Genç Başkan’dan, Gençlere Teknotoroslar Sözü

Siyaset 14.03.2019 - 17:59, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Genç Başkan’dan, Gençlere Teknotoroslar Sözü

Cumhur İttifakı MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Atsız Afşın Yılmaz, kurum gezileri kapsamında Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Gençlerin şehirden beklentileri üzerine uzun bir sohbet gerçekleştiren Başkan Adayı Yılmaz, öğretmenlerin de taleplerini dinleyerek, eğitimi geliştirme noktasında birlikte ne yapabileceklerini istişare ettiler.

Belediyecilik anlayışlarında en önemsedikleri konulardan birinin gençlerin nitelikli ve eşit imkanlarda eğitim alması olduğunu ifade eden Başkan Adayı Yılmaz, “Eğitimde ülkece bazı eksikliklerimiz var, hükümetimiz bunları hızla gidermeye çalışıyor ancak belediye olarak bizimde üzerimize düşen şeyler olacak. Çocuklarımızın eksik kaldıkları noktalarda bu eksiklikleri gidermeyi biz görevimiz olarak görüyoruz.” ifadelerine yer verdi. Gençliğin Fırsat Merkezi: TeknoToroslar  Gençlerin önündeki eğitim eşitsizliği engelini kaldırmak ve dünyayla aynı fırsatları sunmak adına TeknoToroslar Projesini Toroslar’da hayata geçireceğini ifade eden Atsız Afşın Yılmaz, Türkiye’nin en iyi teknoloji üniversitelerinde bulunan altyapıyı Tekno Toroslar’da gençlerin hizmete sunacağını duyurdu. İleri teknoloji çıktılarını tasarlamak, üretmek ve geliştirmek isteyen tüm gençlerin buradan faydalanabileceğini ifade eden Başkan Adayı, “Teknoloji hızla gelişiyor, Toroslar’da 3D yazıcıların olduğu, simülasyon sistemlerinin bulunduğu, yazılımların üretildiği, kodlamaların yapılacağı bir merkez kuracağız. Yetenekli olan tüm gençlerimize burada yeni teknolojileri öğretecek, eğitimler vereceğiz.” şeklinde konuştu. Ben Toroslar’da hiçbir gencin, maddi imkansızlıktan dolayı üretemediğini iddia etmesini istemiyorum. Gerekli altyapıyı sağlayacak, üretmek isteyen gençlerimize yeni fırsatlar sunacağız. Artık ülke olarak teknolojiyi tüketen satın alan konumundan, üreten satan konumuna geçeceğiz. Bunu da Toroslar’ın zeki, çalışkan gençleri ile başaracağız.” dedi.
Cumhur İttifakı MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Atsız Afşın Yılmaz, kurum gezileri kapsamında Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Gençlerin şehirden beklentileri üzerine uzun bir sohbet gerçekleştiren Başkan Adayı Yılmaz, öğretmenlerin de taleplerini dinleyerek, eğitimi geliştirme noktasında birlikte ne yapabileceklerini istişare ettiler.

Belediyecilik anlayışlarında en önemsedikleri konulardan birinin gençlerin nitelikli ve eşit imkanlarda eğitim alması olduğunu ifade eden Başkan Adayı Yılmaz, “Eğitimde ülkece bazı eksikliklerimiz var, hükümetimiz bunları hızla gidermeye çalışıyor ancak belediye olarak bizimde üzerimize düşen şeyler olacak. Çocuklarımızın eksik kaldıkları noktalarda bu eksiklikleri gidermeyi biz görevimiz olarak görüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Gençliğin Fırsat Merkezi: TeknoToroslar

 Gençlerin önündeki eğitim eşitsizliği engelini kaldırmak ve dünyayla aynı fırsatları sunmak adına TeknoToroslar Projesini Toroslar’da hayata geçireceğini ifade eden Atsız Afşın Yılmaz, Türkiye’nin en iyi teknoloji üniversitelerinde bulunan altyapıyı Tekno Toroslar’da gençlerin hizmete sunacağını duyurdu. İleri teknoloji çıktılarını tasarlamak, üretmek ve geliştirmek isteyen tüm gençlerin buradan faydalanabileceğini ifade eden Başkan Adayı, “Teknoloji hızla gelişiyor, Toroslar’da 3D yazıcıların olduğu, simülasyon sistemlerinin bulunduğu, yazılımların üretildiği, kodlamaların yapılacağı bir merkez kuracağız. Yetenekli olan tüm gençlerimize burada yeni teknolojileri öğretecek, eğitimler vereceğiz.” şeklinde konuştu. Ben Toroslar’da hiçbir gencin, maddi imkansızlıktan dolayı üretemediğini iddia etmesini istemiyorum. Gerekli altyapıyı sağlayacak, üretmek isteyen gençlerimize yeni fırsatlar sunacağız. Artık ülke olarak teknolojiyi tüketen satın alan konumundan, üreten satan konumuna geçeceğiz. Bunu da Toroslar’ın zeki, çalışkan gençleri ile başaracağız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.