Geleceğin Tenisçileri Toroslar’da Yetişiyor

06.07.2019 - 07:57, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Geleceğin Tenisçileri Toroslar’da Yetişiyor

Toroslar Belediyesi, yaz okulları kapsamında tenis kursları da vererek spor alanında başarılı çalışmalara imza atıyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, spora verdiği desteğin artarak devam edeceğini kaydederek "Geleceğin sporcularını yetiştirmek istiyoruz. Bu düşüncemizden yola çıkarak sporu ve sporcuyu her zaman destekleyeceğiz.” dedi. Tenis Kursları, Çağdaşkent Mahallesi’nde belediyenin ilk spor komplekslerinden biri olan 3 Ocak Spor Kompleksi’nde veriliyor. Profesyonel eğitmenlerin gözetiminde verilen tenis eğitimleri ile başarılı sporcuların, turnuvalara katılabilecek düzeye geldiğini belirten Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Toroslar’da farklı spor dallarında spor kursları açarak çocuklarımızın kendilerini geliştirmelerine ve yeteneklerini keşfedebilmelerine imkan tanıyoruz. Bireysel spor dallarından olan tenis de hem beden hem de ruh sağlığı için çok faydalı bir spor. Kursta başarılı olan öğrencilerimiz turnuvalara katılarak ilçemizi temsil ediyor. Öğrencilerimize güveniyoruz. ” diye konuştu. Toroslar Belediyesi Tenis Antrenörü Atilla Bozkurt ise “Derslerin verilmeye başladığı ilk 8 ayda Mersin’de düzenlenen turnuvalarda erkek kategorisinde 1. ve 2. olmuştuk. Öğrencilerimiz çok hızlı öğreniyor ve istekliler. 13-16 Temmuz tarihleri arasında da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Şehitlerini anmak üzere Mersin Tenis Kompleksi’nde turnuva düzenlenecek. 8-10 yaş gurubundan 6 öğrencimiz katılacak. Öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Dereceler elde edeceklerine inancım tam.” dedi. Hafta içi her gün guruplar haline verilen dersler 8-10, 10-12, 12-14 yaş olmak üzere 3 ayrı guruptan oluşuyor. Toplamda 100 kişinin eğitim aldığı kursta antrenörler tarafından belediye spor kompleksinde verilen eğitimlerde öğrencilere teorik ve teknik eğitimler veriliyor. Eğitimlerde tenis teknikleri, raket tutuşları, temel eğitim hareketleri, servis atışları, karşılıklı oynamalar, top sektirmeler, duvar çalışmaları ile ilgili detaylı bilgiler veriliyor. Yetişkinlere de yönelik haftada 2 saat verilen  tenis kursuna katılmak isteyen vatandaşlar 05373753152 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirler.
Toroslar Belediyesi, yaz okulları kapsamında tenis kursları da vererek spor alanında başarılı çalışmalara imza atıyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, spora verdiği desteğin artarak devam edeceğini kaydederek "Geleceğin sporcularını yetiştirmek istiyoruz. Bu düşüncemizden yola çıkarak sporu ve sporcuyu her zaman destekleyeceğiz.” dedi.

Tenis Kursları, Çağdaşkent Mahallesi’nde belediyenin ilk spor komplekslerinden biri olan 3 Ocak Spor Kompleksi’nde veriliyor.

Profesyonel eğitmenlerin gözetiminde verilen tenis eğitimleri ile başarılı sporcuların, turnuvalara katılabilecek düzeye geldiğini belirten Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Toroslar’da farklı spor dallarında spor kursları açarak çocuklarımızın kendilerini geliştirmelerine ve yeteneklerini keşfedebilmelerine imkan tanıyoruz. Bireysel spor dallarından olan tenis de hem beden hem de ruh sağlığı için çok faydalı bir spor. Kursta başarılı olan öğrencilerimiz turnuvalara katılarak ilçemizi temsil ediyor. Öğrencilerimize güveniyoruz. ” diye konuştu.

Toroslar Belediyesi Tenis Antrenörü Atilla Bozkurt ise “Derslerin verilmeye başladığı ilk 8 ayda Mersin’de düzenlenen turnuvalarda erkek kategorisinde 1. ve 2. olmuştuk. Öğrencilerimiz çok hızlı öğreniyor ve istekliler. 13-16 Temmuz tarihleri arasında da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Şehitlerini anmak üzere Mersin Tenis Kompleksi’nde turnuva düzenlenecek. 8-10 yaş gurubundan 6 öğrencimiz katılacak. Öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Dereceler elde edeceklerine inancım tam.” dedi.

Hafta içi her gün guruplar haline verilen dersler 8-10, 10-12, 12-14 yaş olmak üzere 3 ayrı guruptan oluşuyor. Toplamda 100 kişinin eğitim aldığı kursta antrenörler tarafından belediye spor kompleksinde verilen eğitimlerde öğrencilere teorik ve teknik eğitimler veriliyor. Eğitimlerde tenis teknikleri, raket tutuşları, temel eğitim hareketleri, servis atışları, karşılıklı oynamalar, top sektirmeler, duvar çalışmaları ile ilgili detaylı bilgiler veriliyor. Yetişkinlere de yönelik haftada 2 saat verilen  tenis kursuna katılmak isteyen vatandaşlar 05373753152 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.