAŞKANI İLE BİR ARAYA GELDİ. Törenini ardından heyet,  Tarsus Belediyesi ile kardeş şehir olan Tatlısu Belediyesi’nin Başkanı Hayri Orçan ile bir araya geldi. Gazileri şehirlerinde misafir etmekten oldukça mutlu olduklarını dile getiren Başkan Orçan, “ Biz gazilerimize çok şey borçluyuz. Bu imkânı gazilerimize sağlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet dilerken, gazilerimize de saygı ve minnetlerimizi iletiyoruz” dedi. Gaziler ise kendilerine bu imkânı sağlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini iletti.
1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan Tarsuslu Gaziler, savaştıkları topraklarda 45 yıl sonra anılarını tazeledi. Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 gün süren programda gaziler ve eşleri oldukça duygular anlar yaşadı.

Tarsus Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan Gazi ve eşlerini Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne götürdü.  Vatan uğruna canları pahasına savaşan gaziler,  45 yıl sonra tekrardan savaştıkları topraklara ayak bastı. Anıları tazelenen gaziler, yer yer duygulu anlar yaşarken gözyaşlarına hâkim olamadılar. Düzenlenen programda gazilere,  Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın eşi Derya Özinç Bozdoğan ile Belediye Başkan Yardımcısı Ünzile Kuru eşlik etti.  3 gün boyunca Kıbrıs’ta kalan gaziler ve eşleri, Boğaz ile Karaoğlanoğlu Şehitliği, Barış ve Özgürlük Müzesi, Barbarlık Müzesi, Açık Hava Müzesi ve Harekât sırasında adaya ilk ayak bastıkları Yavuz Çıkarma Plajı’nı ziyaret etti.

 

RESMİ TÖRENE KATILDILAR

Ardından Derya Özinç Bozdoğan ile Belediye Başkan Yardımcısı Ünzile Kuru ve Tarsus Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu, KKTC Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay’ı ziyaret etti. Programın son gününde ise, Tarsus Belediyesi heyeti ile gaziler, 15 Kasım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 36. Kuruluş Yıldönümü kulama etkinliğine katılım sağlandı.   Tören kortejinde Tarsus Muharip Gaziler Derneği üyeleri de yer alırken, kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı.

 

TARSUS BELEDİYESİ HEYETİ VE GAZİLER, TATLISU BELEDİYE BAŞKANI İLE BİR ARAYA GELDİ.

Törenini ardından heyet,  Tarsus Belediyesi ile kardeş şehir olan Tatlısu Belediyesi’nin Başkanı Hayri Orçan ile bir araya geldi. Gazileri şehirlerinde misafir etmekten oldukça mutlu olduklarını dile getiren Başkan Orçan, “ Biz gazilerimize çok şey borçluyuz. Bu imkânı gazilerimize sağlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet dilerken, gazilerimize de saygı ve minnetlerimizi iletiyoruz” dedi.

Gaziler ise kendilerine bu imkânı sağlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini iletti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.