Gündeş, 'Stratejik planla Mersin makus talihini yenecek'

18.05.2019 - 17:25, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Gündeş, 'Stratejik planla Mersin makus talihini yenecek'

Mersin Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, "“Stratejik planlama; kuruluşun bulunduğu nokta ile ulaşmayı arzu ettiği durum arasındaki yolu tarif eder. Kuruluşun amaçlarını, hedeflerini ve bunlara ulaşmayı mümkün kılacak yöntemleri belirlemesini gerektirir. Çalışmalarımızı bu amaç doğrultusunda şekillendiriyoruz.” Dedi

Sedat Yılmaz/İnovatifhaber Mersin Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, “Başkanımız Uzun vadeli ve geleceğe dönük bir bakış açısı taşıyan bir plan hazırlamamızı, Kuruluş bütçesinin stratejik planda ortaya konulan amaç ve hedeflerini ifade edecek şekilde yol almamızı istedi. Bizde Stratejik planın bu doğrultuda hazırlanmasına, kaynak tahsisinin önceliklere dayandırılmasına ve hesap verme sorumluluğuna rehberlik edecek şekilde olmasına büyük özen göstereceğiz. Adeta Belediyemizin Anayasasını oluşturacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in seçim vaatleri, hedefleri doğrultusunda tüm STK, mesleki örgütler, muhtarlar ve ilgili kurumlarla halkın istem ve taleplerini de önceleyerek bir yol haritası hazırlanmasına çalışacağız. Bu çalışmaları yürütürken en geniş katılımı esas alacağız tabii ki. Biz istiyoruz ki Mersin makus talihini yensin , gerçekçi bir stratejik planla kentin değişim ve dönüşümünü sağlayacak çok ciddi projelerin hayata geçirilmesine vesile olsun . Hedefimiz bu.” Dedi Gündeş, Stratejik Planlamanın;  hedeflerin, sonuçların planlanması olduğunu, girdilere değil, sonuçlara odaklı olarak şekillendiğini belirterek, “ Stratejik plan, değişimin planlanmasıdır. Değişim ve dönüşümün istenilen yönde olabilmesini sağlamaya gayret eder.  Hazırlanacak plan, arzu edilen ve ulaşılabilir bir geleceği kurgulamalıdır. Bu planın uygulanmasında izleme ve değerlendirme aşaması da çok önemli süreçtir. Bu sürecinde eksiksiz uygulanması, disiplinli ve sistemli bir şekilde uygulanmasıdır.  Bir kuruluşun kendisini nasıl tanımladığını, neler yaptığını ve yaptığı şeyleri niçin yaptığını değerlendirmesi, şekillendirmesi ve bunlara rehberlik eden temel kararları ve eylemleri üretmesi çok önemlidir. Buna çok dikkat edeceğiz.” Dedi. Gündeş “Neredeyiz, Nereye gitmek istiyoruz, gitmek istediğimiz yere nasıl ulaşabiliriz. Başarımızı nasıl takip eder ve değerlendiririz. İşte tüm bu gerçekleri iyi analiz ederek yol alacağız. Başkan ve Yönetim kadrosuyla, Mersin’in ihmal edilmiş geleceğe yönelik hedeflerini belirlemeye ve iyi sonuçlar almaya odaklanacağız." Dedi.  
Mersin Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, "“Stratejik planlama; kuruluşun bulunduğu nokta ile ulaşmayı arzu ettiği durum arasındaki yolu tarif eder. Kuruluşun amaçlarını, hedeflerini ve bunlara ulaşmayı mümkün kılacak yöntemleri belirlemesini gerektirir. Çalışmalarımızı bu amaç doğrultusunda şekillendiriyoruz.” Dedi

Sedat Yılmaz/İnovatifhaber

Mersin Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, “Başkanımız Uzun vadeli ve geleceğe dönük bir bakış açısı taşıyan bir plan hazırlamamızı, Kuruluş bütçesinin stratejik planda ortaya konulan amaç ve hedeflerini ifade edecek şekilde yol almamızı istedi. Bizde Stratejik planın bu doğrultuda hazırlanmasına, kaynak tahsisinin önceliklere dayandırılmasına ve hesap verme sorumluluğuna rehberlik edecek şekilde olmasına büyük özen göstereceğiz. Adeta Belediyemizin Anayasasını oluşturacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in seçim vaatleri, hedefleri doğrultusunda tüm STK, mesleki örgütler, muhtarlar ve ilgili kurumlarla halkın istem ve taleplerini de önceleyerek bir yol haritası hazırlanmasına çalışacağız. Bu çalışmaları yürütürken en geniş katılımı esas alacağız tabii ki. Biz istiyoruz ki Mersin makus talihini yensin , gerçekçi bir stratejik planla kentin değişim ve dönüşümünü sağlayacak çok ciddi projelerin hayata geçirilmesine vesile olsun . Hedefimiz bu.” Dedi


Gündeş, Stratejik Planlamanın;  hedeflerin, sonuçların planlanması olduğunu, girdilere değil, sonuçlara odaklı olarak şekillendiğini belirterek, “ Stratejik plan, değişimin planlanmasıdır. Değişim ve dönüşümün istenilen yönde olabilmesini sağlamaya gayret eder.  Hazırlanacak plan, arzu edilen ve ulaşılabilir bir geleceği kurgulamalıdır. Bu planın uygulanmasında izleme ve değerlendirme aşaması da çok önemli süreçtir. Bu sürecinde eksiksiz uygulanması, disiplinli ve sistemli bir şekilde uygulanmasıdır.  Bir kuruluşun kendisini nasıl tanımladığını, neler yaptığını ve yaptığı şeyleri niçin yaptığını değerlendirmesi, şekillendirmesi ve bunlara rehberlik eden temel kararları ve eylemleri üretmesi çok önemlidir. Buna çok dikkat edeceğiz.” Dedi.


Gündeş “Neredeyiz, Nereye gitmek istiyoruz, gitmek istediğimiz yere nasıl ulaşabiliriz. Başarımızı nasıl takip eder ve değerlendiririz. İşte tüm bu gerçekleri iyi analiz ederek yol alacağız. Başkan ve Yönetim kadrosuyla, Mersin’in ihmal edilmiş geleceğe yönelik hedeflerini belirlemeye ve iyi sonuçlar almaya odaklanacağız." Dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.